Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo je ustvari neverovatno.Šta to radi ego ili sujeta?Piše se i učestvuje na takmičenju,ali prvo treba,bar proveriti pravilnu upotrebu reči,zar ne?!
recimo na www.opismenise.compiše:
Сумљати или сумњати?

Надређена категорија: Описмени се!
Погодака: 2172

Именица сумња и глагол сумњати су правилни облици. Ко сумња – понекад има право. Дакле, облици са љ су неправилни.

И још једном:

Правилно: сумња, сумњати
Неправилно: сумља, сумљати.
Zar je greh ako se nekim čitaocima isto svidja.Pa ni dela klasika ne volimo ili volimo isto?Naprosto sam šokirana i plašim se da glasam,da bez krivice postanem krivac.

Mislim da nije u redu sto joj nisi skrenula paznju na gresku koju je napravila, na PP.
Ne treba polemisati o nekome ko trenutno nije tu da bi mogao da se brani ili "napada", ali..
Svako ima pravo da pise, bez obzira na sve. Svako ima prava da izrazi svoje nezadovoljstvo nekom pojavom koja mu bode oci.

Sve napisano, zahtevalo je trud. Trebalo bi da se ceni, ako je ikako moguce.
Sta ja da kazem? Sta god napisala, bilo da je poezija, proza, zna se, pretposlednja ako ne i poslednja, sto bi se reklo- najgora!
To je u redu,svako ima svoja merila, svoje afinitete, svoje (zasto da ne) favorite.
Po stilu se prepoznaju (bar tako neki napisase) i onda?
Stil ne mozes da menjas, i mislim da je to dobro.
Drugo nesto je veoma lose, ali ja ne bih o tome
Ocena nije merilo znanja, niti bi trebalo prosek meriti na sledeci nacin: 3, 3, 4, 5, 2, sabrati i bukvalno podeliti. To jeste najlakse, jeste i pravilo, ali i najnepostenije, itd..itd..

Sta htedoh, ustvari?
Lako je poniziti nekoga narocito ako je u situaciji da bude manjina, a onda bi isla elaboracija "čojstva" i "junaštva" (postoji razlog zasto pod navodnicima)!
Lako je gledati nepravdu koja se nanosi drugome, ali se neretko desava da se "gledalac" nadje na mestu "stradalnika" a onda nema prava da se cudi zasto neko (ili niko) nece stati u njegovu odbranu.
Sve sto napisah, ne zameram tebi, osim onog sto sam boldovala.
Luna ce od mene dobiti reputaciju, cim se vrati.

Nista licno, veruj mi, i sama znas. Sto se mog daljnjeg ucestvovanja na takmicenjima tice, KRAJ, nema vise, apsolutno ne. Zao mi je, ali neka se pripremi sledeci koji ce se pomeriti za mesto nize, kad ja ne budem ucesnik:cool:
:hvala:

Poslednja izmena:
Važno je da se nama momcima tvoje pesme i priče sviđaju...:rumenko:Ko šiša ove koji glasaju tamo po nekim konkursima...:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Kako krčka?:eek:
Što reče prof.Vujić (Berček)-kuvaj ga onda u tri vode...:rumenko::hahaha::rotf:

Halo, "momče", da li bi ikako mogao da preskočis moje postove, da ne kazem da ih zagadjujes, a?
Da te lepo ZAMOLIM?
Da ti naredim, nemam prava, ovo je javni forum, ali onako - ljudski?

I, da bi mogao da radiš to što radis, trebalo bi da imas odlicno pamcenje, ali ga nemas ili ne brenujes, sta od toga?
Dakle, mozes li da uvazis moju MOLBU da mi s skines s vrata vise:roll:

Ovo je ustvari neverovatno.Šta to radi ego ili sujeta?Piše se i učestvuje na takmičenju,ali prvo treba,bar proveriti pravilnu upotrebu reči,zar ne?!
recimo na www.opismenise.compiše:
Сумљати или сумњати?

Надређена категорија: Описмени се!
Погодака: 2172

Именица сумња и глагол сумњати су правилни облици. Ко сумња – понекад има право. Дакле, облици са љ су неправилни.

И још једном:

Правилно: сумња, сумњати
Неправилно: сумља, сумљати.
Zar je greh ako se nekim čitaocima isto svidja.Pa ni dela klasika ne volimo ili volimo isto?Naprosto sam šokirana i plašim se da glasam,da bez krivice postanem krivac.

