Kada je naše telo gladno ono jede samo sebe

Sensei

Master
Moderator
Poruka
84.696
Image1.jpg

Kada je naše telo gladno ono jede samo sebe otklanjajući bolesne ćelije, rak, ostarele ćelije i alchajmer

nece da se taj proces desi automatski. ako nema hrane telo pokusava da konzervira energiju i primenjuje sijaset drugih resenja, da bi bila efektiva autofagija mora da se unosi za nijansu manje energije nego sto je potrebno, jer telo onda misli, ok ne moram da konzerviram, mogu malo da gricnem iz skladista. Naravno u ovo doba civilizacije sa pristupom hrani, dobar deo nas ima viska uskladistene energije.

nece da se taj proces desi automatski. ako nema hrane telo pokusava da konzervira energiju i primenjuje sijaset drugih resenja, da bi bila efektiva autofagija mora da se unosi za nijansu manje energije nego sto je potrebno, jer telo onda misli, ok ne moram da konzerviram, mogu malo da gricnem iz skladista. Naravno u ovo doba civilizacije sa pristupom hrani, dobar deo nas ima viska uskladistene energije.
Da. Koliko vidim, sistem podrazumeva 20 sati gladovanja i 4 sata kada možeš da jedeš.

Gde si pročitao duže od 24 sata?
Koliko dugo treba da postite za autofagiju?

U zavisnosti od metabolizma pojedinca, značajna autofagija može potrajati dva do četiri dana posta kod ljudi. Veruje se da autofagija počinje kada nivoi glukoze i insulina znatno padnu. Studije na životinjama su pokazale dokaze autofagije nakon 24 sata gladovanja, koja počinje da dostiže vrhunac oko 48 sati gladovanja.

Neke studije su otkrile autofagiju u ljudskim kultivisanim neutrofilima (najzastupljenija vrsta imunih ćelija u krvi) nakon 24 sata. Međutim, ne postoje konačne studije na ljudima koje ukazuju na optimalan period posta za postizanje autofagije. Međutim, ne pokušavajte da postite da biste izazvali autofagiju bez razgovora o ovoj metodi sa svojim lekarom.

1736990041995.png

Nekih 15 dana sam jeo jednom dnevno i to skroman rucak sto je takodje vazno. Najlakse se nakrkati i onda kao ne jedes 16 ili vise sati.
Covek apsolutno moze da zivi sa samo jednim obrokom.
Rucao sam oko 14h i onda jeo tek sutra u isto to vreme i nista mi nije falilo. Imao sam snage,nisam kolabirao,izgubio sam 7 kg tezine (sa 99 na 92),dobro se osecao.
Tako sam pre koju godinu skinuo trigliceride sa 7,7 na 1,7 za dva meseca bez ikakvih lekova i tada sam izgubio 16 kg tezine (sa 96 na 80).
Sve u svemu to je zdrav postupak koji treba primeniti bar jednom u godini dana jer se organizam na neki nacin oporavlja.
U stvari to se odvajkada primenjuje i zove se POST i to je taj period o kom i pricam da se treba primeniti bar jednom godisnje.
Danas je gojaznost uobicajena pojava ali cak i ljudi koji nisu gojazni usled nekvalitetne ishrane imaju trigliceride,masnoce ,holesterol,pritisak....
Kada bi se ovako redovno hranili sve to bi nestalo za par meseci kod dobre vecine.

Back