Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nadal će biti prvi samo ako pobedi Cicipasa, a Medvedev Zvereva.
Ako bi npr. pobedio Cicipasa 2:0, a Zverer Medvedeva 2:1, onda bi imali on i Zverev isti set količnik i o drugom mestu bi odlučivali gem količnici koji, svakako mogu da donesu prednost Nadalu u slučaju ubedljive pobede. U slučaju poraza od Cicipasa ispada, bez obzira na rezultat drugog meča.

A da li i kad odlucuje ko je koga pobedio u medjusobnom mecu?

Ovo može samo VELIKI NOLE

Za Amazon su govorili nekada najbolji teniseri Velike Britanije, Greg Rusedski
i Anabel Kroft,
zaprepašćeni onime što su videli, ali je odmah posle 49. okršaja
Đokovića i Federera i Danijela Hantuhova stala u odbranu našeg asa:

"Mislim da je stvarno krajnje nepoštovanje da slavite to što neko pogreši dvaput
prilikom servisa. To je već previše. Nemam ništa protiv da nekoga bodrite, a koga
god da odaberete - to je vaš izbor, ali određeni nivo morate da imate!", rekao je Rusedski.

"Stvarno mi ga je bilo žao jer je toliko toga doprineo ovom sportu. Šta još treba Novak
da uradi da bi zaslužio poštovanje ove publike? Ušla mu je u glavu, nije joj čak nI
odmahnuo kada je izlazio, a to je i potpuno razumljivo. Nije lepo kada se neko raduje
tome što napravite dvostruku servis grešku, pa razumem njegovu frustraciju. A posle
svega što je on uradio za tenis, to je već malo previše nepoštovanja. Rodžer jeste Rodžer,
ali je u isto vreme Novak - Novak, pa bi malo ujednačenija publika bila idealna stvar",
rekla je Hantuhova.

Nole je svestan da su porazi sastavni deo sporta, ali je i pored bolnog neuspeha
u 49. okršaju sa Federerom, zbog kog neće smeniti Rafaela Nadala sa prvog
mesta ATP liste, pohvalio Švajcvarca:

"Imam najveće moguće poštovanje za njega i sve što radi na terenu. Ono što je
ostvario tokom svih ovih godina i što sada pokazuje u igri je stvarno fenomenalno.
Mislim, čovek je uzor čak i meni iako sam mu rival i iako mi je on jedan od najtežih
suparnika s kojim sam se sastajao. Znate, pogledate njegovu karijeru i šta sada radi
i prosto vas inspiriše!"
, rekao je Đoković.
.

[/QUOTE]

.
[/QUOTE]
Bas preteruju sa tim, publika je realno platila karte i mogu da prave atmosferu kakvu hoce.Sportisti su preplaceni svakako

Tenis jeste "ustogljeniji" i prefinjeniji sport za razliku od nekih drugih al svejedno... Kad vidis sta sve publika dobacuje igracima u nba npr. i fudbalu ovo je nista.

Novak je trebao realno da prihvati ulogu "negativca" kroz karijeru,i da troluje publiku cak bi ga vise i zavoleli tako vrvtno, previse pokusava da se svidi ljudima a nema vise nista da dokaze realno, sve je osvojio.

Ma njih trojica se postuju do maximuma, kad su odigrali 1000 meceva. sam Rogerov stav juce u mecu i fokusiranost govori o respektu koji ima prema Novaku, to mu je najveci izazov da ga dobije

Pa ako Zverev pobedi zar to, "po medjusobnom mecu", ne znaci da Nadal "otpada"? Bar ja to tako vidim.

Sada sam malo detaljnije pogledao pravilnik na osnovu tekstova u štampi i posebno na sajtu atptour.com. Radi se o tome da je Cicipas u grupi Andre Agasi siguran polufinalista bilo sa prvog ili drugog mesta u grupi. U slučaju pobede Nadala nad Cicipasom i Zvereva nad Medvedevim, Cicipas postaje "superior" igrač u grupi i dalja odluka o polufinalisti pada na osnovu međusobnog skora između Zvereva i Nadala, a to je Zverev. Tako da stvarno Nadal ne može da bude drugi u grupi.
Mada u pravilniku piše samo za set količnik od 5:2 izgleda da se odnosi na bilo koji količnik koji je bolji od preostala dva u slučaju da sva tri igrača imaju po dve pobede.

Tako da Dule bio si u pravu. Ispravljam grešku i molim za oproštaj što nisam detaljno pročitao pravila i po svom nahođenju iste tumačio i možda doveo u zabludu ostale čitaoce. Nisam imao loše namere.

.
[/QUOTE]
SKANDALOZNO PONAŠANJE! Asovi brane Novaka: Đoković je PONIŽEN, ubili su ga u pojam, neka je sramota britansku publiku!

