Kada cipele zuljaju?

Nije mi jasno kako naviknete i vise vas ne zulja? Koje god su me zuljale na pocetku, zuljale su me svaki put kad ih obujem iako sam ih mazala i alkoholom, i omeksivacem i lupala cekicem...sve sam ih na kraju morala pokloniti ili baciti.

e mackice je l vrede?videla sam one soping en densing od dr sola
mene ponekad bole noge bas na tim jastucicima na koje se docekujemo kad hodamo u stiklicama al sve se mislim da l je glupost

imam ja i nije glupost! jedino, trebalo bi da su ti cipele ne bas sasvim pripijene uz nogu, tj da ima mesta za te jastucise u cipelama. pomaze da se ne stvori ono grozno trenje i taban na tom mest u postane bolno crven.

Zanima me sta cure radite kad vas nove cipele zuljaju,da li ih mazete necim ili sta?

Na na\uljno mesto flaster, mesto na cipeli koje vas je nažuljalo natopite špiritusom, ako su kožne, i šetajte unjima po stanu sat-dva. Ako nisu kožne ili su od kombinovanog materijala, samo kalup kod obućara. A onaj savet o kupovini sa umornim nogama je pravi i vredi, samo što neki baš imaju osetljive noge i svakog proleća odboluju - stavite flaster unapred.

mene svake, ali svake nazuljaju, imam malo, tanko stopalo, ali ne vredi, popizditis! kupujem kvalitetnu koznu, uglavnom italijansku obucu, cipelice, nema to veze, nekad namazem, nekad ne, isto mi dodje, zavrshim sa flasterima...

Jedne meni mnogo drage, ali prilično tesne, uspela sam da rastegnem tako što sam ih dobro natopila alkoholom, a stopala namazala masnom kremom i nosila ih tako sat-dva. Iz dva puta bilo je uspešno. Inače, volim veće cipele, koje nigde ne žuljaju, čak mi je lakše da stavim onaj Batin uložak za pola broja.

U prodavnicama Bata mogu se kupiti ulošci koji idu do polovine stopala, izuzetno tanki i fini i lepo popune cipele za pola broja. Meni je to naročito važno kod baletanki, ali ga nosim i u drugim cipelama. Ne podnosim kad me cipela steže i žulja, ali je odvratno i kad ide zamnom.

Ne znam da li se vama desava, da posle zimskog perioda i cizama, obujete vase cipelice za prolece a NISU nove, znaci " razgazene ", I dobijete zuljeve? Ovo mi je fenomen....
Да, мени се то последњих година дешава...чим се створи жуљ, па кад пукне и зарасте, више ме цело пролеће и лето не жуљају...до следеће године...ако их носим.:x

Back