Када се осећамо слободни ?

За мене је слобода кад без проблема користим све позитивне тековине цивилизације.
Живим, размножавам се, радим, крећем се, образујем, дружим са ким хоћу.

Ако ме неко спречава у било чему од поменутог
тако што ме везао или на другои начин физички спречио,
е то је за мене неслобода.

За мене је слобода кад без проблема користим све позитивне тековине цивилизације.

Slažem se. Tako i ja definišem slobodu. Možemo da biramo posao, prijatelje.

Stres je jedini problem koji svi imamo ukoliko radimo sa ljudima ili imamo rokove za neki projekat, ili problem u porodici.

Da li nam i u kojoj meri stres oduzima slobodu?

Stres je jedini problem koji svi imamo ukoliko radimo sa ljudima ili imamo rokove za neki projekat, ili problem u porodici.

Stres, kao i svaka druga bolest i svako drugo sputavanje nam naravno oduzima deo civilizovane slobode,
ali mi gubljenje slobode pre svega shvatamo u užem smislu,
kada je od čoveka.

Stres oduzima slobodu ako je konstantan. Osjesamo se slobodni kad zivimo bez straha tj prihvatimo haos da ne mozemo da uticemo na stvari oko nas.

sloboda daje smisao zivotu..nisi rob nego si covek..Sloboda nudi sirok dijapazon mogucnosti jer sam odlucujes o svojoj sudbini/ da izrazis svoju misao i nebudes pozvan na odgovornost zbog toga..recimo da je sloboda prava dragocenost jer bez prave slobode zivot je uzaludan..Covek koji je navikao na slobodu dobija utisak da je oduvek bio slobodan, u neretkim slucajevima je precenjuje iako je stekao velikim trudom..Na zalost sloboda se izgubi veoma lako jer jer je regres progresivniji nego Progres

Ако ме неко спречава у било чему од поменутог
тако што ме везао или на другои начин физички спречио,
е то је за мене неслобода.
Pod uslovom da ne ugrozavas nikog drugog.

ne postoji sloboda.
samo nesloboda menja oblik-od otvorenog ropstva do demokratije, kobajagi
imamo privid slobode, da nesto biramo, da o necemu odlucujemo
jedina sloboda za koju mozemo da se izborimo je sta u sebi osecamo i da li prezivljavamo ili zivimo
ali to je teska borba i celozivotna
nije sloboda da li pijes crnu ili s mlekom.

Back