Foto: Will Oliver / EPA;

Novak Đoković nije uspeo da pobedi Rodžera Federera u meču trećeg kola uvodne faze završnog mastersa, čime je ostao i bez polufinala i bez šanse da u završnici takmičenja preuzme od Rafaela Nadala mesto najboljeg na ATP listi. Ali, ono što je dodatno bilo bolno je - ponašanje publike u Londonu prema našem asu.

Nije bilo malo trenutaka kada su britanski navijači, odani Federeru već više od decenije, a naročito na Vimbldonu, radili ono što se inače u "belom sportu" ne radi: slavili su pogrešne poteze mrskog im aktera meča.

O tome su za Amazon govorili nekada najbolji teniseri Velike Britanije, Greg Rusedski i Anabel Kroft, zaprepašćeni onime što su videli, ali je odmah posle 49. okršaja Đokovića i Federera i Danijela Hantuhova stala u odbranu našeg asa:

"Mislim da je stvarno krajnje nepoštovanje da slavite to što neko pogreši dvaput prilikom servisa. To je već previše. Nemam ništa protiv da nekoga bodrite, a koga god da odaberete - to je vaš izbor, ali određeni nivo morate da imate!", rekao je Rusedski.
1573831487942.jpeg

Novak Đoković tokom meča sa Rodžerom Federerom u Londonu

On je ovako pojasnio taj stav o nepristojnim navijačima:

"Stvarno su Đokoviću 'ušli u glavu' jer... Kad je on napravio dvostruku servis grešku, pojedini navijači su tome aplaudirali, a onda je on ponovo napravio dvostruku grešku pri servisu. Zatim doživi brejk i... od tog momenta je, sve do kraja meča, bio u zaostatku. Nikada se od toga nije oporavio".

UZROCI NOVAKOVOG PADA Zbog ovoga je Đoković ispao sa turnira i izgubio prvo mesto na ATP listi

Nekadašnja "broj 1" britanskog tenisa, Anabel Kroft, tome je za Amazon dodala i sledeće:

"Bilo mi je žao Novaka ove noći. On je veliki, veliki šampion. Neko ko je ostvario toliko toga u ovom sportu. Šta on još treba da uradi da zasluži poštovanje publike? Igrao je prelep tenis, a onda za to dobije mlak aplauz. Neke od njegovih grešaka su proslavljane uz aplauze i povike. Meni se čini da se zbog toga povukao, kao da je posle toga bio u školjci... Nije mogla da se raspali ona vatra u njemu. Stvarno sam osetila tugu zbog njega, jer je izgledao izgubljeno, a i nije lako kada imate protiv sebe 20.000 ljudi", istakla je Kroftova.

1573831586466.jpeg

Novak Đoković

Bivša polufinalistkinja Australijan opena, Danijela Hantuhova, takođe je kritikovala tretman koji Đoković ima u Londonu i istakla da je to "jedan od razloga zašto srpska legenda nije uspela da uzvrati Federeru u ovom teškom porazu":

"Stvarno mi ga je bilo žao jer je toliko toga doprineo ovom sportu. Šta još treba Novak da uradi da bi zaslužio poštovanje ove publike? Ušla mu je u glavu, nije joj čak n odmahnuo kada je izlazio, a to je i potpuno razumljivo. Nije lepo kada se neko raduje tome što napravite dvostruku servis grešku, pa razumem njegovu frustraciju. A posle svega što je on uradio za tenis, to je već malo previše nepoštovanja. Rodžer jeste Rodžer, ali je u isto vreme Novak - Novak, pa bi malo ujednačenija publika bila idealna stvar", rekla je Hantuhova.

Pogledajte još:

ŠVAJCARSKA U ŠOKU! Novak Đoković posle bolnog poraza od Rodžera Federera priznao: On mi je uzor, on me INSPIRIŠE!

U TENISU ĆE TEK DA PRŠTI NA SVE STRANE! Jeste da ovo sada boli, ali evo kada Novak Đoković može DA SE VRATI na prvo mesto!

RODŽER FEDERER I DUHOVI PROŠLOSTI "Nisam imao pojma da Đokovića četiri godine nisam dobio! OSETIO sam da je vreme!“

Poslednja izmena:

.
[/QUOTE]
Uzeo si mi "clanke iz usta". Ipak sam hteo da ovo postavim in extenso pa sam se upetljao. Sta mogu kad hocu, a ne umem. Zato je post 14862 totalno pogresan, a ja sam to video tek kada je vreme za popravku vec proslo (opet tvrdim da je to vreme bez ikakve potrebe prekratko - ne bi bio smak sveta da traje sat vremena). Onako "peske" postavljen clanak jos na nesto i lici mada mi je jedna slika izostala. Nekakva prednost je to sto moze da se vidi jos po neki clanak.

