Kada te svi zaborave

Džudi S

Domaćin
Moderator
Poruka
4.096
forum.jpg

- Tema je namenjena osobama koje su menjale radno mesto, osobama u penziji i svima koji žele da ostave komentar u skladu sa temom-

Zamislite da radite u trgovini: Rođaci, prijatelji, komšije vas zovu da im javite kada će doći neki proizvod jer nestašica vlada i teško je naći taj proizvod

Radite u nekom arhitektonskom birou: Pored rođaka, prijatelja i komšija zovu vas i prijatelji vaših prijatelja sa molbom da uradite projekat po nižoj ceni

Radite u bolnici: Svi vas zovu, i poznati i oni koje ne poznajete jer su prijatelji vaših rođaka..Mole vas da ih uvedete preko reda kod lekara. Mole vas da podignete njihove rezultate laboratorijskih analiza, jer ste već tu, a blizu stanujete, možete da dođete do njih ili oni do vas.

Jednog dana vi prestanete da radite u trgovini, bolnici, arhitektonskom birou. Zaposlite se na nekom radnom mestu koje nema veze sa ranijim zaposlenjen. Odete u penziju, ranije ili na vreme.

Da li vas i dalje zovu rođaci sa kojima ste kontaktirali dok ste radili? Da li vas zovu poznanici koje retko viđate? Šta mislite o takvim ljudima?

Fotografija sa sajta Pixabay.com

Poslednja izmena:
Dok sam radila, stalno mi je zvonio mobilni telefon i zvali su me i rođaci i prijatelji rođaka i poznanici i prijatelji poznanika..
Nije mi bilo teško da pomognem kad mogu i ako mogu.

Jednom mi se desilo da je kao matičarka radila koleginica koju sam površno poznavala. Platila sam sve moguće takse za 5-6 dokumenata.

Kada sam odnela dokumenta školskoj drugarici i zamolila je da mi da bar deo novca za takse, naljutila se i rekla mi da je očekivala da ću joj ja sve besplatno uraditi.
Nisam insistirala na novcu, da se ne bih svađala, otišla sam odmah iz njenog stana.

Danas me zovu bliski prijatelji, rođaci i poznanici koji od mene nikada nisu tražili uslugu. Ostali su me zaboravili, prvo ta drugarica koju sam spomenula.

Zaista ništa ne zameram svim tim ljudima kojima sam pomagala. Samo je...nekako tužno da te zaborave jer im više nisi potreban-potrebna...

Poslednja izmena:
Ja tako ne delim ljude pa nemam te dileme zoves me jer ti trebam ili ne zoves me jer ti ne trebam...nemoj da me zoves uopste , osim ako neces da setas, zabavljas se, nabacis mi nesto to ne treba, ili sta vec hoces da radis...

Ako zoves za uslugo to se zoves da napravimo biznis....ako ne zoves, ili nemas biznis ili ti nije potrebna pomoc...

Pogledajte prilog 1599019
- Tema je namenjena osobama koje su menjale radno mesto, osobama u penziji i svima koji žele da ostave komentar u skladu sa temom-

Zamislite da radite u trgovini: Rođaci, prijatelji, komšije vas zovu da im javite kada će doći neki proizvod jer nestašica vlada i teško je naći taj proizvod

Radite u nekom arhitektnoskom birou: Pored rođaka, prijatelja i komšija zovu vas i prijatelji vaših prijatelja sa molbom da uradite projekat po nižoj ceni

Radite u bolnici: Svi vas zovu, i poznati i oni koje ne poznajete jer su prijatelji vaših rođaka..Mole vas da ih uvedete preko reda kod lekara. Mole vas da podignete njihove rezultate laboratorijskih analiza, jer ste već tu, a blizu stanujete, možete da dođete do njih ili oni do vas.

Jednog dana vi prestanete da radite u trgovini, bolnici, arhitektonskom birou. Zaposlite se na nekom radnom mestu koje nema veze sa ranijim zaposlenjen. Odete u penziju, ranije ili na vreme.

Da li vas i dalje zovu rođaci sa kojima ste kontaktirali dok ste radili? Da li vas zovu poznanici koje retko viđate? Šta mislite o takvim ljudima?

Fotografija sa sajta Pixabay.com
Jeste tako kao sto pises.
Kada nekome trena usluga svi te zovu.
Posle ne postojis.
To govori o drugima, a ne o tebi.
Ja ljudima ne zameram nista jer svako se ponasa kako ume.
A mene su prestali da zovu skoro svi i to nicim izazvani.
Mnogo pte nego sto sam nio u poziciji da bilo sta pomognem.
ne zameram
Svako bira svoj put...
ja nisam birao da budem usamljeni renbdzer ali takve su mi karte podeljene.
ne zalim se...a ponekad je cak i lepo zalazak Sunca pogledati sam.

