"Kada sam na sceni, publika priča o mom privatnom životu, ne o ulozi koju igram" - Vojin Ćetković

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
19.816

Vojin Ćetković otvorio dušu pred kamerama:​

Publika više ne gleda ulogu, već moj privatni život​

Glumac Vojin Ćetković, poznat po svojoj bogatoj karijeri na filmu i u pozorištu, u emisiji „Kec na jedanaest“ na televiziji K1,
govorio je o izazovima i dinamici rada u glumačkom svetu...

Screenshot_127.png

Vojin se osvrnuo na sveprisutnu medijsku eksponiranost javnih ličnosti, posebno glumaca, ističući kako narušavanje
privatnosti negativno utiče i na njih same, ali i na publiku koja ih prati.

- Nekada to nije bila praksa, posebno u vreme pre televizije.
Glumac je bio glumac na sceni, a van nje običan čovek, rasterećen tereta javnog života.
Danas nam ulaze dronovima u spavaće sobe, prate decu, fotografišu svaki detalj.
Razumem interesovanje, ali kakve veze to ima s mojim gledaocem?
Zašto bi on morao da zna ko sam ja privatno i šta mislim?
To je opterećujuće.
Kada stanem na scenu, publika prvo prolazi kroz priče o mom privatnom životu, pre nego što uopšte vidi šta radim.
Time nepotrebno opterećujem svoje gledaoce. Iskreno, mislim da to nije u redu - rekao je Vojin i dodao:

- Posebno me je pogodio slučaj jednog velikog holivudskog glumca koji se razboleo.
Mediji su neprekidno objavljivali njegove snimke, do te mere da je izgubio svoju privatnost.
Više se ne zna ko je on, ko mu je žena, ko mu je ćerka.
Njegovo lice je konstantno na televiziji, i sada, kada gledam njegov film, ne mogu da se fokusiram na ulogu.
Uhvatim sebe kako komentarišem scene i primećujem tragove njegove bolesti.
Glumac ne bi trebalo da bude predstavljen kao bolestan, niti bi trebalo da ga viđamo svuda.
Plaćamo kartu da ga vidimo na sceni ili na ekranu, a ne da budemo svedoci njegove patnje u stvarnom životu...

Nisam sigurna da stvari naš tako stoje... Koliko sam videla, njegova supruga, takođe glumica, je svoje slike sa
letovanja ustupila redakcijama beogradskih žutara... i ne samo sa letovanja...I ne samo ona, nego i njena sestra,
kuma, prijateljica, komšinica, hahahahh

Tako da - napravili su novu vrstu publike koja dolazi u pozorište da bi tračarila o glumcima, ne da bi uživala u
njihovom radu i trudu. Pravu publiku ne interesuju fotografije koje glumci velikodušno dozvoljavaju reporterima
da se objavljuju, a sve u strahu da ne budu zaboravljeni...

Sada, kada se Vojin suočava sa tom novom vrstom pozorišne publike, shvatio je da je đavo došao po svoje.
Zna Vojin kakvu su privatnost imali bardovi teatra ranije kada je on pravio svoje prve korake u pozorištu.

Više o emisiji koja je posvećena Vojinu Ćetkoviću na linku:

https://www.blic.rs/slobodno-vreme/...a-publika-vise-ne-gleda-ulogu-vec-moj/hgdbncm

:vzagrljaj: :vzagrljaj::heart2:

Back