Kada si ukapirao da biblija nema nikakve veze sa tobom?

a ti zaboravljaš koliko su jevreji billi surovi prema drugima narodima u bibliji

Ne mozes da posmatras to vreme iz svog vremena.
Objasnjavao sam ti ovo bar 10 puta.
A govoris kao da nikada nisam?

Nedavno je Utin brutalno spalio Isis.
Sa sve decom i zenama.
Niko to ne moze da opravda.
Ali.
Neko je morao jer da on nije, samo bi bilo pitanje vremena kada bi stajali pred tvojom zgradom.
A onda bi ti bio prvi koji bi zagovarao njihovo brutalno unistenje.

Narodi okolo Izraila su bili 5 puta gori i brutalniji od Isisa.
Bilo je samo pitanje ti njih ili oni tebe.

Da li to razumes??

Ovo ti je X puta sve objasnjavano i u postu gore i ovdr.
A ti ponovo kao da ne znas?
Za koji dan, sedmicu , mesec ces opet sve isto tvrditi i pitati kao da ovo nikada nisi cuo?
Pitaj se da li si tu duhovno i dusrvno skroz zdrava osoba?
A ako nisi, pokusaj da razumes ovo o odmoru sto sam ti pisao gore tebe radi.
Pomocicev i sebi i drugima.

Ko nece ne mora.
Put u propast je sirok svima.
A ne razumeju zasto im je kako im je.

Poslednja izmena:
Kada si ukapirao da biblija nema nikakve veze sa tobom?

Ovo naravno podrazumeva da si je pročitao/la
Jednom je jedan ambasador zemlje Etiopske pre oko 2000 god kupio deo Biblije, Isaiju i citao.

Ali nije nista razumio.

I da se nije sreo sa apostolom Filipom, ostao bi u misljenju da Biblija nije za njega.

Ali malo kasnije kada mu je Filip objasnio, osetio je duhovnu potrebu za Biblijom i krstio se.
Otisao je ipak sa mislju da je Biblia ipak za njega.

U Etiopiji nalazimo i danas hriscane.

Ne samo zbog ovog slucaja vec su i apostoli radili tamo.

I kao sto znamo, i tamo je bilo ljudi za koje Biblija jeste ali i ona vecina za koju nije.
Dakle Biblija je takva da one za koje ona nije, nadju razloge da nije, a one za koje jeste, nadju razloge da jeste.

Oni za koje nije, oni su kao i ovaj Etiopljanin gore, prvo ne nadju razlog koji bi im pokazao da jeste.
Jer treba neko da ih uputi.
Taj razlog je natprirodne prirode.
Koji ga ne nadje, za njih Biblija sigurno nije.
A koji ga nadju, njih ne mozes vise odvratiti od Biblije.

Pogledajmo:
Djela apostolska 8,26A anđeo Gospodnji reče Filipu: "Ustani i idi prema jugu na put, koji vodi od Jerusalema u Gazu! Put je pust."
Djela apostolska 8,27On ustade i pođe. I gle, čovjek Etiopljanin, dvoranin i dostojanstvenik Kandake, kraljice Etiopije, koji je bio nad svim riznicama njezinim, a bio je došao u Jerusalem, da se Pokloni Bogu.
Djela apostolska 8,28Sad se je on vraćao kući. Sjedio je na kolima svojim i čitao proroka Izaiju.
Djela apostolska 8,29Tada reče Duh Filipu: "Idi i pristupi tim kolima!"
Djela apostolska 8,30Filip pritrča i čuje, gdje čita proroka Izaiju. Upita ga: "Razumiješ li, što čitaš?"
Djela apostolska 8,31A on odgovori: "Kako bih mogao, ako me tko ne uputi" zamoli Filipa, te se pope i sjede s njim.
Djela apostolska 8,32A mjesto iz Pisma, što ga je čitao, bilo je ovo: "Kao ovca, što se vodi na zaklanje, i kao janje, što je nijemo pred onim, koji ga striže, ne otvori on usta svojih.
Djela apostolska 8,33U njegovu poniženju bila je uzeta osuda njegova. Tko da opiše naraštaj njegov, jer se njegov život uzima sa zemlje."
Djela apostolska 8,34Dvoranin upita Filipa: "Molim te, za koga ovo govori prorok? Za sebe ili za koga drugoga?"
Djela apostolska 8,35Tada uze Filip riječ i počne mu navješćivati radosnu vijest o Isusu, počevši od ovoga mjesta u Pismu.
Djela apostolska 8,36Kad su išli tako putem, dođoše do neke vode, "Evo voda", reče dvoranin. "Što brani, da budem kršten?"
Djela apostolska 8,37Filip reče: "Ako vjeruješ od svega srca, može to biti." On reče: "Vjerujem, da je Isus Krist Sin Božji."
Djela apostolska 8,38I zapovjedi, da stanu kola. Oba, Filip i dvoranin, siđoše na vodu, i on ga krsti.
Djela apostolska 8,39A kad izađoše iz vode, Duh Gospodnji uze Filipa, Dvoranin ga više ne vidje i pun radosti otide putem svojim.

