Kako uopšte može da se legalizuje ili kriminalizuje? Šta, čoveka koji se ubio ćemo poslati na robiju?Ne bih je legalizovala.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kako uopšte može da se legalizuje ili kriminalizuje? Šta, čoveka koji se ubio ćemo poslati na robiju?Ne bih je legalizovala.
Neće nadrljati onaj ko je eutanaziran, nego onaj ko obavlja tu proceduru.Kako uopšte može da se legalizuje ili kriminalizuje? Šta, čoveka koji se ubio ćemo poslati na robiju?![]()
Kako uopšte može da se legalizuje ili kriminalizuje? Šta, čoveka koji se ubio ćemo poslati na robiju?![]()
Da,to je to.Apsolutno sam za eutanaziju,jer kad čovek postane biljka a trpi
nesnosne bolove,bez izgleda za bilo kakvim oporavkom..onda
ga treba lepo i humano osloboditi svega.
I ja imam osecaj da bi se zloupotrebljavalo,ali u sustini kod patnje,bolova,neizljecivosti mislim da je ok i da je humano.Pitanje eutanazije je jedno od onih gde sam promenila stav. Bila sam za, delovalo mi je humano kod teških i neizlečivih stanja.
No danas sam većim delom protiv. Kao i sve drugo što je osmišljeno za dobro, tako je i eutanazija vremenom počela da se zloupotrebljava.
Ne bih je legalizovala.
I ja imam osecaj da bi se zloupotrebljavalo,ali u sustini kod patnje,bolova,neizljecivosti mislim da je ok i da je humano.
Znam coveka koji je sam sebe eutanizirao.
Bio je doktor,saznao da boluje od teške bolesti,nije hteo da čeka kraj u mukama ,napravio inekciju dao sam sebi i legao i zaspao i završio.
Da,tema je vise nego delikatna,a najvise se bojim da bi bilo stvarno puno zloupotrebe.Slažem se...evo pokušah iznad malo pojasniti svoj stav.
Delikatna je tema. Delikatnija nego se čini.
Kako sam "grebala" sloj po sloj, tako sam sve više bivala protiv.
Da,tema je vise nego delikatna,a najvise se bojim da bi bilo stvarno puno zloupotrebe.
ovo nije eutanazija , ovo je samoubistvoZnam coveka koji je sam sebe eutanizirao.
Bio je doktor,saznao da boluje od teške bolesti,nije hteo da čeka kraj u mukama ,napravio inekciju dao sam sebi i legao i zaspao i završio.
ovo nije eutanazija , ovo je samoubistvo
Upravo tu je i problem - može da se zloupotrebiPitanje eutanazije je jedno od onih gde sam promenila stav. Bila sam za, delovalo mi je humano kod teških i neizlečivih stanja.
No danas sam većim delom protiv. Kao i sve drugo što je osmišljeno za dobro, tako je i eutanazija vremenom počela da se zloupotrebljava.
Ne bih je legalizovala.
Bilo bi dobro legalizovati u slučaju kad trpiš nesnosne fizičke bolove, a pritom nema šanse za izlečenje
Ali zar tu u teoriji ne postoji mogućnost rada na tome? Kad si smrtno bolestan, nije ti ostavljen nikakav izborZasto samo fizicke?
Psihicki bolovi nisu nista manji i podnosljiviji od fizickih, cak naprotiv.
Ljudi koji izvrse samoubistvo, cesce urade to jer im ne psihicki bol nepodnosljiv, a ne zbog fizickog bola.
Ali zar tu u teoriji ne postoji mogućnost rada na tome? Kad si smrtno bolestan, nije ti ostavljen nikakav izbor
valjda neko konzilijarno stručno telo trebalo bi da to uradi, a ako su u pitanju rodbina naslednici oberučke će potpisivati taj dokument...kad rodbina ili bliske osobe smatraju
da je u pitanju stanje biljke...