Sada sam malo detaljnije pogledao pravilnik na osnovu tekstova u štampi i posebno na sajtu atptour.com. Radi se o tome da je Cicipas u grupi Andre Agasi siguran polufinalista bilo sa prvog ili drugog mesta u grupi. U slučaju pobede Nadala nad Cicipasom i Zvereva nad Medvedevim, Cicipas postaje "superior" igrač u grupi i dalja odluka o polufinalisti pada na osnovu međusobnog skora između Zvereva i Nadala, a to je Zverev. Tako da stvarno Nadal ne može da bude drugi u grupi.
Mada u pravilniku piše samo za set količnik od 5:2 izgleda da se odnosi na bilo koji količnik koji je bolji od preostala dva u slučaju da sva tri igrača imaju po dve pobede.

Tako da Dule bio si u pravu. Ispravljam grešku i molim za oproštaj što nisam detaljno pročitao pravila i po svom nahođenju iste tumačio i možda doveo u zabludu ostale čitaoce. Nisam imao loše namere.

Ma kakvo trazenje oprostaja? Za sta? Niko nije ni mislio da si imao bilo kakve lose namere.
Nego na cemu ostadosmo? Ako Zverev pobedi (bilo kojim rezultatom) Nadal ne ide dalje?

VEČERAS ĆE NA TERENU SVE DA PRŠTI! Srđan Đoković zna istinu: Federer je na svaki način pokušao da OMALOVAŽI Novaka!

Ivan Jovanović

14.11.2019. 08:33

Novak Đoković i Rodžer Federer ovog četvrtka igraju "biti ili ne biti" meč na završnom mastersu u Londonu, pobeda znači prolazak u polufinale (Noletu i nastavak borbe za prvo mesto na ATP listi na kraju 2019), a poraz - pakovanje i odlazak kući. Megdan bi mogao da bude antologijski, jer su u pitanju istinski velikani "belog sporta", ali... kakav je, zapravo, njihov odnos.

Možda je sada pravo vreme da se podsetimo kako je otac najboljeg tenisera sveta i najboljeg srpskog sportiste u istoriji, otvoreno govorio u intervjuu za "Njuzvik" o Novakovoj karijeri, uključujući i rivalstva.

E ovo smo, nazalost, mi! Videli ste kakav je clanak o Noletu pre neki dan izasao u svajcarskim novinama. A vidite sta objavljujemo mi. To sto Srdjan ne zna odakle je supalj je licno njegova stvar i on na to ima puno pravo. „Imao je devijaciju nosa i nije mogao da diše. Imao je problem sa dugim mečevima i dugim poenima. A Federer je na svaki mogući način pokušao da ga omalovaži zbog problema sa disanjem. .... Ja ne razumem zbog čega Federer još uvek igra tenis? Već ima 34 godine“. Poslednje dve recenice su biser kojem nikakav komentar nije potreban.

Ono sto meni smeta, a nadam se da bi vecini trebalo da smeta, je zasto pred jedan takav mec postavljati ovaj mrziteljski, vec sto puta prezvakavani clanak koji vise nema „pravo vreme objavljivanja“ pa i da je susta istina. Narocito ne pred ovakav mec. I to je krivica novinara i novina, a ne Srdjanova.

Otpade i Nadal. Da je prosao dalje bar bi u polufinalu bilo 2:2 - mladi:stari. Ocigledno je Ilke bio u pravu. Ove godine ce ovi mladi preslisati staru gardu. Federer ni prosle godine nije mogao dalje od polufinala. Ali dobro. Za nekog ko je zakoracio u 39-tu i za koga je ovo prvenstveno zabava i nije lose. Naprotiv.

Otpade i Nadal. Da je prosao dalje bar bi u polufinalu bilo 2:2 - mladi:stari. Ocigledno je Ilke bio u pravu. Ove godine ce ovi mladi preslisati staru gardu. Federer ni prosle godine nije mogao dalje od polufinala. Ali dobro. Za nekog ko je zakoracio u 39-tu i za koga je ovo prvenstveno zabava i nije lose. Naprotiv.

Dule zar ne misliš da je vreme da mladi konačno preuzmu štafetnu palicu i krenu u osvajanje svojih trofeja?
Dobro znamo koliko je mlađa generacije osakaćena super-dominacijom velike trojke.
Sama sam ovde često pisala da je vreme da se izvrši smena generacija.

Obzirom da se u tenisu sada mnoge stvari menjaju, možda bi trebalo uvesti neko pravilo do koje godine
mogu aktivno da učestvuju, a onda neka pređu u veterane.

Inače, svaka čast Rodžeru na dosadašnjoj igri, naročito u meču sa Novakom.
Koliko je Novak bio nervozan, toliko je Rodžer bio hladan kao špricer.

Lično, ne volim ovaj turnir, kada se na kraju godine, svi izmoreni ili povređeni bore za završni masters...
Mislim da je potpuno nepotreban.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back