Kada nas reči opčine

• Začetnik teme Začetnik teme Lule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako je usiljen, nedokučiv, zagonetan, brbljiv, ćutljiv, ćudljiv, hvalisavac, prepotentan, galamdžija, nesiguran, samouvjeren, ima tikove, muca, štuca...ali lijepo besjedi, dobrodošao je kod svake prave žene. Samo da se ne pomiješa trenutno laskanje, sa trajnom pažnjom prema ženi. Znam, teško je to naći, skoro nemoguće, ali bolje i malo priglupljeg nabaviti, nego sam ćutati u 4 zida.
Žene vole širenje lijepe laži o sebi.

Kad smo mladi dosta mistifikujemo taj neki coolness trip, posle shvatiš da je sve to isprazno i bez supstance, pa ti više ne bude zanimljivo, osobito kad shvatiš da su i ti ljudi uglavnom otišli u čabar, a za to je potrebno da provedeš i neko vreme pored njih
Nisam ušla u vezu s njim, a nisam bila ni u cvetu mladosti.
Ono u vezi cinizma i harizme, jesi li siguran da je taj njen cinizam baš cinizam a ne zloća. Jer pravi cinici nisu zlobni u suštini ali su nesnošljivi pa time i neharizmatični.

To je logično. Čak ne mislim na reči upućene nekom, nego uopšte, zanimljiv, harozmatičan, duhovit govor.
Ali problem je kad se postupak koji nije u skladu s tim - ignoriše. Veruje se rečima a ne delu.
Jeste, i to je uvek do nas.
Mi nešto učitamo u osobu koja je pred nama.
Iz tih nekoliko (najčešće premalo) dostupnih podataka mi stvaramo sliku o njoj.
Jednom kada formiramo sliku o osobi sve što se kasnije opazi o njoj, a nije u skladu sa tom prvom impresijom - naš um odbacuje.

Nije u pitanju da čovek ispadne naivan jer su drugi zli, nego zašto ispadne naivan. A nije klinac.
Ovo sam ti objasnila- teorijom kognitivne disonance.
Da li biste ste sebi priznali da ste nekad ispali naivni jer ste pali na nečije podilaženje.
Ili na nečije velike, zanimljive reči. A niste obraćali pažnju na dela. Ili ste zažmurili na njih.
Ja jesam i priznala sam sebi. Bilo je teško ostati u tom neprijatnom osećanju ali i nužno.
Jer da sam odbacivala šta bih iz tog iznela kao pouku-ništa.
Ta netolerancija neprijatnosti je glavni uzrok ponavljanih grešaka.

Ja jesam. Ništa ozbiljno se nije desilo tj. nije me prevario u nekakvom poslovnim dilu ali jesam prenebregnula u glavi (za kratko vreme) neke sitnice jer deluje da ima iskrenu, korektnu priču.
Dobro je da je tako prošlo.
Sad ćeš imati istančanije čulo za slične ljude. Eto, nisi skupo platila seminar :D

Da li biste ste sebi priznali da ste nekad ispali naivni jer ste pali na nečije podilaženje.
Ili na nečije velike, zanimljive reči. A niste obraćali pažnju na dela. Ili ste zažmurili na njih.

Da, priznala sam sebi da sam bila naivna. Radi se i o poslovnom odnosu i u emotivnom odnosu.

Brzo sam izašla iz emotivne veze, onog trenutka kada je počelo verbalno maltretiranje.

Kada je u pitanju poslovni odnos.. Ostala sam u strogo poslovnoj komunikaciji, i to baš kad moram da komuniciram sa tom osobom.

Čovek je bio veliki manipulator. Jako se naljutio na mene kada sam mu rekla da negovori istinu..o nečemu.

Pre tog razgovora sam, naravno, sakupila prave informacije i složila taj "mozaik" i znala sam da sam u pravu.

Sa ove vremenske distance mislim da je lakše izaći iz loše emotivne veze nego srediti poslovne odnose...i nije tu u pitanju promena posla ( u mom slučaju ).

I loši i dobri ljudi se mogu izmanipulisati. Takođe, postoje i dobri i loši manipulatori. U mladosti te jačaju i pripremaju za život. U starosti ih prepoznaješ lakše, ali opet nisi imun na manipulaciju. Mislim da je ona u svima nama, u nekima više, u nekima manje. To je često samo način da postignemo ili dobijemo nešto.
Riječi olako shvatamo. Mogu pohvaliti, poniziti, navesti, podstaći, optužiti, zaštititi....mogu sve!
Čovjek treba razmisliti prije svake izgovorene rečenice.Nije stvar u tome što će nekoga uniziti, osramotiti, naljutiti i dr. on izgovorenim gradi sebe, u pozitivnom, ali i negativnom smislu.

Back