anajade
Elita
- Poruka
- 21.933
Sto se tice Srpske pravoslavne crkve iako kremiranje ne smatra hriscanskim obicajem odobrava ga prema zelji vernika s tim sto u tom slucaju svestenik vrsi opelo pre kremiranja.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa dobićeš novo telo, šta te briga šta će biti sa ovim?Nije u redu, ne znam kakva zelja ali pravoslavni hriscanin po kanonu ne bi trebao niti smeo da bude spaljen.
Sve ostalo su novotarije.
U bibliji nigde ne pise da je zabranjeno e sad zasto i pravoslavci i muslimani i jevreji zabranjuju ne znamNije u redu, ne znam kakva zelja ali pravoslavni hriscanin po kanonu ne bi trebao niti smeo da bude spaljen.
A garderoba?pa dobićeš novo telo, šta te briga šta će biti sa ovim?
onda će u izmišljenom vaskrsenju da ustane kao tegla pepela...Sto se tice Srpske pravoslavne crkve iako kremiranje ne smatra hriscanskim obicajem odobrava ga prema zelji vernika s tim sto u tom slucaju svestenik vrsi opelo pre kremiranja.
Не постоји такав канон ако мислиш на саборске одлуке помесних и васељенских сабора, иначе слажем се да није у реду.Nije u redu, ne znam kakva zelja ali pravoslavni hriscanin po kanonu ne bi trebao niti smeo da bude spaljen.
Зашто спаљивати, јел то нека нова мода ?U bibliji nigde ne pise da je zabranjeno e sad zasto i pravoslavci i muslimani i jevreji zabranjuju ne znam
U bibliji nigde ne pise da je zabranjeno e sad zasto i pravoslavci i muslimani i jevreji zabranjuju ne znam
tako su stari srbi verovali.ja sam pristalica kremiranja da bi se duša brže oslobodila veza sa ovim materjalnim svetom
Ahaha pepeo u teglu i dobro zasrafis i cik da izadje hahaonda će u izmišljenom vaskrsenju da ustane kao tegla pepela...
ja sam pristalica kremiranja da bi se duša brže oslobodila veza sa ovim materjalnim svetom...
evo i tebe da pitam šta će ti kosti, čemu će ti služiti ako u vaskrsenju dobijaš novo bespolno telo?Данас промовишу кремацију, као да је неко "застарео" ако не жели да се спали. Свашта
to sa mrtvacima koji ustaju iz groba je Pavlov trip...nema toga kod Isusa...evo i tebe da pitam šta će ti kosti, čemu će ti služiti ako u vaskrsenju dobijaš novo bespolno telo?
Postoji razlog zasto treba prvo da se obratis crkvi da ti odrze opelo pre kremiranja a ne kazu koji jeevo i tebe da pitam šta će ti kosti, čemu će ti služiti ako u vaskrsenju dobijaš novo bespolno telo?
tvoja verzija pakla....Ahaha pepeo u teglu i dobro zasrafis i cik da izadje haha
Zašto tačno nije redu spaljivati telo?Не постоји такав канон ако мислиш на саборске одлуке помесних и васељенских сабора, иначе слажем се да није у реду.
Зашто спаљивати, јел то нека нова мода ?
Нема простора ?
Па на Светој Гори и у манастирима у Србији је много људи сахрањивано на једном истом месту. То њима није проблем. Нама јесте, на гробљима се то не дешава.
За време Немањића је у нашим великим манастирима било по 150-200 монаха, то су били духовни, преписивачки центри, као мали градови са монасима.
Треба све те људе негде сахранити и сахрањивали су се недалеко од манастира без проблема.
Данас промовишу кремацију, као да је неко "застарео" ако не жели да се спали. Свашта.
A kosti se ne sprze .Posle kremiraja ih dobro istuckaju cekicem.Ubio coveka jos jedared.evo i tebe da pitam šta će ti kosti, čemu će ti služiti ako u vaskrsenju dobijaš novo bespolno telo?
u pepeo ode kako god se sahranio.i vasrsnyces ali razlog zasto crkva savetuje zasto se ne preporycujeAjde pronadji odgovor.evo i tebe da pitam šta će ti kosti, čemu će ti služiti ako u vaskrsenju dobijaš novo bespolno telo?
drži se opelo duši a ne telu.Postoji razlog zasto treba prvo da se obratis crkvi da ti odrze opelo pre kremiranja a ne kazu koji je
ne znam koji bi bio logičan zakljucaku pepeo ode kako god se sahranio.i vasrsnyces ali razlog zasto crkva savetuje zasto se ne preporycujeAjde pronadji odgovor.
Da kad zatrazis odobrenje.U drugom slucaju ne savetuju.Ono umre mi bliznji i ja odlucim da ga spalimZasto nedrži se opelo duši a ne telu.
verovatno se misli na kliničku smrt al jbšga kad te zatrpaju zemljom džabe sveto sa mrtvacima koji ustaju iz groba je Pavlov trip...nema toga kod Isusa...
pa kad pusti duha iz tegletvoja verzija pakla....![]()