Kada tinejdzeri imaju prvi sex?

• Začetnik teme Začetnik teme Mene bas zanima
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znam da to zavisi od svakoga pojedinacno , ali me zanima da li je posle srednje vec kasno ?
Kada ste vi imali sex prvi put i da li mislite da je to bilo pravo vreme?
I ko uopste moze znati kada je vreme za to ?

Ja sam prvi put sa 18 i po. Drago mi je sto nisam ranije, jer kad vidim sta sve rade i koliko njih je trudno, a nije ni punoletno...
Nemoj na to da gledas tako "posle srednje".. danas se kresu i u osnovnoj, sve zavisi od individualaca.. al opet, po mom misljenju, negde 18,19 godina je najbolje.. tad vec polako pocinjes da razmisljas svojom glavom, sve to pre toga je cisti pubertet i neka lazna potera, nemam pojma

Ni decaci,ni devojcice,ne bi nikako trebalo da imaju prave seksualne odnose,pre navrsene osamnaeste godine.U periodu
pre tog doba,oni se polako pripremaju za prave seksualne odnose.Kako se ta "priprema" vrsi.?Pa naravno,kao i kod svih
ranijih generacija,od kada je "veka i sveta". Devojcice i decaci,pripremaju se za normalne seksualne odnose,samozadovoljavanjem,kao sto su to radili i njihovi preci,oduvek.

Samo stupanje u seksualne odnose,pre navrsenih osamnaest godina,nosi sobom velike rizike.Sta ako se neiskusni mladic
ili devojka,zaraze ,zbog svoje nezrelosti i neznanja,nekom polnom bolescu.Sta,ako maloletna devojka,ostane u drugom
stanju. Citav niz problema moze da nastane,ako se nezreli decak i nezrela devojka,upuste u prave seksualne odnose.

Na roditeljima je velika odgovornost,da blagovremeno,upoznaju svoju decu,bilo musku,ili zensku,sa svim komplikacijama,
koje mogu da nastanu,zbog ranog upustanja u seksualne aktivnosti.:dash:

A zasto je bas ta 18ta godina toliko razlicita od godine pre i godine posle? Po meni je to nametnuto danasnjim zakonskim regulativama a ne realnim cinjenicama. Ne ,mislim da treba krenuti sa seksom jos u osnovnoj ali sa 15-16-17(zavisi od osobe) godina je sasvim normalno da neko zeli i ima seks.

A sto se tice rizika. Nije toliko problem nezrelost koliko je neznanje i neinformisanost. U tome se slazem sa tobom da prvo roditelji a i celo drustvo trebaju sa decom otvoreno razgovarati o toj temi. U suprotnom deca koja su po prirodi radoznala potrazice informacije od svojih vrsnjaka, preko interneta... i cesto na taj nacin nece dobiti prave informacije. I ne treba pricati samo o rizicima i zastiti.

- - - - - - - - - -

Ja sam prvi put sa 18 i po. Drago mi je sto nisam ranije, jer kad vidim sta sve rade i koliko njih je trudno, a nije ni punoletno...
Nemoj na to da gledas tako "posle srednje".. danas se kresu i u osnovnoj, sve zavisi od individualaca.. al opet, po mom misljenju, negde 18,19 godina je najbolje.. tad vec polako pocinjes da razmisljas svojom glavom, sve to pre toga je cisti pubertet i neka lazna potera, nemam pojma

Ma ima ih koji i sa 40 slucajno naprave dete. :roll:

A zasto je bas ta 18ta godina toliko razlicita od godine pre i godine posle? Po meni je to nametnuto danasnjim zakonskim regulativama a ne realnim cinjenicama. Ne ,mislim da treba krenuti sa seksom jos u osnovnoj ali sa 15-16-17(zavisi od osobe) godina je sasvim normalno da neko zeli i ima seks.

A sto se tice rizika. Nije toliko problem nezrelost koliko je neznanje i neinformisanost. U tome se slazem sa tobom da prvo roditelji a i celo drustvo trebaju sa decom otvoreno razgovarati o toj temi. U suprotnom deca koja su po prirodi radoznala potrazice informacije od svojih vrsnjaka, preko interneta... i cesto na taj nacin nece dobiti prave informacije. I ne treba pricati samo o rizicima i zastiti.

- - - - - - - - - -

Ma ima ih koji i sa 40 slucajno naprave dete. :roll:

Nisu svi emotivno zreli ni u prilici da jebu u tim godinama. To je vrlo zajeban period za muškarce jer se tu može stvoriti jedan vrlo loš stav prema ženama koji kasnije može da ima vrlo loše posljedice. A još strast, u tim godinama koliko god da znaš nije dovoljno, ******, ženske brže sazriju za razliku od muškaraca. Najbolje je s 18-19 kada si koliko-toliko trezveniji i kada koliko-toliko znaš kako i šta.

Nisu svi emotivno zreli ni u prilici da jebu u tim godinama. To je vrlo zajeban period za muškarce jer se tu može stvoriti jedan vrlo loš stav prema ženama koji kasnije može da ima vrlo loše posljedice. A još strast, u tim godinama koliko god da znaš nije dovoljno, ******, ženske brže sazriju za razliku od muškaraca. Najbolje je s 18-19 kada si koliko-toliko trezveniji i kada koliko-toliko znaš kako i šta.

Bili bi zreliji kada ih roditelji ne bi tretirali kao decu do 30 godeine.

Back