Kafana MEČ LOPTA vol.3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Smaras Mackoni.

http://www.poreskauprava.gov.rs/sr/...ri-o-izbegavanju-dvostrukog-oporezivanja.html

U svakom ugovoru imas clan o sportistima i umetnicima u kom je jasno definisano da se porez placa tamo gde se pare zaradjuju.

Pa ti si najsmešniji od svih trolova... kačiš linkove sa ugovorima između SFRJ i država... čooooveče... SFRJ... :lol:

- - - - - - - - - -

СПОРАЗУМ
ИЗМЕЂУ
СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ФЕДЕРАТИВНЕ РЕПУБЛИКЕ
ЈУГОСЛАВИЈЕ
И УЈЕДИЊЕНОГ КРАЉЕВСТВА
ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ И СЕВЕРНЕ ИРСКЕ О
ИЗБЕГАВАЊУ ДВОСТРУКОГ ОПОРЕЗИВАЊА У
ОДНОСУ НА ПОРЕЗЕ НА ДОХОДАК

:hahaha:

- - - - - - - - - -

Ma ne znam ni što pričam sa vama... Tzar na ignore, neznalica par ekselans... :lol:

- - - - - - - - - -

Boki, velemajstore... lepo rekoh da ćeš umesto odgovora ponuditi trolovanje i smajlije, jer drugačije ne umeš.

Ja te pitam jesi li ikada plaćao porez u Srbiji, jer o tome ovde pričamo, ti kažeš da si plaćao u ljudskim žrtvama... potpuni besmisao, čemu onda priča sa tobom?

Umalo zaboravih da podvučem:

Ukoliko je poreski obveznik REZIDENT Republike Srbije porez plaća “ po principu svetskog dohotka“ i to:

na dohodak ostvaren na teritoriјi Republike Srbije, i
na dohodak ostvaren u drugoj državi.

Ukoliko je poreski obveznik NEREZIDENT Republike Srbije porez plaća “ po principu mesta izvora dohotka“ i to na dohodak ostvaren na teritoriјi Republike Srbije (ograničena poreska obaveza prema teritorijalnom principu).

Dakle, Nolo, NEREZIDENT, plaća porez drugoj državi. Bilo koji, bilo gde, bilo kada - velika Srbenda plaća napolju. Ni dinara ovde od silne zarade. A imao bi osnova, da nije pobegulja.

Dalje, ne brukaj se pominjanjem dvostrukog oporezivanja koje se na njega ni ne odnosi - jer NIJE REZIDENT:

6. Izbegavanje dvostrukog oporezivanja

Odredbama člana12. stv(1) Zakona o porezu na dohodak građana propisano je da ukoliko obveznik rezident Republike ostvari dohodak u drugoj državi, na koji je plaćen porez u toj državi, na račun poreza na dohodak građana utvrđenog prema odredbama ovog zakona odobrava mu se poreski kredit u visini poreza na dohodak plaćenog u toj državi.

Odredbe Zakona o izbegavanju dvostrukog oporezivanja primenjuju se nezavisno od toga da li postoji međunarodni ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.
(Ovaj je poslednji deo za Tzar-a, koji je hteo da nas, eto, nauči, pa fejlovao monstruozno ostavši u SFRJ. :lol:)

-------

Dakle, da je REZIDENT plaćao bi ovde, ali je prijavljen u Monte Karlu. Za njega se može primeniti samo deo zakona koji se tiče NEREZIDENATA.
Zašto onda kačiš deo koji se tiče REZIDENATA SRBIJE?
U pitanju je potpuno nepoznavanje materije, zato sam te pitao jesi li IKADA platio porez u Srbiji, jer bi do sada završio u zatvoru zbog neplaćanja istog. A ti odgovaraš nekim ljudskim žrtvama... :roll:

Poslednja izmena od moderatora:
Objasni nam malo kako to Tzar kaci ugovore na sajt poreske uprave ili na sajt ministarstva finansija.

http://www.mfin.gov.rs/pages/issue.php?id=7063

Svi ugovori su vazeci.

