Znam da nisi nadležan, ali moram da pitam.
Od kad ne živim u Beogradu nikakve informacije nemam, ili što je još gore, pogrešne.
Pa i u Beogradu retko ko može da ti da pravu informaciju, moraš nadješ regularno zaposlenog od ostalih samo nervoza.
Evo meni mts uz mobilnu pretplatu zaračunao nekoliko MMS poruka po 12.5 dinara svaka a minuti i sms kao besplatni.
Pitam ja njih odakle MMS poruke tj kome sam ih slao?
Oni meni sistem SMS je uspešno poslao MMS???
Onda mi na forumu ukažu da pregledam listing u korisničkom profilu na sajtu Telekoma i nadjem svaki šatro MMS da je poslat jednoj te istoj osobi.
Problem je u tome što telefon te osobe ne podržava MMS jer je monohromatski prastari model, neće baca pare kako kaže, dok god radi.
I umesto da mi Telekom osoblje objasni kako su onda naplatili a puna ih Direkcija, administracija, Ajti stručnjaci, monteri, kafe kuvarice, fiktivne kuravele...
...dobijem pretpostavku od izvesnog forumaša "da su SMS poruke bile duže od 255 karaktera" što je tačno i taman toliko.
Poruka je morala da bude dugačka da bih toj osobi objasnio nešto a da ne bude dvosmisleno ili "ja mislio"
Pa umesto:"uzmi tri jajeta olupaj i napravi kajganu" ja napisao"izvadi tri jajeta iz pakovanja, u tiganj sipaj malo ulja i uključi ringlu, olupaj jedno po jedno jaje sadržaj u tiganj a ljuske u djubre"
Budale kośtaju i kad napišeš kratko i kad napišeš dugačko - prvo te košta živaca, drugo para.
Al tako je u Beogradu, svi stručni za platu al ne znaju da odgovore ili ne žele da se petljaju jer su na mufte dobili pa da ih ne zamene jer ionako nisu iz Beograda.