- Poruka
- 94.112
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U modemom svetu postoje dva činioca koja su, više od ostalih, odgovoma za sputavanje realizacije naše duhovnosti, poznate u najdrevnijim tradicijama: prvi činilac jeste apstraktni karakter naše kulture, a drugi je veličanje slepe i mahnite opsesije aktivnošću. S jedne strane, postoje Ijudi koji ,,duh” poistovećuju sa erudicijom stečenom u bibliotekama i fakultetskim učionicama, sa intelektualnim igrama kojih se igraju filozofi, ili sa literanim te pseudo-mističnim estetizmom. S druge strane, nove generacije su atletsko nadmetanje preokrenule u religiju i čini se da su nesposobne da shvate išta što nadilazi uzbuđenje, serije treninga, nadmetanja i fizičke aktivnosti; zaista su dostignuće u sportu preokrenule u cilj za sebe, pa čak i u opsesiju, pre nego u sredstvo za dosezanje višeg cilja.
Postoje ljudi koji ovu opoziciju životnih ciljeva smatraju nekom vrstom dileme. U stvamosti, u takozvanom učenjačkom tipu, često nalazimo urođenu snažnu odbojnost prema bilo kakvoj vrsti fizičke discipline; jednako tako, kod mnogih koji se bave sportom, osećanje fizičke snage podstiče prezir prema onima koji se u „kulama od belokosti” ograničavaju na ono što se smatra bezopasnim, na knjige i bitke rečima.
Julijus Evola - Razmišljanja o vrhovima
Hajde i to da vidim?Ma nije.. neću ja da zakucavam kafanu, kafana mora da radi.. nego ću da čvaknem Badrija..![]()
Pravi kavaljer.. eto!!

Pravi kavaljer.. eto!!
Miko.. pa vidiš da me on kavaljerski ljubi u ruku.. a ne u obraz, usta ili na nekakva druga mesta, kao što ljubi vas.. svoje tuđe žene..
Na vašem mestu, ja bih se sasvim ponosila njime! A ponosim se i ovako..![]()

Ima onaj jedan emoji što mlatne drugog štapom.. ali ne mogu nikako da ga nađem..Hajde i to da vidim?![]()
To je verovatno sa nekog sajta.Ima onaj jedan emoji što mlatne drugog štapom.. ali ne mogu nikako da ga nađem..
Red je uspela da ga nađe jednom da mlatne Konja.. (što me uopšte ne čudi)..
E tako baš..To je verovatno sa nekog sajta.
Dakle htela bi i ti mene tako da mlatneš?![]()
Idem sada da ručam nešto.. gladna sam..
(Snowko.. da mi zalepiš ovaj poslednji spotić što si šerovao tamo, da imam u kolekciji.. sviđa mi se.. Tnx!)

Hvala.. i - ostani kavaljer prema meni.. jer ja sam tuđa i - samo tuđa..

Hvala.. i - ostani kavaljer prema meni.. jer ja sam tuđa i - samo tuđa..![]()

De si, Konjlega, spala kafana na tebe i mene, devojke nas napustile čim smo prestali da se skidamo.Gde ste citaoci..
Dobro a i vreme je da uspristojimo ovu kafanu. Od sad zovemo samo fine dame. Gudacki kvartet i dres kod.De si, Konjlega, spala kafana na tebe i mene, devojke nas napustile čim smo prestali da se skidamo.![]()
Stvarno smo nepristojni, oprosti molim te.doobro u tom sucaju odlazim neprimecena a nije da se nisam trudila
doobro u tom sucaju odlazim neprimecena a nije da se nisam trudila