Kada neko shvati da mu je roditelj sa kojim mora da zivi Zao covjek, i da ga mrzi...

kvalitet88

Zainteresovan član
Poruka
162
A nema para da plati drugi stan (ko oce da detaljnije shtati temu moze a nije obavezan da cita ostatak, a do ovdje je dovoljno procitati da bi se shvatila tema, dalje ne morate), a ovaj je toliko zao da jos glumi kako je dobar i u oci laze kako te voli, na djecu gleda zivotinjski, kao na primjer: ti si moja tvorevina, ja sam te rodila/pravio, ti si samo moj spermatozoid/nesto sto je izaslo je moje p*cke, recimo, imate i kompjuter, al znate da vam ga daju samo zato da bi citali u prolazu sto pisete po njemu jer nece da vam kupe sto za kompjuter u sobi nego morate u kuhinji ili dnevnoj, pa onda pocnu da vam se rugaju, a sve kao iz dobre namjere, i iz njihovog kukavicluka da kazu jasno i glasno da vas mrze jer sta ce zaboga komsiluk reci za majku/oca koji mrzi sina. Da dodam jos da isti na primjer namjerno pusta na TV neku televiziju koja vas nervira, pojacava, pjeva na-silu a ne od srca, i cesto pjeva pjesme koje ste upravo maloprije odslusali na YouTube, ali sa izrugivackim glasom, praveci se da ozbiljno misli... A vi nemate kud, jer nemate para, i morate da zivite sa zivim demonom da se tako izrazim. Cak i ako demon ide umjesto vas u trgovinu da donese namirnice, namjerno kupuje ono od cega vam je vise muka a sto ste nekad stvarno voljeli, i dzabe ponavljate da to ne zelite, on vam kaze: "pa ne lazi, ti to volis ako voli iko" itd..
I nekad cak pomislite i da se taj demon promijenio, da se tako izrazim demon, ne mislim stvarno demon, nego kazem, i onda pocnete da pricate sa njim od srca, da se povjeravate, a on kasnije sve sto mu kazete a sramno je i spada u nesto sto se popu ispovijeda pocne da siri kroz "selo" i prica vam iza ledja...
Napomena: ja mislim da je svako svoja licnost, a ne nesto sto je nastalo od necijeg spermatozoida i necije p*cke. I ne vjerujem u teoriju evolucije i genetsko prenosenje crta licnosti. Cak i za izgled mislim da se moze promijeniti iako je u pocetku odredjen genima...

Meni to malo lici na patologiju. Ne mislim nuzno an neku psihicku bolest, moze da bude i nezrelost emocija u pitanju. Cak u ovom slucaju koji ti opisujes, mislim da je pre to, jer se roditelj ponasa onako kako se ponasa dete prema detetu i to na nekom uzrastu od 5-6 godina i kasnije tinejdzeri: zadirkuje ga, "proziva", namerno mu radi ono sto drugu osobu nervira da bi sebe zabavio...

Meni to malo lici na patologiju. Ne mislim nuzno an neku psihicku bolest, moze da bude i nezrelost emocija u pitanju. Cak u ovom slucaju koji ti opisujes, mislim da je pre to, jer se roditelj ponasa onako kako se ponasa dete prema detetu i to na nekom uzrastu od 5-6 godina i kasnije tinejdzeri: zadirkuje ga, "proziva", namerno mu radi ono sto drugu osobu nervira da bi sebe zabavio...
Oces da kazes da ti lici da sam ja nezreo ili sta? Pisi jasno...

Pisem jasno. Prokometarisala sam ono sto mislim da je slucaj. I mislim da sam jasno napisala roditelj.
Zar se ne slazes da roditelj moze da se ponasa nezrelo iz namjere (iako nije nezreo) jer zna da dijete nervira "pogled" na nezrelo ponasanje? Kao sto neko moze da se pravi glup, lud... Mada, stvarno, sto se tice pogadjanja si majstor (U SLUCAJU DA SI HTJELA DA POGADJAS? NAGADJAS?), jer ona samo prica o Vanzemaljcima i Piramidama... A i nekad ima izraz djetinji na licu. Nekad ipak "vjesticiji".

Zar se ne slazes da roditelj moze da se ponasa nezrelo iz namjere (iako nije nezreo) jer zna da dijete nervira "pogled" na nezrelo ponasanje? Kao sto neko moze da se pravi glup, lud... Mada, stvarno, sto se tice pogadjanja si majstor (U SLUCAJU DA SI HTJELA DA POGADJAS? NAGADJAS?), jer ona samo prica o Vanzemaljcima i Piramidama... A i nekad ima izraz djetinji na licu. Nekad ipak "vjesticiji".

Ja nisam baba vanga da pogadjam.

