Kada ćemo overiti zdravstvene knjižice?

DUH

Iskusan
Banovan
Poruka
5.887
Zdravo, ja se izvinjavam što nisam pročitala svih 41 stranu, ako mogu ovde da pitam da li važi za zdravstvene knjižice da ne moraju da se overavaju? (Još uvek)
(Znam da vozačke dozvole na primer ne, čeka se "normalno stanje")
Račune plaćam redovno.
Ne znam jedino za zdravstvenu knjižicu, važi mi do kraja ovog meseca, molim neka mi neko odgovori.

Bolje je i brže kad nemaš zdravstvenu knjižicu.
Odeś u Hitnu pomoć sa ličnom kartom
Sve ufull-u i bez ĉekanja, lepe doktorke, prijatna atmosfera, i sokić možeš da dobijeś samo kažeš suva ti usta dok gledaš u pakovanje na astalu...

Koji Dom Zdravlja, participacije, penzioneri i ovi sa lažnim bolovanjima
Ima čekaš 3.5 sata prosečno
Sat i po je premija, zaboraviš zaśta si došo

• Haha
Reactions: DUH
Bolje je i brže kad nemaš zdravstvenu knjižicu.
Odeś u Hitnu pomoć sa ličnom kartom
Sve ufull-u i bez ĉekanja, lepe doktorke, prijatna atmosfera, i sokić možeš da dobijeś samo kažeš suva ti usta idok gledaš u pakovanje na astalu...

Koji Dom Zdravlja, participacije, penzioneri i ovi sa lažnim bolovanjima
Ima čekaš 3.5 sata prosečno
Sat i po je premija, zaboraviš zaśta si došo
Znam 😂
Nego eto pitam rade li ti šalteri sa strankama, čisto bih to "otarasila".
Ja i račune plaćam, a ne mora se.

Znam 😂
Nego eto pitam rade li ti šalteri sa strankama, čisto bih to "otarasila".
Ja i račune plaćam, a ne mora se.

Kao śto vidiš iz mojih odgovora - NEMAM POJMA A I NISAM NADLEŽAN

Dobro je što plaćaš račune, jer za kamate nema obustave tako da bi računi bili uvećani plus na gomili a onda svi kukavci i žrtve pa će se vade sa onim:" rekli ne mora se plaća"

• Zapanjen
Znam da nisi nadležan, ali moram da pitam.
Od kad ne živim u Beogradu nikakve informacije nemam, ili što je još gore, pogrešne.
Pa i u Beogradu retko ko može da ti da pravu informaciju, moraš nadješ regularno zaposlenog od ostalih samo nervoza.

Evo meni mts uz mobilnu pretplatu zaračunao nekoliko MMS poruka po 12.5 dinara svaka a minuti i sms kao besplatni.
Pitam ja njih odakle MMS poruke tj kome sam ih slao?
Oni meni sistem SMS je uspešno poslao MMS???

Onda mi na forumu ukažu da pregledam listing u korisničkom profilu na sajtu Telekoma i nadjem svaki šatro MMS da je poslat jednoj te istoj osobi.
Problem je u tome što telefon te osobe ne podržava MMS jer je monohromatski prastari model, neće baca pare kako kaže, dok god radi.

I umesto da mi Telekom osoblje objasni kako su onda naplatili a puna ih Direkcija, administracija, Ajti stručnjaci, monteri, kafe kuvarice, fiktivne kuravele...
...dobijem pretpostavku od izvesnog forumaša "da su SMS poruke bile duže od 255 karaktera" što je tačno i taman toliko.

Poruka je morala da bude dugačka da bih toj osobi objasnio nešto a da ne bude dvosmisleno ili "ja mislio"
Pa umesto:"uzmi tri jajeta olupaj i napravi kajganu" ja napisao"izvadi tri jajeta iz pakovanja, u tiganj sipaj malo ulja i uključi ringlu, olupaj jedno po jedno jaje sadržaj u tiganj a ljuske u djubre"
Budale kośtaju i kad napišeš kratko i kad napišeš dugačko - prvo te košta živaca, drugo para.

