Kada zaceta beba dobija Dah Boziji?

Moja dilema je kada beba postaje od daha Bozijeg čovek? Da li kada se zacne ili kada se rodi i udahne vazduh.. sa prvim plačem?
Беба постаје човек још у стомаку мајке кад се формира фетус детета од почетног зигота. Али "дах Божији" односно печат Духа Светога добија на крштењу, помазањем.
 
Moje mišljenje je da beba sa prvim udisajem dobija Dah Boga i postaje dusa.
Biblijski nam izvestaj daje za pravo da imamo takvo misljenje jer nam je receno da TEK NAKON STO JE STVORIO COVEKA od praha zemaljskoga Bog mu je DUNUO U NOS dah zivotni sto ce reci da je od tog trenutka Adam poceo da dise ili jos preciznije - postao je ziva dusha !
Evo dokaza:

1 Mojs.2,7:
"...A stvori Gospod Bog čovjeka od praha zemaljskoga, i dunu mu u nos duh životni; i posta čovjek duša živa..."

E sad posto se radjanje coveka desava tako da se ljudsko telo sa svim bitniom funkcijama formira sve do zadnjeg casa ,neposredno pre radjanja onda taj proces mozemo uporediti sa onog stvaranja ljudskog tela od praha zemaljskoga iz Biblije sto ce reci da po toj logici,dah zivotni kroz nos covek prima tek pre nego sto udahne vazduh sto je rezultat primanja zivotnog daha !
Dakle u tehnickom je smislu za nas ljude nerazumljivo da bilo kakav dah covek primi kroz nos dok je u vodenoj sredini u majcinom stomaku jer tamo,majka je ta koja dise umesto njenog ploda a ona vec ima svoj zivotni duh...utoliko vise sto nam je vec dat neki izvestaj koji taj proces stavlja u kontekst primanja duha zivotnoga kroz nos sto ce reci putem disnog mehanizma.

Medjutim postoji i drugi aspekat koji se svakako treba uzeti u obzir i koji bar na prvi pogled deluje suprotno ovom sto sam rekao a to je sledeci:

Luka 1,44:
"...Jer gle, kad dođe glas čestitanja tvojega u uši moje, zaigra dijete radosno u utrobi mojoj..."

Ovde se jasno vidi da je dete u majcinoj utrobi pokazalo i neke emocije dok je jos uvek bilo u majcinoj utrobi ili jos preciznije postalo je radosno sto je tipicna odlika isklkjucivo za zivog coveka.
 
Poslednja izmena:
При зачећу. Св. Јован Крститељ је играо у утроби мајке што значи да није био мртви скуп ћелија у утроби. То је неспорно учење Св. Отаца.

Све бебе 'играју' ... То не значи да су 'задунуте'

Примитизам и простаклук је повезивати дух са дувањем .....
 
При зачећу. Св. Јован Крститељ је играо у утроби мајке што значи да није био мртви скуп ћелија у утроби. То је неспорно учење Св. Отаца.
Zivotinje su zive ali nemaju dusu.
Prema tome grese * SVETI OCI *
I ocem ne zovite nikoga na zemlji; jer je u vas jedan Otac koji je na nebesima.
Matej 23, 9.
 
I kako to mijenja zaključak? I samo igranje je dovoljno da pokaže da je plod u utrobi ŽIVO BIĆE.
Jeli sreco pametna,jel imas neku ideju kako to plod moze igrati,koja su njegova cula aktivna da to bude funkcionalno ?
To se "igranje"odnosi na kretanje ploda i sad o ovome mozemo uz duz i popreko,zasto se plod krece,iz kog razloga,kakva je uloga majke u svemu tome i t.d.
 

Back
Top