*BILJA*
Buduća legenda
- Poruka
- 32.188
El mogu nešto da kažem?
3500 karaktera je malo za priču koja treba da bude snažna, jasna, da ima uvod (jer moraš čitaoca da povedeš za ruku u priču, msm ne možeš samo tako da ga tresneš u stomak), razradu (pripovedaš čitaocu priču sa sve opisima izazivajući osećaj da je on lično doživljava, da poznaje junake, oseća vreme i prostor) i zaključak (malo prostora od reči za završnu reč...piščevu ili čitaočevu). Ako ovo nema, svaka priča je kusa, a da bi ovo imala broj karaktera treba da bude veći.
E sad, ako je za poeziju 2000 karaktera, što je sasvim u redu, za prozu, koja je mnogo detaljnija, 3500 je mali.
Jes da je ovo kratka forma, ali jel' mož' da bude bar midi, ne mora maksi
Molim da se razmotri ovaj predlog, nastao iz ličnog iskustva
PS Nikad nisam gledala broj karaktera.....samo sednem i pišem....ovo sad, kad nađoh u wordu onaj brojač što Borka pomenu....ostah neiskazana
![]()
Ja sam htela da odustanem (kao od pesama) da me nije šarmantna i fina moderatorka
ubedila da ipak pokušam da skratim...Dakle, priču sam bukvalno prepolovila, ali se toplo nadam da ce se moci razabrati o čemu se tu radi

O nekakvim definicijama (filozofiranju) straha i stida, skoro da nema pomena. Frojda, ni u tragovima

....ostah neiskazana

...ali nisam zadovoljna time, to je brzinsko pisanje kad naiđe. Tako nisam ni ovim napisanim tekstom zadovoljna jer je predug. Ako budem mogla da ga skratim a da budem zadovoljna iskazanim osećajem (jer strah je prilično komplikovan osećaj...nije dovoljno reći "strah me je") poslaću