Al tako je u Beogradu, svi stručni za platu al ne znaju da odgovore ili ne žele da se petljaju jer su na mufte dobili pa da ih ne zamene jer ionako nisu iz Beograda.

• Ljut
Pa i u Beogradu retko ko može da ti da pravu informaciju, moraš nadješ regularno zaposlenog od ostalih samo nervoza.

Evo meni mts uz mobilnu pretplatu zaračunao nekoliko MMS poruka po 12.5 dinara svaka a minuti i sms kao besplatni.
Pitam ja njih odakle MMS poruke tj kome sam ih slao?
Oni meni sistem SMS je uspešno poslao MMS???

Onda mi na forumu ukažu da pregledam listing u korisničkom profilu na sajtu Telekoma i nadjem svaki šatro MMS da je poslat jednoj te istoj osobi.
Problem je u tome što telefon te osobe ne podržava MMS jer je monohromatski prastari model, neće baca pare kako kaže, dok god radi.

I umesto da mi Telekom osoblje objasni kako su onda naplatili a puna ih Direkcija, administracija, Ajti stručnjaci, monteri, kafe kuvarice, fiktivne kuravele...
...dobijem pretpostavku od izvesnog forumaša "da su SMS poruke bile duže od 255 karaktera" što je tačno i taman toliko.

Poruka je morala da bude dugačka da bih toj osobi objasnio nešto a da ne bude dvosmisleno ili "ja mislio"
Pa umesto:"uzmi tri jajeta olupaj i napravi kajganu" ja napisao"izvadi tri jajeta iz pakovanja, u tiganj sipaj malo ulja i uključi ringlu, olupaj jedno po jedno jaje sadržaj u tiganj a ljuske u djubre"
Budale kośtaju i kad napišeš kratko i kad napišeš dugačko - prvo te košta živaca, drugo para.

Al tako je u Beogradu, svi stručni za platu al ne znaju da odgovore ili ne žele da se petljaju jer su na mufte dobili pa da ih ne zamene jer ionako nisu iz Beograda.
OTIMAČINA!
Prešlo sve granice, toliki bezobrazluk od strane države koja otima počevši od pripejd dopune (odakle im pravo da oni meni diktiraju prvo koliki iznos je minimalan za uplatu, a drugo, ako taj uplaćeni iznos ne potrošim do njihovog određenog datuma isteka- uzmu to. )
To su samo primeri neviđene otimačine koja ne znam dokle će da ide...
Ako mi veruješ, ja sam comp prodala, imam neregistrovanu SIM karticu, PRIPEJD, a taj talefon koristim umesto compa.
Telefon kao telefon, još uvek koristim kao ta tvoja prijateljica, Samsung na preklapanje star više od 10 godina i nemam nameru da ga menjam.

Zdravo, ja se izvinjavam što nisam pročitala svih 41 stranu, ako mogu ovde da pitam da li važi za zdravstvene knjižice da ne moraju da se overavaju? (Još uvek)
(Znam da vozačke dozvole na primer ne, čeka se "normalno stanje")
Račune plaćam redovno.
Ne znam jedino za zdravstvenu knjižicu, važi mi do kraja ovog meseca, molim neka mi neko odgovori.

Automatski se produžava ako ti je firma izmirila sve obaveze za doprinose preko objedinjene naplate odnosno ako si preduzetnik ako na akontacijama za zdravstvo nemaš duga.
Čak i da nije rekli su valjda da će primati sve tokom vanrednog stanja.

• Podržavam
2-3 godine?
Ja sam prošle godine (i pretprošle itd) produžavala na šalteru.
Verovatno to važi za područje Beograda.
Ali hvala u svakom slučaju.
Na nivou republike.
Ne mogu da se setim ali ima barem dve godine,u principu kada su uveli kartice pa valjda u sledećoj turi su prešli na automatiku.
Jedino valjda na birou produžavaju. Vlasnici i radnici ne ako je sve plaćeno. Nisam siguran kako kako studenti funkcionišu,valjda moraju potvrdu da nose u RFZO filijalu gde im nosilac osiguranja radi.

Back