Moj otac i njegovi roditelji su mnogo pomagali nekim rođacima i komšijama, toliko mnogo da je meni to danas neshvatljivo. Nikad im hvala nisu rekli a neki su odbijali da pomognu njima kad su ih ovi pitali.

Ta njihova iskustva su baš uticala ne mene i moju sliku o ljudima generalno.

Из искуства говорим да се треба клонити најпре најближе родбине и нашег народа ако си негде преко баре. Пре ће ти помоћи Хрват, муслиман или Македонац него Србин. Пошто држим приватне часове математике, стално тражим материјале са стране. Више су ми помогли један Хрват и двоје муслимана него већина Срба

Pa dobro , to je nesto u vezi kulture , kulture govora, kulture ponasanja i slicnog..

Dok je na tom nivou hoce ili nece da ti pomognu , nije strasno..
Kad se razmisljaju koliko da ti odmognu , sto je obicno slucaj, e to je vec druga stvar..

Znaci meni ne smetaju Srpske kolektivne osobine grebatorstvo , nezahvalnost ako je to ta osobina, i slicne, jer ih ne primecujem....ali mi smeta njihovo ocekivanje i podvaljivanje , kao ja krava muzara....pa mi smeta kad imaju slobodu da kraduckaju , kao nista je to , svi kraduckaju , neko od njih , neko od drugih , pa neko mora i od mene...a to ce oni...

Tako da nisam na ovom vasem nivou teme....mozda bi trebalo da naucim da skrenem paznju na ovo da mi ne bi radili ono sto mi rade...

Kazu da ako oni tebi kradu , a ti njima ukrades vise, onda postaju posteni ali te olajavaju da si ih pokrao...
Hm, mozda to i nije losa trampa, ovako covek ne moze da zadovolji toliko srba u okruzenju, brate ne zivim ja u mesovitoj sredini madjari , rumuni , bugari , nego sve Srbi oko mene..

A kazu mi da i oko tih uslugica da je to srpski nacin , da se tu grebali i oni koji su cinili usluge i oni kojima su cinili usluge, kao bar 200e ili dve tri cokoladice, kafica i ovo ono...
Skupi se za neki poslic i uslugicu bar 500e....tako kazu

Pa vas zato mnogo pazljivo i ne slusam....

Ja sam jednom nekom komsiji u stud domu , kuka nema nema nema para, ja mu po nabavnim cenama deo sto sam mogao , a deo jos molim distributere da mu spuste cenu , da ne bude rabat 7% kao za mene nego 12% kao da sam VIP...i napravimo mu super masinu i on ti meni , pa bajo ti si sigurno uzeo bar 250e na ovu konfiguraciju...ja gledam platio je 580e , a ja mu uzeo 250e , to znaci da hoce da me zaebava, nemoguce da je bas toliko glup....pa se setim Srbi su uvek Srbi , cak i kad ti se ucini da nisu....

Bolje ovako , pustis Srbe da zive u nekom svom komunizmu gde niko nece da im naplati ruke, ali niko nece ni da im da prvoklasnu robu , nego nek petljaju sa ciganijom, i to je to...

Sad sam super sa svima....
Svi se razumemo , nema razocaranja....

Ljudski tempo života je sada takav da ti ne možeš da se javiš svakome kome bi hteo i da izvršiš sve obaveze, često ljudi zaborave da jedu, a ne da se jave nekome.

I mene su zvali kad im treba i ja sam zvao kad mi treba, normalna, ljudska stvar.

Samo što je suština da i tad kad te ljudi pozovu, oni te pozovu jer rešavaju svoje obaveze u sklopu toga i ti si samo deo rešenja. Šta da se radi.

Nisam nikada radio na mestima gde bi me neko mogao zvati da nesto nekom zavrsim, pa nije bilo takvih situacija.

Ali sam menjao poslove i sa poslovima uglavnom i gradove, a nekad i drzave.
Svuda gde sam ziveo i radio, "poneo" sam nekog prijatelja sa sobom, i stekao veliku familiju. Negde je to bilo na poslu, a negde i van posla.
Sve u svemu, nemam mnogo loseg iskustva.

