Quantcast

Kada dođe vreme da adaptirate ili renovirate stan

Renoviranjem i adaptacijom bilo kog stambenog ili poslovnog prostora možete u vizuelnom smislu potpuno promeniti izgled i stil enterijera. Na ovaj način je moguće svaku prostoriju osvežiti i učiniti je novom a uz to ih možete maksimalno prilagoditi svom ukusu i potrebama.

Da bi se bilo koji prostor u potpunosti renovirao potrebno je da prođe sledeće faze:

- Radovi vezani za vodoinstalacionu i elektroinstalacionu mrežu
- Zamenu i lepljenje keramike
- Zamenu i postavljanje svih vrsta podova
- Krečenje, lepljenje tapeta i sl.
- Postavljanje rasvete.

Svi navedeni radovi iziskuju dosta ulaganja pa je u tom smislu poželjno da se unapred napravi finansijska konstrukcija kako bi znali sa čime raspolažete i koliko Vam je novca potrebno. Što se tiče prostorija koje se najčešće adaptiraju i renoviraju su uglavnom kuhinje i kupatila a ređe spavaće i dnevne sobe.

Šta je potrebno kako bi se renoviralo i adaptiralo kupatilo:

Kupatila su uglavnom manje kvadrature u odnosu na ostale prostorije u kući ili stanu. Kao tako male prostorije, smatra se da ne zahtevaju previše napora ukoliko je potrebno renovirati ih i adaptirati, što naravno nije tačno. Najveća stvar u ovom slučaju je uklapanje estetike i funkcionalnosti. Pored toga potrebno je dosta vremena kao i tačan plan svih poslova. Pre nego što se počne sa radovima morate tačno znati svaki kutak ovog prostora na koji način ćete iskoristiti. Uz vodoinstalatera vrlo jednostavno možete organizovati većinu poslova kao i koliko je koja ideja ili rešenje izvodljivo. Bitno je da se vodi računa o rasporedu vodovodne instalacije a zatim da se tačno osmisli kako će se rasporediti sanitarije.

Šta je neophodno za funkcionalno kupatilo:

Od najosnovnijih elemenata u kupatilu potrebno je da imate kadu ili tuš kabinu, wc šolju, umivaonik i bojler. Sve ostalo je stvar Vašeg ličnog izbora.

Kada ili tuš kabina:

Da li ćete u Vašem kupatilu postaviti ili ugraditi kadu ili tuš kabinu, masažere i drugu opremu takođe zavisi isključivo od Vas i Vaših želja ili potreba. Postoje razne vrste kada od klasičnih ležećih do hidromasažnih. Mogu se pronaći i u različitim dimenzijama, mogu imati nogice a mogu se i ugrađivati. Postoje razne vrste hidromasažnih kada, mogu imati vodene mlazeve a mogu biti i poput nekog manjeg spa centra.

Što se tiče tuš kada mogu biti ugaone ili polukružne. Kao i kod ležećih kada razlikuju se i tuš kade po tome što mogu da budu sa kabinom ili bez ili ugradne. Kod ovakvih tuš kada može se na zid ugraditi hidromasažni stub. U poslednje vreme se jako puno upotrebljavaju zavese za tuš kade iz razloga što su počele da se proizvode veoma visokog kvaliteta i vrlo su funkcionalne.

WC šolje:

Možete birati između sledećih vrsta wc šolja:

- Standardne obične šolje koja ima vodokotlić
- Monoblok wc šolje u sklopu sa vodokotlićem
- Stojeće konzolne wc šolje gde se vodokotlić ugrađuje u sistem

Pored wc šolje, kao dodatni element ne tako nevažan može se ugraditi bide. Najbolje je da bude uz wc šolju, naravno u dozvoljenoj udaljenosti.

Lavaboi i umivaonici:

Razlikujemo sledeće vrste:

- Klasične, samodržeće umivaonike
- Umivaonike koji imaju stalke ili polustalke
- Nadgradne umivaonike
- Poluugradne i
- Ugradne umivaonike.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.