Ja nisam baba vanga da pogadjam.
Dobro, nisam ni rekao da si, ali cim pocnes recenicu sa "izgleda, meni to lici" to je neko pogadjanje, nemoj da me pravis ludim jer to nisam, i ima ko se tim bavi (da pokusava da me napravi ludim) citavi bataljoni...

- - - - - - - - - -

a, koliko imas ti godina
U kojoj namjeri postavljas pitanje, i zasto ne vjerujes ovome 88 sto mi pise na kraju nika da je to godiste

vise su me zanimale psihicke posledice toga shvatanja (toga kada dijete shvati da je roditelj los covjek), i kako ne potisnuti ta znanja da je neko ko si mislio da je Svetac ustvari zao covjek a zadrzati ih u svijesti... kako odoljeti zelji da mu po 100101010101 put oprostis

To je pitanje sazrevanja.

Normalno je da malo dete misli za svog roditelja da je svetac.
A odrasla osoba je izgradila svoj sistem vrednosti, i ne slaze se u svemu sa ocem/majkom.

Ne gledaj ni u jednu osobu kao u savrseni autoritet, svaki covek je sve i svja.

- - - - - - - - - -

Sledece - moze da pomogne ako se zapitas zasto je ta osoba takva i takva..
i sta mu/joj se desilo u zivotu pa ima sve te negativne osobine ?

Onda ces mozda moci bolje da razumes zasto su takve i takve...

moja majka je jos gora
shvcatila sam to cim sam u osmoj godini pocela da zivim sa njom i sjecam se da sam jedva cekala da pitam tetku da li je ta zena moja maceha
na zalost nije, i dan danas moram da je trpim jer nemam gdje da odem sa porodicom, duga prica
i ovi kao Shechina misle da sam ja nezreo sto sam svjestan da mi tesko pada to znanje da je to losa osoba, i sto mi cesto se gubi iz svijesti i zamjenjuje sa "ma kakvi, ja sam glup sto sam mislio da je ona losa". I ja sam mislio da sam mozda usvojen, i danas mislim da je mozda tako...

Nista u zivotu nam ne dolazi bez razloga.Dakle sa razlogom si se rodio u toj porodici.
Moras nesto da naucis u ovom zivotu,sto nisi savladao i oduzio ranije u predhodnom.
Svaka situacija,u ovoj porodici je lekcija Prihvati to,razmisli o tome i zahvali roditelju
ucitelju koji ti je pomogao da gradis sebe.Svakom novom situacijom,ti dobijas novo znanje,
i zahvali, ali iskreno ,iz duse.Tako izrastas u novog coveka,svesnog svojih i tudjih gresaka.
Samo na taj nacin mozes da prihvatis sebe,u okolnostima u kojim si,rekla sam ,ne slucajno.
Pokusaj da razmisljas na takav nacin,i objektivnim pogledom,bez izigravanja zrtve,sagledaj svog roditelja.

Ako si 1988. godiste, dobio bi ti od mene izbačaj iz kuće odavno.

Kako te bre nije sramota da kenjkas po forumu sto ti mama i tata kupuju poslastice koje ti vise ne volis i kako te ugnjetavaju pustanjem TV programa?
Znas li ti koliko dece je stvarno maltretirano od strane pijanih ili drogiranih roditelja?

Tvoji roditelji su najverovatnije izuteno dobre osobe jer te trpe tako razmaženog kljusinu od 26 godina koji kenjka nezadovoljan sudbom kletom zato sto mu roditelji nisu kupili sto za računar.

Koliko sam ja uspeo da procenim ti si jedna losa osoba u toj priči.

Hoces li vec jednom da kazes koliko imas godina? Niko nije duzan da ovde izigrava baba Vangu i da tumaci tvoj nick i da veruje ili ne veruje nekom tamo broju koji je na pocetku, usred ili na kraju nika.

Nema sta da se veruje i ne veruje. Vera je totalno nepotrebna u ovakvim stvarima, jer mozes lepo za pocetak da kazes koliko godina imas. Ako neces i ne zelis, ne znam zasto otvaras temu, onda tema moze da se zatvori.

Ne izivljavaj se nad ljudima, nego ako su pitali, za pocetak odgovori koliko imas godina, a ljude bas briga za tvoj nick i sta on predstavlja.

Dalje, zelis da resis svoj problem a nisi objektivan. Ne verujes u najdokazaniju naucnu teoriju i jos mnogo toga. Tj ne verujes u sve ono sto tebi emocionalno subjektivno ne odgovara. Najsrecniji bi bio kada bi ti neko rekao da si usvojen.

Nemas racionalne poglede na svet i uravnotezene. Kakvi god da su ti roditelji, ovo tvoje ponasanje i razmisljanje je izuzetno simptomaticno, i trebalo bi da se obratis psihologu. Samo, molim te, nemoj da pocnes da se frljas terminima: "Ja lud? Ti to kazes da meni nesto fali? "Svi me prave ludim pa sad i ti, aaaa i ti si jedan od njih bla bla bla....."

