- Poruka
- 84.377
Kada si ukapirao da biblija nema nikakve veze sa tobom?
Ovo naravno podrazumeva da si je pročitao/la
Poslednja izmena:
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mene je krajem srednje i početkom faksa strašno zainteresovala duhovnost jer su počela da mi se javljaju neka pitanja u umu. Pa sam čitao sve što sam mogao. Svete knjige svih religija, uključujući i Bibliju. Prosto mi nije legao takav bog kakav je opisan tamo. Kuran sam počeo da čitam, ali nisam daleko odmakao. Nije za mene. Ne kažem ništa protiv već da meni lično nisu legli. Najviše su mi legli budizam i taoizam.Kad si ukapirao da biblija nema nikakve veze sa tobom?
Ovo jeste tačno iz mog ličnog iskustva sa vernicima. Ali to nije ništa čudno. Kako su npr. stari sloveni primili hrišćanstvo kad je u to doba 99% i više njih bilo nepismeno? Bibliju sigurno nisu pročitali.Mogu da potpišem da preko 90% vernika nikada bibliju u ruke nije uzela a kamoli da su nešto pročitali.
Kažu ti par stvari za koje znaju da će da ti se svideOvo jeste tačno iz mog ličnog iskustva sa vernicima. Ali to nije ništa čudno. Kako su npr. stari sloveni primili hrišćanstvo kad je u to doba 99% i više njih bilo nepismeno? Bibliju sigurno nisu pročitali.
A surovosti koliko hoces? u kakvoj li ti samo bajci zivis, vidis li ti da je zivot surovŽeleo sam da ojacam svoju veru i poceo da je čitam i shvatio da je toliko smesna da teško shvatam kako iko može da veruje u te bajke
Nelogičnosti, kontradiktornosti i surovosti koliko hoceš
Imalo biblije nemalo je, ljudi su se uvek ubijali medju sobom, covek kad jednom ubije njemu je to posle sve lakse raditi isto kao kad se potuces svi se plase da udare coveka prvi put posle jednom kad udaris posle ti sve lakse tuci ljude.Da li bi ljudi znali da nije u redu da ubiješ drugu osobu da nema biblije?
Kad sam skontao da moze da se tumaci na nekoliko nacina. Potpuno je upotrebljiva satanistima koliko i hriscanima.Kada si ukapirao da biblija nema nikakve veze sa tobom?
Pa kad moze da se skapira oko cega onda ovoliko konflikata izmedju ljudi?Religija je za kukavice i fanatike,duhovnost moze sam covek da skapira bez ucenja napamet zapovesti
Ubiti decu zato sto su bili deca i smejala se celavom dedi?A surovosti koliko hoces? u kakvoj li ti samo bajci zivis, vidis li ti da je zivot surov
Zasto postoji toliko GLUPIH?Pa kad moze da se skapira oko cega onda ovoliko konflikata izmedju ljudi?
Kazu da su psihopate inteligentni ljudi?Zasto postoji toliko GLUPIH?
Koji ne mogu sami shvatiti
Zar bi bog dozvolio glupost?
Da zanemarimo zacas druge psihofizicke nedostatke
Pogledajte prilog 1656201
Manje od 80 je cista glupost, oni malo pametniji bi morali smisliti mehanizme kontrole
Glupi su veci problem nego psihopateKazu da su psihopate inteligentni ljudi?
VIse je to stvar emocionalne inteligencije tj. empatije znati da se postavis na tudje mesto, ali mnogo je ljudi koji su zakinuti za tu stvar oni uopste ne vide da to sto rade da je to pogresno.
A mozda ih je zivot stvorio takvima, mozda su pretrpeli jake traume u detinjstvu ko zna?Glupi su veci problem nego psihopate
Psihopate bi bez glupih cinili samo individualne zlocine i bili bi brzo uhvaceni.
Uostalom- zasto postoje i psihopate, zasto ih je bog takvim stvorio?
U Srbiji da, zato sto su Srbi pojam za folirante i kvazi-vernike.Mogu da potpišem da preko 90% vernika nikada bibliju u ruke nije uzela a kamoli da su nešto pročitali.
Svi znaju anegdotalno priče o Adamu i Evi ii Sodomi i Gomori, ali ovlaš
Psihopate se radjaju takve a to sto nekom pukne film je vec druga pricaA mozda ih je zivot stvorio takvima, mozda su pretrpeli jake traume u detinjstvu ko zna?
Ja znam slucaj decka koje bio miran i naisao na grupu siledzija koji su ga maltretirali dok nije pukao i usao u kola i krenuo da ih juri da ih gazi i od tog trenutka pa nadalje cujes kako je jedan miran decko postao agresivan i sklon fizickim konfliktima.
Sve u svemu ja nisam dosao ovde da branim Boga i bibliju, svako ima pravo da veruje u sta hoce, ali znam dosta ljudu koji su se bili odali drogama,akoholu,lakim zenama i pali u ocaj i razmisljali o samoubistvu i nasli su neki spas u religiji, losi ljudi ce naci nacin da opravdaju svoja losa dela u bilo kojoj knjizi, ono sto je Isus propovedao svakako nije lose.
I to može da bude. Puno poremećenosti se često krije iza maske duhovnosti.Psihopate se radjaju takve a to sto nekom pukne film je vec druga prica
Da je ne pocinjemo
Da, nekima sa psihickim nestabilnostima religija pomaze da nadju neku ravnotezu
Nekome samopomoć, a nekome način da se gordi.Ali to je samopomoc,kao i meditacija, nije spoljna pomoc.
koju bibliju?Kada si ukapirao da biblija nema nikakve veze sa tobom?
Davno - još u srednjoj školi.Kada si ukapirao da biblija nema nikakve veze sa tobom?