Na forumu mogu da podnesem sve.Vredjanje,izmisljotine,podmetacine,grupisanje radi lobiranja
ali nikada nisam mogao da prihvatim one koji u nedostatku argumenata potezu prozivku i davanje
kvalifikacija zbog gramatickih gresaka.Pa sta sto je neko napravio gresku.Ja svaki post pisem u dahu
i retko kad se vratim da ispravim.Iza mene ostane mnogo reci sa ispustenim slovima,zagubljenih znakova interpukcije
i ko zna cega jos ne.I sta onda?Zbog toga treba nekog izvrgavati ruglu...сумљаm je bas lepa rec,
ispravna,neispravna u nekim delovima prelepe nam zemlje neki ljudi je smatraju normalnom.:D

Halo, "momče", da li bi ikako mogao da preskočis moje postove, da ne kazem da ih zagadjujes, a?
Da te lepo ZAMOLIM?
Da ti naredim, nemam prava, ovo je javni forum, ali onako - ljudski?

I, da bi mogao da radiš to što radis, trebalo bi da imas odlicno pamcenje, ali ga nemas ili ne brenujes, sta od toga?
Dakle, mozes li da uvazis moju MOLBU da mi s skines s vrata vise:roll:
Ignored by-ša mi se ne svidja...:manikir:

Na forumu mogu da podnesem sve.Vredjanje,izmisljotine,podmetacine,grupisanje radi lobiranja
ali nikada nisam mogao da prihvatim one koji u nedostatku argumenata potezu prozivku i davanje
kvalifikacija zbog gramatickih gresaka.Pa sta sto je neko napravio gresku.Ja svaki post pisem u dahu
i retko kad se vratim da ispravim.Iza mene ostane mnogo reci sa ispustenim slovima,zagubljenih znakova interpukcije
i ko zna cega jos ne.I sta onda?Zbog toga treba nekog izvrgavati ruglu...сумљаm je bas lepa rec,
ispravna,neispravna u nekim delovima prelepe nam zemlje neki ljudi je smatraju normalnom.:D
Se slažem...i ne sumljam...:lol::ok:
Naime,pisci,a posebno pesnici ne trebaju robovati normama lepopisa i "pravopisa"...
Pravopis mu dođe, valjda, pis za pravnike...
Tj.Kad čitam neki podnesak pravnika-nije mi dobro od krivljenja jezika u trudu postizanja nesumnjivosti rečenog...
Tako da jezik koji koriste književnici bi trebao biti najslobodniji u segmentu gde je književnost umetnost,
a u delu koji se zove nauka književnosti nek bude naučno uštogljen,ispeglan logikom i fonetikom,ako treba i
muzikom-zabole me za taj deo memoarske književnosti kojekakvih neostvarenih metuzalema...
Više mi imponuju i psovke i zamuckivanja,nego besprekoran roman pisan strogim "književnim jezikom"...
Ybm mu mater,ako mi nije Bukovski,u tom pogledu 156 puta bolji od našeg Ive Andrića...:mrgreen:

Ignored by-ša mi se ne svidja...:manikir:

"Momče", mozda nisi znao, kad nekoga stavis na ignore, postoji sasvim jednostavan nacin da se vidi sta pise?
Kako?
Neko ga citira, i?
Znaci, ostaje mogucnost da biram, ti ili ja?
Jedina opcija,druge nema...
Da li ti je u interesu da mene odstranis, sta time dobijas ti licno?
I, uopste, sa se dobija time sto se neko prisili da ode?
Odluci, ja tvoje bezobrazluke vise nisam duzna da trpim. Pokusavala sam lepim, salom, ali, ne pomaze.

Se slažem...i ne sumljam...:lol::ok:
Naime,pisci,a posebno pesnici ne trebaju robovati normama lepopisa i "pravopisa"...
Pravopis mu dođe, valjda, pis za pravnike...
Tj.Kad čitam neki podnesak pravnika-nije mi dobro od krivljenja jezika u trudu postizanja nesumnjivosti rečenog...
Tako da jezik koji koriste književnici bi trebao biti najslobodniji u segmentu gde je književnost umetnost,
a u delu koji se zove nauka književnosti nek bude naučno uštogljen,ispeglan logikom i fonetikom,ako treba i
muzikom-zabole me za taj deo memoarske književnosti kojekakvih neostvarenih metuzalema...
Više mi imponuju i psovke i zamuckivanja,nego besprekoran roman pisan strogim "književnim jezikom"...
Ybm mu mater,ako mi nije Bukovski,u tom pogledu 156 puta bolji od našeg Ive Andrića...:mrgreen:

Valja malo diskusije i na ovom forumu pa sta ako neka varnica i frcne,ljudski je:)

Leto je, razumem, ne moze se brushalter popunjavati carapama kao zimi.
Kad ti bude naraslo sve sto ti nedostaje, kad taj nesretni pravopis na koga se pozivas procitas od poglavlja u kome se objasnjava pisanje velikih i malih slova, kad naucis interpunkciju i jos neke sitnice, e, tek ooonda mozes da izigravas drvenog lektora. Naravno, ako hoces.
Da, negde drugde, da ne zaboravim taj neizostavni parametar.
Do tada, smatraj se opomenutom za spamovanje teme (dva posta ti ignorisem, ali se ne zaustavljas), a za casove iz pravopisa mozes da se raspitas na temi koja sluzi za oglase.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back