Kada logopedu?

noviprofil

Početnik
Poruka
17
Devojčica ima 3,5 g. svladala je r ali zapinje s (pr: zmija-smija, zašto-sašto) da li je to prolazna faza u svladavanju govora ili bi trebala posjetiti logopeda? Tu i tamo zamuca, ali to mi se čini prolazna faza jer danima je sve ok pa onda vjerovatno u uzbuđenju malo proguta ili doda koju reč, brinu me ova slova?? Nikad joi nisam tepala i uvijek sam se trudila pričati razgovetno i čisto baš da izbegnem ovakve situacije, a sad kao da ona tepa.
pomoć, ako je netko imao nešto slično javite se!!!

Dijete nakon 3. godine treba pravilno izgovarati sve glasove osim S,Z,C,Š,Ž,Č koji mogu biti "umekšani" te R i LJ koji se toleriraju do 5 i 5,5 godina.
Logoped radi i sa djecom mlađom od pet godina. Bez obzira kakav je problem nikada nije rano za njegovo otklanjanje jer za sve uzraste postoje metode vježbanja, ali postoje dobne granice do kojih određeni poremećaji moraju biti ispravljene.
Nažalost, u praksi se pokazuje da savjesni roditelji koji uoče nepravilnosti kod svoje djece vrlo rano ne mogu doći na red za vježbe u redovitim institucijama (za prvi pregled se još može naručiti). Zašto? Zato jer su uvijek prioritet djeca koja su pred upisom u školu i školska djeca kako bi mogli redovito pratiti školski program. Stoga, savjetujem da se naručite kod privatnika radi dijagnostičkih mišljenja, iako se po ovom opisanom meni čini kao normalan jezično-govorni razvoj djeteta.

Naš sin od 2.5 godine je imao svega 5,6 reči i sada nakon 6. meseci rada sa logopedom smo stigli do prvih rečenica. Ogroman uspeh! Pohvala za logopeda u Mirijevu u Ljubise Miodragovica 15, zove se kao jedna pticica. Pored rada sa logopedom i roditelji moraju da rade kod kuce sa detetom.
Moja komsinica vodi decaka (3. Razred) zbog disleksije kod njih i imaju napredak.
Pozdrav

Devojčica ima 3,5 g. svladala je r ali zapinje s (pr: zmija-smija, zašto-sašto) da li je to prolazna faza u svladavanju govora ili bi trebala posjetiti logopeda? Tu i tamo zamuca, ali to mi se čini prolazna faza jer danima je sve ok pa onda vjerovatno u uzbuđenju malo proguta ili doda koju reč, brinu me ova slova?? Nikad joi nisam tepala i uvijek sam se trudila pričati razgovetno i čisto baš da izbegnem ovakve situacije, a sad kao da ona tepa.
pomoć, ako je netko imao nešto slično javite se!!!
Bolje je odmah da ide kod logopeda,nego da se navikne tako da govori,onda ce teze to da ispravi.Treba odmah da nauci kako treba da postavi jezik pri izgovoru svakog slova.Imam unuka najmladjeg,koji treba sada u Septembru da krene u predskolsko,a poceli su da ga vode tek pre par meseci.Gura jezik napred do zuba i tesko izgovara R,L,Š.znaci poprilicno je stariju ya to doba,a ne izgovara reci kako treba.To je samo ato sto se mai,a tako mu je dozvoljeno.Mada doktorka kaze da dobro napreduje.

Naš sin od 2.5 godine je imao svega 5,6 reči i sada nakon 6. meseci rada sa logopedom smo stigli do prvih rečenica. Ogroman uspeh! Pohvala za logopeda u Mirijevu u Ljubise Miodragovica 15, zove se kao jedna pticica. Pored rada sa logopedom i roditelji moraju da rade kod kuce sa detetom.
Moja komsinica vodi decaka (3. Razred) zbog disleksije kod njih i imaju napredak.
Pozdrav
I bez logopeda je mogao posebno sto ima na youtubu vezbi,r i l poslednje nauce

Back