Razuman covek procita, trazi da ga neko dobro uputi, pa onda donese sam odluku.
Nerazuman donese odluku bez citanja ili samo deo procitao ili samo procitao.

E sada ko ce kako, zavisi koliko je razuman i posten prema sebi.
I da li stvarno trazi istinu ili izgovor za svoju savest?

Želeo sam da ojacam svoju veru i poceo da je čitam i shvatio da je toliko smesna da teško shvatam kako iko može da veruje u te bajke
Nelogičnosti, kontradiktornosti i surovosti koliko hoceš
Kazes poceo.
Covek je pitao samo ko je procitao.

Koje bajke, koje ne logicnosti, koje kontradiktornosti i surovosti?
Mozrs li da ih navedes?

Religija je za kukavice i fanatike,duhovnost moze sam covek da skapira bez ucenja napamet zapovesti
A sta je religija?

A tacno je to da neki napustaju svoje crkve jer tamo ne nalaze duhovnost ili ne bar taj nivo koji traze i osecaju da im treba.

A religija i duhovnost mora da idu zajedno.
A ocigledan je problem da ne idu?

Sta mislis gde je problem?

Da li bi ljudi znali da nije u redu da ubiješ drugu osobu da nema biblije?
A ti rece ko je procitao Bibliju?
Pa predpostavljam da ti jesi?
A kako onda mozes da postavis ovo pitanje to jest tvtdjenje na koje Biblija daje jasan odgovor?

Ocigledno tvoja odluka da Biblija nije za tebe je iz razloga jer si samo procitao ali nisi ucinio dalji korak.
Trazio nekoga da te uputi da ti razjasni, da ti pokaze duhovnu stranu Biblije.
Pa tada da odlucis!
Sto znaci, povrsnost zbog ne znanja i nemarmosti.

Moguce balkabaki sindrom, znam ja sve, tako sam rodjen.

Mene je krajem srednje i početkom faksa strašno zainteresovala duhovnost jer su počela da mi se javljaju neka pitanja u umu. Pa sam čitao sve što sam mogao. Svete knjige svih religija, uključujući i Bibliju. Prosto mi nije legao takav bog kakav je opisan tamo. Kuran sam počeo da čitam, ali nisam daleko odmakao. Nije za mene. Ne kažem ništa protiv već da meni lično nisu legli. Najviše su mi legli budizam i taoizam.
A kakav je Bog tamo
Kakav je Bog u budizmu i taoizmu?

Da li treba prvo da se pitam, koji je Bog stvarni.
Ima li ga u hriscanstvu ili negde drugde?
Ako ga negde ima a negde nema?
Onda djabe ako mi se zamo svidja gde ga nema.

Проблем је што људи читају Библију "на суво", а не уз тумачења Светих Отаца па да им се открију све дубине Писма. Из ове почетне грешке произлазе сви остали проблеми у схватању Писма.

