Kafić Кафана «Балкан»

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
26056028_10213005233918175_2212302554399028830_n.jpg

То све има у Давидовљевим Српским бакрорезима XVIII века, а иако сам мислио да имам ову слику "Сабор српских светитеља" од Жефаровића скенирану у HiRes, очигледно је немам... или бар не тамо где сам мислио да је... Пре пар година је била повољна на Купинду (типа 500 дин са поштарином), и тада сам купио књигу... али није ми тренутно при руци... сад видим да је најнижа цена 1.400 динара без поштарине.

Ups, ja ovo nisam video. Bakrorez koji sam postavio bio je sa sajta Hilandara. Ali potražiću i ove.

- - - - - - - - - -

3.png

- - - - - - - - - -
46.png

slika_6457_slika_6447_slika_6440_Bogorodica-Izvor-zivota.jpg

- - - - - - - - - -

http://www.galerijamaticesrpske.rs/grafika-18-veka.html

- - - - - - - - - -

To je sve što sam pronašao.

Хвала Мркаљ! :)

То све има у Давидовљевим Српским бакрорезима XVIII века, а иако сам мислио да имам ову слику "Сабор српских светитеља" од Жефаровића скенирану у HiRes, очигледно је немам... или бар не тамо где сам мислио да је... Пре пар година је била повољна на Купинду (типа 500 дин са поштарином), и тада сам купио књигу... али није ми тренутно при руци... сад видим да је најнижа цена 1.400 динара без поштарине.
Тек сад видех. И ја имам ту књигу, али не могу да је нађем. Надам се да је нисам случајно поклонио библиотеци при враћању књига..

БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА СИРОМАХА

Не знам годину када сам рођен
Не знам ни месец
Ни сат ни дан

Стог' једино за Божић
Сам себи кажем:
Срећан ми Исусе
Твој рођендан!

Back