Kazem ti, definitivno ima sta tu da se radi oko tvoje porodice, vlada disfunkcionalnost, ali to ne znaci da si ti svetac, bilo da su tvoji najbolji na svetu ili najgori na svetu, ti moras da potrazis strucnu pomoc.

Posto je porodicna problematika u pitanju dobro bi bilo naci psihologa sa npr edukacijom iz porodicne sistemske terapije. Mada, poput buudale, bez ikakvih dokaza i razgovora sa tvojima sumnjam da je ceo problem u tebi, kako i biva u vecini slucajeva, a ne u drugima i svetu.

Totalno si iracionalan, za mnoge stvari koje navodis kao "zla ponasanja" tvojih roditelja. Pocinjs da stvaras blage deluzije i sumanute ideje. Mozda sada vlada nervoza i anksioznost, mozda zapadnes i u depresiju ali ako se ne lecis nikada se ne zna da li ces zapasti u neku psihoticnu epizodu npr paranoidne shizofrenije, gde ces imati sumanute ideje da tvoji zele da te ubiju, da te se "rese", da dolazi kraj sveta, mozes umisliti da se u njima krije djavo itd.

Osvesti se na vreme. Razresi probleme, ako ne umes i nemas snage, potrazi strucnu pomoc. Cim si ti otvorio temu na forumu i istresas svoj prljav ves u ovakvoj formi, i za to sve morao da utrosis odr. psihicku energiju, tebi treba pomoc. To je vapaj za pomoci.

I ne shvataj sve ovo pod premisom "da si lud". To nisam rekao. Imas i problema sa izvodjenjem zakljucaka.

i ovi kao Shechina misle da sam ja nezreo sto sam svjestan da mi tesko pada to znanje da je to losa osoba, i sto mi cesto se gubi iz svijesti i zamjenjuje sa "ma kakvi, ja sam glup sto sam mislio da je ona losa". I ja sam mislio da sam mozda usvojen, i danas mislim da je mozda tako...

ja ti vjerujem
ne znam o cemu se kod tebe radi al ja sam djete iz nezeljenog braka, ona je bila raspustenica sa djetetom kad se udala za mog oca a on stari momak od 40 god, udala se za njega samo iz razloga da bi selo pricalo kako se ona sa djetetom udala za momka i ona to ne krije, prica svima i smije se kao da je to neki fazon... elem skontaju ljudi o kakvoj se osobi radi a i meni to ni ne smeta al mi smeta sto me citav zivot zajebava, ucjenjuje itd ... aj sto mene nego i moju porodicu, na zalost na spratu zivi, prizemlje je moje, naslijedila sam od oca i nemam kud, a nje se jednostavno ne mozemo otresti jer nam je svakodnevno nad glavom, recimo ako pokusamo da je ignorisemo ona onda pljuje na nas sa terase, lupa nogama od pod nocu itd pa moramo da joj cutimo...jednom davno sam je lijepo zamolila da podje sa mnom kod mog psihologa pa me je gadjala lopatom..
njoj nesto objasniti je ne moguce jer je slabo razumna osoba pa ne kapira tako da kad ona prica gluposti mi moramo da klimamo glavom i cutimo...
ja sam se nekako uhodala sa njom pa pazim sta cu reci i uraditi jer tacno znam sta joj smeta i sta voli, i nije mi neki problem, sve radim radi mira u kuci al ko je ne zna pa izleti da kaze nesto sto ne treba taj je najbo....
kazem da sam se uhodala sa njom, pokusavam da zivim normalno, da je izbjegavam koliko je vise moguce, poslusala sam i nesto od savjeta koje sam dobila od psihologa, tacno mi je objasnila kakva je to osoba i kako treba sa takvim ljudima al ne mogu da me ne dotice... dosta sam dugo trpila torturu i psihicku a boga mi i fizicku i na kraju zavrsila na lijekovima.... znam svi mi kazu da ona treba da pije lijekove a ne ja al kako da rijesim taj problem, kako da je natjeram ljekaru, na kraju krajeva i da ode tu se nebi mnogo promjenilo jer je ona jednostavno takva rodjena, ili recimo kako da izbacim zenu iz njenog djela kuce, recimo ja bi se iselila iz svog djela al nemam kud, muzevo je sve jos u ratu poruseno i kod njega nemamo gdje... svi smo ovdje kod mene, cak i svekar...

ne mogu vise, ovo sto sam pisala su samo mali djelici al sam morala kad sam pocela..

da, roditelj moze da bude zao i los, u mojoj porodici cak i ljubomoran, pa nek kaze ko sta hoce...

Back