Ne razumem.
Mozes preciznije?
Hfala.
Legija ,pobozan porodican covek ,slavi slavu ,ide u crkvu,nosi brojanicu,tetovira krst i ima xxx ljudi na dusi,to je fanatic sajko koji se moli bogu za oprost,s druge strane mi duhovni ljudi, osecamo da nam bog daje po zasluzi sta nam treba ,ne sta hocemo nego sta nam treba i time smo zadovoljni,ne gresimo i idemo ka putu mira,blagostanja i ljubavi,nemoj molim te samo da me dalje ispitujes i ispravljas dovoljno sam rekao ,ne kuca mi se prehladjen sam

Legija ,pobozan porodican covek ,slavi slavu ,ide u crkvu,nosi brojanicu,tetovira krst i ima xxx ljudi na dusi,to je fanatic sajko koji se moli bogu za oprost,s druge strane mi duhovni ljudi, osecamo da nam bog daje po zasluzi sta nam treba ,ne sta hocemo nego sta nam treba i time smo zadovoljni,ne gresimo i idemo ka putu mira,blagostanja i ljubavi,nemoj molim te samo da me dalje ispitujes i ispravljas dovoljno sam rekao ,ne kuca mi se prehladjen sam
Pa hfala i za toliko.
To nema veze sa Biiblijom, Bogom i hriscanstvom.
To je njegov ili njihov licno izmisljeni nacin verovanja i praktikovanja.
Ali to nema veze sa Bogom.

Na pocetku imamo 2 brata.
Kain i Avelj.
Jedan sluzi Bogu kako je Bog kazao dok je drugi izmislio svoj nacin sluzenja tom istom Bogu.
I vidimo Bog nije prihvatio ovaj izmisljeni nacin.
Bog nam je kroz taj primer pokazao istoriju koja se iznova ponavlja.
Ali nema svaka religioznost veze sa Biblijskim Bogom i Biblijom.
Ja to zovem Kainovske religije.
Pozdrav.

Ne od preprodavaca. Sam sam se uverio

Sam se uvjerio čitajući internet? Sad si samo potvrdio moju primjedbu da je internet najsmrtonosniji otrov za poluinformirane.

Samo jedan primjer. Tvrdio si da su kršćani preuzeli nedjelju iz poganstva, a istina je da nitko prije kršćana nije imao redovna bogoštovlja nedjeljom i da su pogani nedjelju prihatili pokrštavanjem.

Sam se uvjerio čitajući internet? Sad si samo potvrdio moju primjedbu da je internet najsmrtonosniji otrov za poluinformirane.

Samo jedan primjer. Tvrdio si da su kršćani preuzeli nedjelju iz poganstva, a istina je da nitko prije kršćana nije imao redovna bogoštovlja nedjeljom i da su pogani nedjelju prihatili pokrštavanjem.
O kakvom internetu pričaš?
Pročitao sam papirno izdanje Svetog Pisma.

Daj bre Glasnice ti znas kako je onda vreme bilo i sta je bilo, nas taj stari zavet ne treba uopste toliko da intresuje, u Novom zavetu su date smernice sta i kako ko hoce da veruje nek veruje ko nece ne mora.
Sta je bilo?
Apostoli kazu za taj Stari zavet ovako:

Timotiju 3,14Ali ti stoj u tome što si naučio i što ti je povjereno, znajući od koga si se naučio,
2. Timotiju 3,15I budući da iz malena umiješ sveta pisma, koja te mogu umudriti na spasenije u Hrista Isusa.
2. Timotiju 3,16Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za *******, za popravljanje, za poučavanje u pravdi,
2. Timotiju 3,17Da bude savršen čovjek Božij, za svako dobro djelo pripravljen.

Ima u bibliji a i tema postoji sta misli isus o pravim.i laznim jevrejima.

Ko je judin on je spasen.
A kako da znas da si judin ili nisi judin.
Ako ustima kazes a iz srca ono istinski da verujes u hrista jesi judin ili jevrejin iako mislis da nisi.:D.
nemam pojma kako si ovo iskomplikovala, ali ja sa arapskim pustinjama nemam ništa. Imam veze sa bukvom, hrastom, jelkom, brezom...

Back