Kada ćemo im objasniti koja su bili beda?

Stronghold

Aktivan član
Poruka
1.482
Kada će Srbi,Hrvati,Slovenci i ostali da objasne iskompleksiranoj gospodi iz Varšavskog pakta od Čehoslovačke,Poljske,Mađarske sve do ovih gancija istočno da je JAT imao par letova nedeljno za USA,od NY do LA,Čikago,Hjuston,Klivlend, od Toronta,Montreala do Vankuvera,da su se u SFRJ prodavale ploče i kasete stranih zapadnih grupa,da sam 88-e na moru je**o Poljakinju za kasetu Depeche Mode-Jugoton,da su se kod nas prodavale Adidas patike i ostala sportska oprema,da si mogao da kupiš Mercedes,BMW,Audi,Jaguar?Mnogo još primera.

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.485
Kada će Srbi,Hrvati,Slovenci i ostali da objasne iskompleksiranoj gospodi iz Varšavskog pakta od Čehoslovačke,Poljske,Mađarske sve do ovih gancija istočno da je JAT imao par letova nedeljno za USA,od NY do LA,Čikago,Hjuston,Klivlend, od Toronta,Montreala do Vankuvera,da su se u SFRJ prodavale ploče i kasete stranih zapadnih grupa,da sam 88-e na moru je**o Poljakinju za kasetu Depeche Mode-Jugoton,da su se kod nas prodavale Adidas patike i ostala sportska oprema,da si mogao da kupiš Mercedes,BMW,Audi,Jaguar?Mnogo još primera.
Mi smo za njih bili zapad, a sada su oni za nas zapad...

Poruka
6.669
Da smo vozili par-nepar, da smo kupovali farmerke u Trstu, a mozda i da smo cesto kupovali na bonove ili imalu nestasice benzina, ulja, secera, banana...vazduha...j te Jugoslavija i Varsavski pakt i komunisticka partija da bi imao tu kasetu Depeche Modea za koju si gooz.. tu Poljakinju, koju su prije tebe isto j i Staljin i Varsavski pakt i komunisticka partija..bio si mlad i samo zbog toga gledas na taj period sa sjetom..moj djed je govorio da je najbolje bilo za vrijeme kralja i brk mu se uvijek smjeskao na pomen tog perioda i boravka u Negotinskoj krajini...bio mlad i pun snage.

Stronghold

Aktivan član
Poruka
1.482
Da smo vozili par-nepar, da smo kupovali farmerke u Trstu, a mozda i da smo cesto kupovali na bonove ili imalu nestasice benzina, ulja, secera, banana...vazduha...j te Jugoslavija i Varsavski pakt i komunisticka partija da bi imao tu kasetu Depeche Modea za koju si gooz.. tu Poljakinju, koju su prije tebe isto j i Staljin i Varsavski pakt i komunisticka partija..bio si mlad i samo zbog toga gledas na taj period sa sjetom..moj djed je govorio da je najbolje bilo za vrijeme kralja i brk mu se uvijek smjeskao na pomen tog perioda i boravka u Negotinskoj krajini...bio mlad i pun snage.
Prco deka ko lud Vlahinje,kontam.

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
187.562
Šta ima da im objašnjavamo kad znaju to i sami? Zato su i pobegli od Rusa čim su mogli. Sad smo mi beda za recimo Poljake, Čehe ...

bas kao

Elita
Poruka
19.959
Šta ima da im objašnjavamo kad znaju to i sami? Zato su i pobegli od Rusa čim su mogli. Sad smo mi beda za recimo Poljake, Čehe ...
covece zamenili su komunisticko sa kapitalistickim privredjivanjem [secas se tranzicije u koju smo mi zakasnili, kao poslednji bastion komunizma u evropi?], a nisu rusi ti koji su bitni u celoj prici, nego kako privredjujes, ko je titular svojine, cije je sta u zemlji, i ko je onda odgovoran; pa mi i sada imamo da su odgovorni u uo stranacki kadar, znaci da je odgovoran stranci, a ne zemlji, sistemu, deonicarima, itd - pa u cemu se razlikujemo od sfrj? ni u cemu, samo sto ta stranka vise nije kp, i nije jedina, ali opet stranka JEDNA vedri i oblaci, evo otera zemlju u bankrot samo sto nije, dok su druge stranke prespavale sve

Stronghold

Aktivan član
Poruka
1.482
Cehoslovacka i Madjarska su imale daleko jace privrede u odnosu na Jugoslaviju, a u toj Jugoslaviji je jedino Slovenija vadila prosek i donekle Hrvatska, ostale republike su bile ekonomski bogalji, a narocito Makedonija i Bosna koje su i danas u rangu sa Albanijom i Moldavijom.
E jbg sad a svi su u Sloveniji i Hrvatskoj vozili Zastava Kragujevac 101,128,Yugo.Koliko fabrika je iz Srbije prebačeno u Sloveniju?Pljačka za koju postoje dokazi ali šta sada vredi.

N

Notroll

Gost
Jugoslavija je bila socijalistička zemlja i samim tim za Zapad isto što i Istočni blok. Mi smo svi za njih isto.

Znam da ovo zvuči surovo i pogađa balkanski ego, ali treba se sa tim pomiriti.

Uostalom, danas to više nije ni važno. Izrastaju generacije koje nikad nisu ni čule za Jugoslaviju. Štaviše, to su već odrasli ljudi sa decom i porodicama. Ali mi iz ex-yu i dalje ostajemo - Istočna Evropa.

Evropa nastavlja da se deli na Istok i Zapad i uprkos pokušajima mnogih istočnoevropskih zemalja da ih tako više ne gledaju, jer su one već 30 godina kapitalističke zemlje, mnoge u EU i NATO - efekta nema...

Gorka je sudbina. :lol:

jolemisa

Elita
Poruka
22.909
E jbg sad a svi su u Sloveniji i Hrvatskoj vozili Zastava Kragujevac 101,128,Yugo.Koliko fabrika je iz Srbije prebačeno u Sloveniju?Pljačka za koju postoje dokazi ali šta sada vredi.

Sve republike su ucestvovale u unapredjenju i Slovenije u Hrvatske.samo je u Srbiji bila postavljena neka kocnica,da ne moze da bude u njihovom rangu,iako je imala sve fabrike i poljoprivredu da nosi celu drzavu.

Cosmopolite

Zaslužan član
Poruka
101.442
Nije bas tako bilo bajno ali su nam neke budale pojele buducnost a sto je najgore i dalje su na vlasti.

Darth Vader

Buduća legenda
Poruka
26.783
Za što bi mi to njima uopšte objašnjavali?
Mi smo i sada gospoda za njih.
Očigledno nikada nisi bio u dodiru sa njima.Da jesi znao bi svu njihovu inferiornost i nedostatak opštih manira,kulture.Ne nestaje to preko noći i ne stiče se za jedan dan :)