mario80
Stara legenda
- Poruka
- 87.970
Ja sam brao voće 90tih po dedinju za vreme velikog odmora ili pauze neke 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

To je normalno u Njemačkoj da otvaraju karton sa jajima i provjeravaju. Ako ne ulaziš često u Super Market negdje znaju ti ruksak provjeriti naravno ako izgledaš sumnjivo.Mojoj staroj jednom na blagajni otvorili karton s jajima i pogledali unutra, lopovi znaju izvaditi jaja i staviti unutra nešto vrijednije, iako to provjeravanje kartona već dugo nisam vidio.
Ona samo što tamo nije napravila scenu, kasnije sam joj objasnio da nikome na čelu ne piše da je lopov. Blagajnice to ne rade zbog toga što zo žele, već zato što su im šefovi tako naredili.
Isto tako sam joj rekao da oni ormarići za torbe ne stoje tamo bezveze i da bi joj da sam trgovac prvi prekopao torbu na blagajni, pa se i na mene napizdila.
![]()
Jednom se desilo da je zena u lidlu svima uhvatila da proverava ranceve e sad da li joj je jedna osoba bila sumnjiva pa joj bilo glupo da onda i drugima ne proverava, ne znam. Ali ljudi to shvataju licno i ljute se bzvz na radnikeTo je normalno u Njemačkoj da otvaraju karton sa jajima i provjeravaju. Ako ne ulaziš često u Super Market negdje znaju ti ruksak provjeriti naravno ako izgledaš sumnjivo.
Meni se nedavno dogodilo da sam u robnoj kući tipa Obi gdje prodaju alate, bijelu tehniku i slično kupovao punjive baterije koje su dosta skuplje od ostalih.Jednom se desilo da je zena u lidlu svima uhvatila da proverava ranceve e sad da li joj je jedna osoba bila sumnjiva pa joj bilo glupo da onda i drugima ne proverava, ne znam. Ali ljudi to shvataju licno i ljute se bzvz na radnike
Ja kažem iskreno, ukoliko nađeš nešto zovi policiju. Ukoliko ne nađeš ništa iskakaću ti se po lobanji jer si me osramotio pred celom radnjom. Nikada im nije palo napamet da preturaju.Jednom se desilo da je zena u lidlu svima uhvatila da proverava ranceve e sad da li joj je jedna osoba bila sumnjiva pa joj bilo glupo da onda i drugima ne proverava, ne znam. Ali ljudi to shvataju licno i ljute se bzvz na radnike
Aha i meni bi to napravila. Samo bi joj rekao da odj.. od mene i neka ide pogledat na kameru ili neka zove policiju.Jednom se desilo da je zena u lidlu svima uhvatila da proverava ranceve e sad da li joj je jedna osoba bila sumnjiva pa joj bilo glupo da onda i drugima ne proverava, ne znam. Ali ljudi to shvataju licno i ljute se bzvz na radnike

Ma vidi ti ovu mačketinu kako se pravi važna...Sve lopovcine za degeneka ccccc
usadjuje se ljudima lopovski mentalitet, kao sta 2 papricice? ovde se i ne goni do nekog iznosa uopsteNe kradem.
kada si ih otkinuo nisi ukrao, nego tek kada si ih sakrio; ja kupim 2 pakle cigareta, a prodavac doda 2 upaljaca i kaze na njegov racun,a sta ce mi 2, nisu oni ovde ni jeftini?dvije najveće chili papričice i ubacim u posebnu vrećicu za van.
To se ne računa u krađu. To je protest.Evo ja sinoć, nakon možda 35 godina pauze, prije toga se i ne sijećam da sam nešto ukrao, ali kao dijete sigurno jesam.
Znači te smrdljive Plodine u zadnje vrijeme nemaju chili papričice iz Tunisa, koje su uvijek bile svježe, već neke talijanske. Prisile te kupiti cijeli stručak, iskoristiš dvije, a ostatak uvene, zbog toga što ti ne trebaju toliko često.
Dođem u Plodine, kad ono opet talijanske. Tu zamračim.
![]()
![]()
Da skratim priču - sinoć uzmem luk, zelenu papriku, crvenu papriku (sve po komad, točno onoliko koliko mi treba), a sa stručka jednostavno otkinem dvije najveće chili papričice i ubacim u posebnu vrećicu za van.
Kasnije u autu si mislim - što da su me uhvatili i da sam dobio zabranu ulaska zbog dvije papričice, pa umro bi od sramote...
Evo u svoju obranu napominjem da sam bio revoltiran, a zadnji put kod javnog bilježnika kada sam plaćao dao sam novčanicu od 50€, da bi mi ona ista prisjednica vratila kusur od 50€, pa sam je upozorio da kasnije ne bi imala problema zbog manjka.
Znači nije da idem naokolo i kradem sve što mi dođe pod ruku.
Kradete li vi?
Kada ste zadnji put nešto ukrali?
Što točno?
Da li vas je bilo sramota?
![]()
Da, i onda kad te uhvate, zovu ti kevu i ćaleta a oni te izroditeljišu.U osnovnoj školi od petog do sedmog razreda moju drugovi iz razreda i ja smo više puta krali sladoled, čokoladice i sokove u prodavnicama i jednom mega marketu blizu škole. Većina nas je prošla tu fazu u toj dobi.
Nisu me nikad uvatili.Da, i onda kad te uhvate, zovu ti kevu i ćaleta a oni te izroditeljišu.

Mene uvatili sa ortakom a došo njegov ćale da nas "podigne". Obojici nam dao lekciju, bolje da nas je roditeljisao, brže bi prošloNisu me nikad uvatili.![]()
Nije me odrukao kod mojih.Hvala na toplim riječima.To se ne računa u krađu. To je protest.

Prvo sam pomislio - što bi bilo da su me uhvatili?@Jugoslav Čvarak kako si se osećao posle krađe te dve čili papričice? Verujem da si imao novac da kupiš i njih.