Kada ste zadnji put nešto ukrali?

Mojoj staroj jednom na blagajni otvorili karton s jajima i pogledali unutra, lopovi znaju izvaditi jaja i staviti unutra nešto vrijednije, iako to provjeravanje kartona već dugo nisam vidio.
Ona samo što tamo nije napravila scenu, kasnije sam joj objasnio da nikome na čelu ne piše da je lopov. Blagajnice to ne rade zbog toga što zo žele, već zato što su im šefovi tako naredili.
Isto tako sam joj rekao da oni ormarići za torbe ne stoje tamo bezveze i da bi joj da sam trgovac prvi prekopao torbu na blagajni, pa se i na mene napizdila.

:mrgreen:
To je normalno u Njemačkoj da otvaraju karton sa jajima i provjeravaju. Ako ne ulaziš često u Super Market negdje znaju ti ruksak provjeriti naravno ako izgledaš sumnjivo.

To je normalno u Njemačkoj da otvaraju karton sa jajima i provjeravaju. Ako ne ulaziš često u Super Market negdje znaju ti ruksak provjeriti naravno ako izgledaš sumnjivo.
Jednom se desilo da je zena u lidlu svima uhvatila da proverava ranceve e sad da li joj je jedna osoba bila sumnjiva pa joj bilo glupo da onda i drugima ne proverava, ne znam. Ali ljudi to shvataju licno i ljute se bzvz na radnike

Jednom se desilo da je zena u lidlu svima uhvatila da proverava ranceve e sad da li joj je jedna osoba bila sumnjiva pa joj bilo glupo da onda i drugima ne proverava, ne znam. Ali ljudi to shvataju licno i ljute se bzvz na radnike
Meni se nedavno dogodilo da sam u robnoj kući tipa Obi gdje prodaju alate, bijelu tehniku i slično kupovao punjive baterije koje su dosta skuplje od ostalih.
Trgovac mi ih nije dao u ruke, već ih je sa svog odjela odnio na blagajnu.
U biti jasno mi je, lako stanu u džep, a dimenzija su chili papričica.

Ja kažem iskreno, ukoliko nađeš nešto zovi policiju. Ukoliko ne nađeš ništa iskakaću ti se po lobanji jer si me osramotio pred celom radnjom. Nikada im nije palo napamet da preturaju.

Uostalom imaju na vratima one senzore pa neka ih koriste.

Aha i meni bi to napravila. Samo bi joj rekao da odj.. od mene i neka ide pogledat na kameru ili neka zove policiju.

Ima li ovdje pravog postenog kriminalca. Sve neki sitni lopovcici :rotf:

usadjuje se ljudima lopovski mentalitet, kao sta 2 papricice? ovde se i ne goni do nekog iznosa uopste
dvije najveće chili papričice i ubacim u posebnu vrećicu za van.
kada si ih otkinuo nisi ukrao, nego tek kada si ih sakrio; ja kupim 2 pakle cigareta, a prodavac doda 2 upaljaca i kaze na njegov racun,a sta ce mi 2, nisu oni ovde ni jeftini?
kako znas da tebe ne bi castili sa dve pisljive papricice? a ovako mislis o sebi lose, da si lopov~
ja cu pre da budem stanovista sve je to zajednicko, ostala mi neka olovka s posla, nego sto cu i da pomislim da sam nesto ukrao, ...
ili racuni - to je sistem tako napravljen da se duguje,a ne da se placa unapred, mada postoje mehanizmi i da se plati unapred, ili sve automatski

@Stojkov Menidjer rece da ljudi jedu u prodavnici, gladni ljudi, kako je to kradja? znaci, ja sam pre za to da se ljudima oprosti, nego da im se usadjuje lopovski mentalitet, a on se vec usadio, na moju zalost

Poslednja izmena:
Evo ja sinoć, nakon možda 35 godina pauze, prije toga se i ne sijećam da sam nešto ukrao, ali kao dijete sigurno jesam.
Znači te smrdljive Plodine u zadnje vrijeme nemaju chili papričice iz Tunisa, koje su uvijek bile svježe, već neke talijanske. Prisile te kupiti cijeli stručak, iskoristiš dvije, a ostatak uvene, zbog toga što ti ne trebaju toliko često.

Dođem u Plodine, kad ono opet talijanske. Tu zamračim.

😡 😡 😡

Da skratim priču - sinoć uzmem luk, zelenu papriku, crvenu papriku (sve po komad, točno onoliko koliko mi treba), a sa stručka jednostavno otkinem dvije najveće chili papričice i ubacim u posebnu vrećicu za van.

Kasnije u autu si mislim - što da su me uhvatili i da sam dobio zabranu ulaska zbog dvije papričice, pa umro bi od sramote...

Evo u svoju obranu napominjem da sam bio revoltiran, a zadnji put kod javnog bilježnika kada sam plaćao dao sam novčanicu od 50€, da bi mi ona ista prisjednica vratila kusur od 50€, pa sam je upozorio da kasnije ne bi imala problema zbog manjka.
Znači nije da idem naokolo i kradem sve što mi dođe pod ruku.

Kradete li vi?
Kada ste zadnji put nešto ukrali?
Što točno?
Da li vas je bilo sramota?

PXL-20251128-074237846.jpg
To se ne računa u krađu. To je protest.

@Jugoslav Čvarak kako si se osećao posle krađe te dve čili papričice? Verujem da si imao novac da kupiš i njih.
Prvo sam pomislio - što bi bilo da su me uhvatili?
Nakon toga sam se cijeloj situaciji nasmijao.
Sada razmišljam - što ako nastave prodavati ta talijanska govna?
Pa nisam ništa loše učinio (barem tako mislim), idući put ću kupiti kilu graha i platiti, a dvije chili papričice ušuškati između.
OK, to je ono što bi želio učiniti, što bi na kraju krajeva i napravio, kada bi znao da neću biti uhvaćen.
Stvar je u tome što mi nije žao platiti, već ne želim da me netko zajebava, a to govnarske Plodine kupcima rade.

Koliko koštaju te papričice? Verujem da možeš da ih platiš. I da li se prodaju u još nekim prodavnicama sem u toj koju si spomenuo?

Postoje patološki kradljivci- kleptomani koji imaju kompulsivnu potrebu da kradu. Nadam se i verujem da niko od nas nije kleptoman.

Jedna osoba koju sam slučajno upoznala, kaže da voli da ukrade još 100 grama nekog voća ili povrća, ili čokoladu, pivo ili neke druge prehrambene proizvode.

Oseća se sjajno kad nešto ukrade, tako kaže, tako se pravda.

Oni koji je dobro poznaju, sa kojima pije ponekad kafu, vode računa o njenom ponašanju. Ne žele da nešto ukrade od njih.

Tema koju si pokrenuo, može da bude zabavna kao do sada, a možemo da je posmatramo i iz ovog ozbiljnijeg, psihološkog ugla.

Kakvo je vaše mišljenje o kleptomanima? Da li je kleptomanija samo psihički poremećaj ili nešto više?

Back