6. Izbegavanje dvostrukog oporezivanja

Odredbama člana12. stv(1) Zakona o porezu na dohodak građana propisano je da ukoliko obveznik rezident Republike ostvari dohodak u drugoj državi, na koji je plaćen porez u toj državi, na račun poreza na dohodak građana utvrđenog prema odredbama ovog zakona odobrava mu se poreski kredit u visini poreza na dohodak plaćenog u toj državi.

Odredbe Zakona o izbegavanju dvostrukog oporezivanja primenjuju se nezavisno od toga da li postoji međunarodni ugovor o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

Odnosi se na REZIDENTE, razumeš?
NEZAVISNO od toga da li postoje ugovori, koje je tu postavio neki degenrik od činovnika, koji kao i ti nije pročitao ni slovo u vezi teme, već samo lupio link sa ugovorima od pre pola veka i više.
Ti ugovori ne služe AMA BAŠ NIČEMU - kao što piše u zakonu koji sam ti iznad iskopirao. Nisu važeći, razumeš? Odnosno, konkretnije, pravno su potpuno beskorisni.

Zato sam i pitao da li je ikada platio porez u Srbiji, jer pojma nema o poreskom sistemu u istoj, inače bi znao da postoje pravni akti koji su, jednostavno, zastareli i stavljeni van snage, i zaboravljeni kao i ovi što su okačeni na tvom linku.
On je to, eto, platio u ljudskim žrtvama. Ne znam kako, ali je odgovor u svakom slučaju morbidan, i ama baš nikako nije konstruktivan na temu,

Čuj, SFRJ... :hahaha:

Sraman tretman

Ne moraju svi da ga vole, ali moraju da ga poštuju... Ono što Novak Đoković radi poslednjih nekoliko godina je za svaki respekt. Bez obzira da li je nekom miljenik Nadal, Federer ili Marej jasno je da svetski reket broj jedan mora da bude u centru pažnje.

U Majamiju i nisu baš naklonjeni Novaku Đokoviću. Kao da svi žele da prekinu njegovu dominaciju. Meč polufinala ovog turnira sa Gofanom, Srbin će igrati u sramnom terminu. Najbolji teniser današnjice će po lokalnom vremenu na teren izaći oko 13 časova (19 časova po našem vremenu). Da li je Đoković zaslužio da igra po najvećem suncu i vrućini? (temperatura u Majamiju u to vreme biće preko 30 stepeni).

http://sport.blic.rs/tenis/sraman-tretman-novak-igra-po-najvecoj-vrucini/37vxf4t

Zaslužio je da igra u 13h.
Oni su tu zbog turnira i sponzora, koji ih plaćaju.
Ako mu se ne sviđa, može da produži dalje, eno mu ga Gemaks ili Bukurešt Open.

Čuj, MORA biti u centru pažnje. :roll:
U centru pažnje je onaj koga publika voli i traži, a ne ko je prvi na listi.

Elementarno nepoznavanje materije od strane nazovi novinara.

I ja mislim..uostalom i njegov protivnik ce da igra na 30 stepeni,

- - - - - - - - - -

Oko ovog poreza ste dosadni...Novak je nerezident i ne ostavaruje prihod na teritoriji R.Srbije, sto znaci da nije poreski obveznik..
a ako hocete na bilo koji nacin da uvredite i ponizite Novaka, pa i sa ovakvim stvarima, samo mlatite praznu slamu..:D
a i Novaka bas briga...Mozete da mu pljunete pod prozor..kao sto neko rece ovde.
Kada je vec rec o placanju poreza, da li ga placaju Tipsa,Jelena, Ana,Zimonjic i ostali ?
Ja nemam tu informaciju i ne razumem se najbolje ali me bas zanima :)

A da je rezident, onda bi plaćao porez ovde.
E, sad, zašto nije rezident? I zašto je baš rezident u poreskom raju?
More, sinusi i gluten?

