buudala
Stara legenda
- Poruka
- 84.384
Auuuuuu .......galantno.
Evo od buudale jedna krava da imate i mlekca,poshto posle torte ide kafica
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Karijes! Trojka, dole, levo!Auuuuuu .......galantno.
![]()
Karijes! Trojka, dole, levo!

Dakle, krava nema gornje zube!!! Ali interesantije je ono sto je primetio jos Aristotel a to je pravilo da svaka zivotinja koja ima rogove NEMA gornje zube.
A Aristotel je do tog zaključka došao...nepotpunom indukcijom, koju ti ne priznaješ kao metod.Ako nema rogova ...mozemo a priori znati da ima gornje zube..poput konja i slicno. Ali ako ima rogove, pa bio to jelen, krava, koza itd. mozemo a priori znati da nema gornje zube???!!! Da nije materijal potreban za zube iskoricen za rogove?![]()

Kako to "racionalna" kvaziskepticka nauka objasnjava?
Nikako, osim praznim trucanjem ako se uopste i bavila tom cinjenicom.
A objasnjenje toga je filozofsko i tice se metafizickog jedinstva svega i tkz. "anatomskog elementa"..koji se ogleda u transcendentnoj volji..ali to nije tema za kafanu...........![]()

Lepo je to primetio. Aristotel je bio vrlo empirijski orijentisan tip. Takođe je interesantno, na primer, da su bele mačke sa plavim očima najčešće gluve. Za šta postoji vrlo jednostavno naučno objašnjenje.
A Aristotel je do tog zaključka došao...nepotpunom indukcijom, koju ti ne priznaješ kao metod.![]()
Bavila se, što se može ustanoviti pomoću otprilike 12 sekundi guglanja. Površnim pregledom dobijenih rezultata, rekla bih da objašnjava evolutivnim pritiskom.

I uopšte, a ovo me stvarno jako zanima, kako si ti došao do zaključka da su nauka i filozofija suprotstavljeni polovi? Bilo bi lepo ako bi pokušao da mi konkretno odgovoriš bar na ovo poslednje pitanje.
O Boze...Ti bas ne umes bez mene i Sala

Nasa draga kravica, na gornjoj vilici nema prave zubice, ali ima plocastu povrsinu, koja lici na dva kratka siroka zuba, istog sastava kao i donji joj zubici.
Ovo je karakteristika biljojeda prezivara, jer kravica i kozica nisu mesozderi...lovci...predatori....

A je li i ovo lovac predator? Odakle mu onda lepi gornji zubi ?
![]()
Ali nema rogove!![]()

gornja slika: na tu stranu ali dole, nikako gore ispod repa. Drugi put budite precizniji!Na ovu stranu izlazi mleko a neki tamo karijes nije sad toliko bitan.
![]()
Uostalom evo bez karijesa
![]()

To tvoje jednastavno naucno objasnjenje koje pocinje sa onim odbojnim recima" To je samo" zadrzi za sebe. Jer ono mene i sve ljude otvorenog uma ne zadovoljava. Gladan sam posle toga.
Ako opazaj sliku u svojoj svesti nazoves "gen" i ako tu sliku uzmes za sadrzitelj kauzalnog lanca i onda zakljucis da je taj opazaj uzrok nekog zivotnog procesa ...daleko si draga od istine. Proces i opazaj slika u prostoru, nisu ekvivalentni niti kompatibilni . Ali da ne odemo suvise daleko . Hocu samo reci da kada si neki opazaj empirije nazvala nekim imenom, time ga nisi objasnila. "Qualitates ocultae" ostaju nesto izvan domasaja naucnog metoda svidjalo se to tebi ili ne.
Naravno da ne priznajem. Taj metod je koristan za izradu neke sprave i pomagala, ali je eonima udaljen od obajsnjenja sustine sveta i zivota.
Objasnjava moj .......![]()
Radi se o prvenstvu. Danasanja dekadencija u Filozofiji preokrenula je prirodni poredak stvari. Filozofija je sistematski gurnuta na marginu. A zapravo naucni metod treba biti na margini, nikako ne obrnuto.
A to sto su vladari sveta (pa bili oni tkz. VIP.. debeljani i debili ili mozda Ajkovi gusteri nije bitno) doveli do toga da je danas filozofija isto sto i bavljenje jezikom, a materijalsiticko - pozitivsticki pogled na svet je uzdignut na nivo dogme koja se deci utuvljuje u detinjstvu.
Nasedaj ti na to koliko hoces, a pusti ljude slobodnog uma da potraze znanje tamo gde ga ima.
Opet lepo i krasno, ali nije odgovor na moje pitanje. Zašto misliš da postoji suprotnost između filozofije i nauke i u čemu se konkretno ta suprotnost, po tvom mišljenju ogleda?