Ovo je tema o kojoj volim da pišem.
Volela sam da pišem prava pisma. Volela bih da i sada napišem nekome pismo. Problem je što ne znam ulice i kućne brojeve onih sa kojima redovno ili ponekad razmenjujem mejlove.
Dobro je što je tehnologija napredovala. Važan je napredak u medicini jer je zdravlje najvažnije.
Nama koji se ne bavimo naukom, ili nam računar i internet ne služe u poslovne svrhe, tehnologija je olakšala obične stvari.
Sada račune možemo da plaćamo putem e-bankinga. Onlajn možemo da naručujemo dokumenta koja su nam potrebna. Poštar ne donosi račune..Ali..
Otuđujemo se sve više i više.
Pisma su bila lepa. Lepa jer smo u njima, u tišini, pisali o svojim radostima, o svojim tugama. U pismima smo pisali o ljubavi, ali i o važnim porodičnim događajima ukoliko smo pisali rođacima koji žive u inostranstvu.
Poslednje pismo, zapravo razglednicu dobila sam od svog bliskog rođaka. Davno. Tada sam mu i odgovorila, koliko se sećam, pismom.
Danas komuniciramo preko Vibera jer nas dele hiljade kilometara.
Gde su se izgubila i nestala "prava" pisma? Da li smo se, pored otuđenja i ulenjili? Da bismo napisali pismo, moramo prvo da kupimo koverat u knjižari, nekad i papir.
Kada završimo pismo moramo da ga nosimo u poštu. Moramo da čekamo red ukoliko šaljemo pismo u inostranstvo.
Između ostalog, mobilni telefon, laptop i desktop, pokvarili su nam i rukopis. Odvikli smo od pisanja.
Volela bih da napišem pismo. Nekome. Volela bih da dobijem pismo, od nekoga.
Ne znam prave adrese, nikome nisam dala pravu adresu.