Kafana kod knjiškog moljca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Još samo da se svi naviknu na taj novi, umjetnički osjećaj. Na kraju krajeva, SF, EF & H spada u umjetnost, ma koliko neki mislili da nije. Jedini njihov argument, da ima mnogo šunda, ne drži vodu jer je takvo stanje u svakoj umjerničkoj grani (90% svega je šund - ne sjećam se ko je ovo rekao).

99,99% svih školjki ne sadrži biser. Pa ipak, ljudi rone i traže bisere u školjkama. Ako ne nađu biser, pa dobro, ostaje im više ili manje ukusna školjka. I mi tražimo bisere. Pa, ako ih i ne pronađemo, ostaje nam više ili manje kvalitetno djelo, djelo s više ili manje UMJETNIČKE vrijednosti.

Skoro sam odgledao War of the Worlds i The Time Machine prve verzije filmova iz pedesetih godina. Nadjoh ih na netu. Medjutim ne mogu da pronadje, jedan film koji sam kao klinac gledao. Opisacu samo jednu jedinu scenu koje se secam pa ako neko zna bilo bi fino da mi pomogne.

U pitanju je sf film. Scena se desava u nekom hangaru mislim. Po svuda su ljudi u nekim kombinezonima belim a iz neke rupe u sred te zgrade izviru pipci nalik na oktopodove Tu nastaje borba ljudi i pipaka pa se desi da i odseku neke. Ako se ne varam jedan je krenuo na to bice cak sa masinicom za brijanje ... :D

Hvala ako neko zna o cemu se radi.

Daj opisi taj film jos malo, da li je crno beli, secas li se ista od dijaloga, koliki su pipci i tako.

Ja sam kao klinac bukvalno gutao te SF filmove, ali sto si ti opisao ne mogu da skontam...
Prva asocijacija mi je bila The Thing, stara verzija koju je Karpenter rimejkovao....

U tom filmu, pipaka koliko hoces...

Film je u koloru i deluje kao da je radjen tamo nekih 60tih... Ne znam da li je The Thing u pitanju jer taj nisam gledao .. mozda jeste... A pipci su dugacki. Ono mlataraju po celoj hali. Dakle po 20 metara... i samo se oni vide... po svuda... i secam se bas te scene kako jedan od pipaka biva odsecen i vidi se belo meso pipka...

Pih ... znam da sam jako bio dotaknut filmom kao decak. A sad bih opet da ga pogledam ali...

Pozdrav veliki nasem clanu Bufli, sa iskrenim zeljama da se javne ponekad na nas uskostrucni forum tim-a.

Kontam zasto i kako, ali ipak moram reci da smo mi ovaj podforum drzali pristojnim i bez potrebe za reagovanjem na stalne posetioce...(dobro, znam, ne odnosi se na mene..:):):) )

Znam otprilike zasto Bufla odlazi odavde, i razumem.
Ali znam i to da ce ovaj podforum (na ostale i ne idem, 98% mojih postova su ovde) ostati uskracen za naseg drugara-veseljaka i vodeceg eksperta fantasy-a ....samo se nadam da se nece trajno zakljucati Mr Buflina vrata u multidimenzionalnom hodniku iza sanka sf birtije....:(:(

Mr Bufla, veliki POZZ i navrni ponekad...ovde ili tamo kod nas....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back