Када престајемо бити дете и постајемо одрасла особа?

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Која је то прекретница, период, време, дело које је граница између детињства и одрасле доби? Постоји ли уопште нека јасна граница где већ знамо да смо или нисмо одрасли? Са колико година сте се ви почели осећати својим особама? Шта уопште дефинише дете а шта одраслу особу у адолесцентном периоду?

Шта ви мислите ?

Zavisi od toga koliko nas zivot mazi. Nema to mnogo veze sa godinama. Vidjala sam odrasle osobe koje se ponasaju detinjasto i uopste stav prema zivotu im je takav jer zive u staklenom zvonu.
A vidjala sam mlade ljude kojima se u ocima ogleda zrelost, u ponasanju, nacinu razmisljanja. Desi se nesto sto ih ranije izvuce iz tog detinjastog sveta u svet odraslih. Ne znam, svako ima neki razlog, desi se neki preokret i nisi vise dete, nezavisno od godina.

Zavisi od toga koliko nas zivot mazi. Nema to mnogo veze sa godinama. Vidjala sam odrasle osobe koje se ponasaju detinjasto i uopste stav prema zivotu im je takav jer zive u staklenom zvonu.
A vidjala sam mlade ljude kojima se u ocima ogleda zrelost, u ponasanju, nacinu razmisljanja. Desi se nesto sto ih ranije izvuce iz tog detinjastog sveta u svet odraslih. Ne znam, svako ima neki razlog, desi se neki preokret i nisi vise dete, nezavisno od godina.
Ја ипак мислим делом супротно, да они који нису имали много тешке животе (бар у породици и око ње) раније и боље сазру

I pored toga sto zive kao i staklenom zvonu, zasticeni od vetrova oni odrastaju pre onih koje vetrovi nose, imaju brdo odgovornosti na svojim ledjima?
Па знаш како то је мало површно схватање. Не значи нужно теже = већи мишићи. Па, судим од себе преко људи које знам, породица које познајем... Такви људи израстају често у несигурне и психички болесне особе. Депресивне, анксиозне... Веруј ми. А знам оне из лепих и добрих породица, без траума. Да л су одрасли под стакленим звоном не знам, ал да живе животе функционалније од мог и људи које су сличне судбине као моја, дефинитивно

Но вазда има изузетака

Back