Nisam nikada radio na mestima gde bi me neko mogao zvati da nesto nekom zavrsim, pa nije bilo takvih situacija.

Ali sam menjao poslove i sa poslovima uglavnom i gradove, a nekad i drzave.
Svuda gde sam ziveo i radio, "poneo" sam nekog prijatelja sa sobom, i stekao veliku familiju. Negde je to bilo na poslu, a negde i van posla.
Sve u svemu, nemam mnogo loseg iskustva.
Разјуриш све небитне ликове у животу и мање те боли глава ако мене питаш :lol::lol::lol:

I ovde me ne zanimaju drugi ljudi
Znači, van neta nikoga nisi zamolio za uslugu, niti je tebe neko molio. I to je ok.

Из искуства говорим да се треба клонити најпре најближе родбине и нашег народа ако си негде преко баре.

Nisam preko bare, živim u Srbiji i ne mogu i neću da bežim od svoje porodice, prijatelja..

A kazu mi da i oko tih uslugica da je to srpski nacin , da se tu grebali i oni koji su cinili usluge i oni kojima su cinili usluge, kao bar 200e ili dve tri cokoladice, kafica i ovo ono...
Skupi se za neki poslic i uslugicu bar 500e....tako kazu

Da, znam to. Neke kolege su tako zaradile još jednu, dve plate. Ja nisam pomagala radi novca, pomagala sam zato što sam bila u prilici da pomognem. Pomagala sam nekima i da se zaposle.

Ponekad sam dobijala čokoladu i 100-200 grama kafe i to je jednom videla koleginica "na funkciji". Komentar je bio " Smešno je da im pomažeš a dobijaš čokolade, traži pare, traži pare".
To što su ona i njoj slični uzimali novac nema veze sa mnom. Ako nekom mogu da pomognem ja ću pomoći, bez para i nije neophodna čokolada..ili viski koga sam dobila za zaposlenje nekoga..

Ljudski tempo života je sada takav da ti ne možeš da se javiš svakome kome bi hteo i da izvršiš sve obaveze, često ljudi zaborave da jedu, a ne da se jave nekome.

I mene su zvali kad im treba i ja sam zvao kad mi treba, normalna, ljudska stvar.

Samo što je suština da i tad kad te ljudi pozovu, oni te pozovu jer rešavaju svoje obaveze u sklopu toga i ti si samo deo rešenja. Šta da se radi.

Slažem se sa tobom. Boldovana rečenica je suština teme.

Ali, znaš...zaboli me ponekad.. Ispada da su bili poznanici sa mnom dok sam im bila potrebna.

Desilo mi se to jednom, ili dva puta na internetu..

Nikog ne molim za usluge posebno ne na netu, poslednji put kad sam lomio nogu, al nista nije negativno sto ljudi imaju svoje zivote i obaveze,par ljudi na koje racunam me ispali i to je super da ih se otarasim

Ako si bio na ortopediji Banjica, mogla sam da pomognem, ali u tom trenutku možda nisam bila aktivna.

Na netu, tj na blogu sam radila intervjue sa neafirmisanim piscima i posle sam imala loše iskustvo..ali ne sa svima. 🙂

Ja sam toliko puta spasavao sebi zivot da ne znam sta znaci imati losa iskustva...
Sta je lose iskustvo...to sto naletim na lopove, pa svaki dan nalecem na lopove, vecina Srba su lopovi....

Lose iskustvo nasilnistva, vala i tu svaki dan bi bilo nekog ko hoce da iz cista mira nekom razbije ruke noge glavu...neko ne sme , neko poludi...

Da sam se uzeleo prostih dusa jesam, ali iskren da budem svi sto misle da su proste i fine dushe, hmmm, sve to vecinom trtomudi....daleko je to od neke proste dushe...
Zvaka zvaka, ali daleko je to...

Mnogo zla je u ljudima danas, ne slusaju one koji ne sire zlo , gledaju samo one koji im ne cine zlo u tom trenutku...
Taktiziraju , trguju...

stakice i pauzica...ebiga...cirkulacija....pauza, kako ste komsinice, ustvari ne znam, zaboravio sam da li si negde u selu ili u gradu......
Mene kad su seckali , na nos mi izlazi ali kreci se svaki dan...ali bas na nos mi izlazi...
Cisto mirovanje 45 dana dok zarastaju prelomi s gipsom iznad kolena,posle 2 meseca skracen ispod kolena pa sam poceo da se krecem,a radnja na 5km,a kako nositi ceger sa stakama,pisanje u flasu ,u pocetku nisam do wca mogao

Back