Baš me briga da li oni plaćaju, jer su nebitni u celoj priči, i savršeno me ne zanimaju. Ionako cenim samo Zimonju, jer je bio tu kad je tenis kod nas bio bitan koliko i pikado danas.

http://mfin.gov.rs/UserFiles/File/misljenja/novo/Izbegavanje dvostrukog oporezivanja.pdf

"Закључени уговори (којима се одређује порески третман, односно начин опорезивања резидената друге државе уговорнице у Републици Србији, као и порески третман, односно начин опорезивања резидената Републике Србије у другој држави уговорници) након ратификације од стране Народне скупштине Републике Србије, постају интегрални део домаћег пореског законодавства, и имају примат над правом Републике Србије."

Dakle, svi ugovori su vazeci.

Sazvakano da bi cak i hejter razumeo - nijedan teniser rezident ne placa porez u Srbiji vec tamo gde je pare zaradio. Tako da su uzaludni svi vasi hejtovi koje po tom osnovu bacate ovde na forumu i zalopojke sto No1e nije rezident. Ali nastavite samo, volimo da gledamo kako dozivljavate nervni slom od jeda i nemoci.

Takodje, ni ovo sto si postavio nisi uspeo da razumes - da ti uprostim - cak i ako nema ugovora, nema placanja poreza u visini koja je placena u inostranstvu.

Koraci do pisanja istorije se tope .
Novak - Nole na korak od istorije!
Najbolji teniser svijeta se plasirao u finale Majamija, pobjedom nad Davidom Gofanom sa 7:6 - 6:4.
Ovom pobjedom na pragu je osvajanja 28. masters titule.
S R E C N O finale Nole MAJSTORE.
:heart::heart::heart:

2525747556fed5ad2676a239496047_w640.jpg

Svaka čast kolegi što je iskopao sve ove linkove i konačno pokopao i zatrpao sve "experte" za ekonomiju na temi. Šteta što je naseo na primitivne provokacije, ali nema veze. Bar je i ta priča o porezu završena :D

http://mfin.gov.rs/UserFiles/File/mi...orezivanja.pdf

"Закључени уговори (којима се одређује порески третман, односно начин опорезивања резидената друге државе уговорнице у Републици Србији, као и порески третман, односно начин опорезивања резидената Републике Србије у другој држави уговорници) након ратификације од стране Народне скупштине Републике Србије, постају интегрални део домаћег пореског законодавства, и имају примат над правом Републике Србије."

Dakle, svi ugovori su vazeci.
:lol:

Циркус елементаро..:lol:

...ajoj ne znam sta da kazem, osim...otkud ovoliki :roll:...sto ne idu na svoje forume :D?

Izgleda da smi im mi mnogo zanimljiviji...cool se ili rodis...to se ne postaje :cool:

- - - - - - - - - -

Gde su ta dva ugovora na onom spisku? Koji dokaz imaš da je Srbija potpisala sa US i Australijom (sem tvog laprdanja) ? :D

.porez se placa tamo gdje se zarada i ostvaruje...

Zapitaj se gdje placaju porez svi gasterbajteri i sve ce ti biti jasno :D...pocnes od banalnih stvari pa ce ti onda Boki objasniti sta su to premije, prihodi od kapitala, bruto i neto dobit, oporezivanje dividenti i svega ostalog...

Koraci do pisanja istorije se tope .
Novak - Nole na korak od istorije!
Najbolji teniser svijeta se plasirao u finale Majamija, pobjedom nad Davidom Gofanom sa 7:6 - 6:4.
Ovom pobjedom na pragu je osvajanja 28. masters titule.
S R E C N O finale Nole MAJSTORE.
:heart::heart::heart:

2525747556fed5ad2676a239496047_w640.jpg

:cool:

- - - - - - - - - -

Dakle? :D Ugovori sa US i Australijom, link?

kacio si link juce...sam :cepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back