Kada se koloseci razdvajaju?

Ni meni nikad to nije bilo jasno za šta se ljudi bore - kad kažu "bori se za njega" ili "bori se za nju"

S kim/ s čim da se bore? 🤔
Nekada neka sasvim iznenadna ili efemerna stvar može prilično da naruši ravnotežu odnosa, obično jedna strana bude povređena. U takvim slučajevima može odmah da se odustane, svako da ide dalje svojim putem, a može i da se ne odustane ako jedna strana smatra da druga osoba vredi truda, pa pokuša da odnos popravi, ovako ili onako. To ume da da rezultate i ne mora nužno biti ponižavanje.

Ljudi se menjaju, a i odnosi nisu uvek ravna linija apsolutne pozitive. Treba se boriti za ono što vredi, mislim da je @bird again mislila na tako nešto.

Nekada neka sasvim iznenadna ili efemerna stvar može prilično da naruši ravnotežu odnosa, obično jedna strana bude povređena. U takvim slučajevima može odmah da se odustane, svako da ide dalje svojim putem, a može i da se ne odustane ako jedna strana smatra da druga osoba vredi truda, pa pokuša da odnos popravi, ovako ili onako. To ume da da rezultate i ne mora nužno biti ponižavanje.

Ljudi se menjaju, a i odnosi nisu uvek ravna linija apsolutne pozitive. Treba se boriti za ono što vredi, mislim da je @bird again mislila na tako nešto.

Mda, to je sve ok.

Ali je sve počelo od toga što je meni i kolegi @-Starsky- rečeno da smo deca :) jer smo napisali da treba ići svojim putem ako druga strana nije zainteresovana. Pa je oko toga nastao "sukob" epskih razmera ;) jer nam je rečeno da se treba boriti.

Ako neka glupost naruši odnos i zahteva borbu za svako sledeće narušavanje biće potreban manji razlog i još veća borba, tako da ostajem pri svom ispravnom stavu.

Možda zvuči paradoksalno ali osoba vredna borbe neće zahtevati borbu.

Mda, to je sve ok.

Ali je sve počelo od toga što je meni i kolegi @-Starsky- rečeno da smo deca :) jer smo napisali da treba ići svojim putem ako druga strana nije zainteresovana. Pa je oko toga nastao "sukob" epskih razmera ;) jer nam je rečeno da se treba boriti.
Tvoj kolega Mugi ne zna šta je "efemeran"... ali dobro, niko se nije naučen rodio, sad je izguglao pa zna.

Mislim da je ovde svim učesnicima rasprave jasno da zbog sitnice ne treba odustati, kao i da ne treba džaba pokušati da vratiš nekoga ko te apsolutno ne želi. Svako valjda ima dovoljno socijalne inteligencije da shvati u kojoj je grupi i šta u datoj situaciji treba da radi.

Tvoj kolega Mugi ne zna šta je "efemeran"... ali dobro, niko se nije naučen rodio, sad je izguglao pa zna.

Mislim da je ovde svim učesnicima rasprave jasno da zbog sitnice ne treba odustati, kao i da ne treba džaba pokušati da vratiš nekoga ko te apsolutno ne želi. Svako valjda ima dovoljno socijalne inteligencije da shvati u kojoj je grupi i šta u datoj situaciji treba da radi.

Moram priznati da sam totalni duduk, sa manjkom socijalne inteligencije ;)

p.s. razdvoj boriti se ZA nekog, od boriti se SA nekim zajedno da se stvari prevaziđu.

p.s. razdvoj boriti se ZA nekog, od boriti se SA nekim zajedno da se stvari prevaziđu.
Tu je pitanje šta je razlog narušenog odnosa.

Mislim da je najveći procenat borbi zapravo borba sa samim sobom - da se nešto loše kod sebe ispravi, i da se nešto tuđe prihvati. Na toj liniji nastaje najviše sukoba.

Ako se oboje bore sa sobom, može se reći da to jeste zajednička borba. Dok god je interes zajednički, to je prava stvar.

Ako jedna strana uopšte nema nikakav interes, to je unapred izgubljena borba kako god okreneš, i tu je @-Starsky- u pravu.

Opet se vraćamo na to da ako sitnice zahtevaju borbu nema smisla boriti se.

Dzordzi 2.0 pokušava da zvuči inteligentno, a kad ga pročitaš na nekoj temi smestio bi ga u ćacilend.

Opet se vraćamo na to da ako sitnice zahtevaju borbu nema smisla boriti se.

Dzordzi 2.0 pokušava da zvuči inteligentno, a kad ga pročitaš na nekoj temi smestio bi ga u ćacilend.
Imam utisak da nedostatak argumenata kod tebe izaziva potrebu za vređanjem druge strane.

Nadam se da se ta karakterna crta ne prenosi i na tvoje veze, jer ako je tako, biće problema u najavi.

Činjenice nisu vređanje, ali dobro je što ih tako vidiš znači da si svestan svojih mana.
Svestan sam mnogih svojih mana. Radim na tome da ispravim neke od njih.

Takođe, umem da razlikujem i vređanje od činjenica, a umeš i ti. Ne smeta mi toliko vređanje sa tvoje strane jer je prilično detinjasto i nekako simpatično.

Back