Kada ce u Srbiji da se zabrane pitbulovi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Istorija Pit Bulla može se pratiti do ranih 1800-ih u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pit bulovi su prvobitno bili uzgajani od starih engleskih buldoga (ovi psi su po izgledu slični današnjem američkom buldogu) koji su svoju popularnost stekli na Britanskim ostrvima u okrutnom krvavom sportu poznatom kao mamljenje bikova, da se bore, da se rastržu, da su krvoločni.
Jedan do dva buldoga su bila postavljena da satima maltretiraju bika dok se životinja ne sruši od umora, povreda ili oboje. Ove utakmice su održane za zabavu klasa koje se bore i tragaju za olakšanjem od dosade u životu.

Prolazi bar dva turbulentna veka do trenutka kad pit bul postaje omiljen Amerikancima.

Često se koristi za komercijalne reklame i proizvode, u logotipima kompanija i popularnim televizijskim emisijama. Pitbul je takođe bio omiljen među političarima, naučnicima i poznatim ličnostima.
Helen Keler, Teodor Ruzvelt, Tomas Edison, Mark Tven, Fred Aster i Hemfri Bogart, da spomenemo samo neke, svi su imali pitbulove kao pratioce.

Korišćen izvor: https://love-a-bull.org/

Onaj ko kaze da su to nezne zivotinje taj je lud ili je zlo kao i sami pitbulovi/ Pogledajte te proklete zverrinje sta rade:

https://www.facebook.com/watch?v=794800138708668
Kako ne znaju nista o kerovima.Pitbulovi su vrsta terijera i njima kada ujedu,vilica se zgrci i jedini nacin da pitbul popusti je samo da se bije po njusci dok ne prokrvari i kada ne moze da dise na nos,on pusta.Zalosno je sta se desava.Vlasnik pitbula ni ne pokusava nista.Njemu bih ja polomio vilicu posle.Tek sada sam video da je devojka vlasnica pitbula.Ona ga je uzgajala a nista o njima ne zna.

To su divne životinje nego su ljudi koji ih drže zlo. Znam dosta pitbulova koji su divni i umiljati. Treba doneti neke regulative pre kupovine psa.

najgluplji mit koji postoji, kao psi su dobri al su vlasnici loši!
netačno PSI SU LOŠI a vlasnici su NEBITNI!
to je pas koji u sebi ima miris krvi koji voli, i to je to
svi su umiljati dok ne kvrcnu!
i sve te rase koje imaju mastifske krvi u sebi su čisto zlo!
držite lepo radne pse, ovčare....to je zlo koje su rimljani uzgajali
radi lova na ljude i ratovanje, dalje od toga!

Stvarno mnogo volim pse ali pitbulove i slicne rase nikako.
Svako neka misli kako zeli, mene niko nije uverio (niti treba) da su to divni, mazni, mirni psi i da nemaju agresiju u sebi.
Ne mislim da je samo do vlasnika. I sama sam u zivotu imala vise pasa i svi su bili razliciti.
Sem toga i mog psa je iz cistog mira napao jedan pitbul dok sam ga setala. Oba psa su bila na povodcu ali je pitbul povukao 3m svog vlasnika i napao mog.
Sreca sto je bio pulin koji ima ogromnu dlaku pa ga nije rastrgao.

najgluplji mit koji postoji, kao psi su dobri al su vlasnici loši!
netačno PSI SU LOŠI a vlasnici su NEBITNI!
to je pas koji u sebi ima miris krvi koji voli, i to je to
svi su umiljati dok ne kvrcnu!
i sve te rase koje imaju mastifske krvi u sebi su čisto zlo!
držite lepo radne pse, ovčare....to je zlo koje su rimljani uzgajali
radi lova na ljude i ratovanje, dalje od toga!
Da bre, neretko ubiju vlasnika koji ih je dobro tretirao. Inace te rase drze samo individue poremecene na ovaj ili onaj nacin.

Kako ne znaju nista o kerovima.Pitbulovi su vrsta terijera i njima kada ujedu,vilica se zgrci i jedini nacin da pitbul popusti je samo da se bije po njusci dok ne prokrvari i kada ne moze da dise na nos,on pusta.Zalosno je sta se desava.Vlasnik pitbula ni ne pokusava nista.Njemu bih ja polomio vilicu posle.Tek sada sam video da je devojka vlasnica pitbula.Ona ga je uzgajala a nista o njima ne zna.
Nemam strah od pasa. Jedini trik koji sam ikad naučila u odnosu na pse je:"Okreni mu leđa ako je previše invazivan!";
Lično maštam da udomum dobermann pinscher štene, i da, delom je i terijer, ali...
Taj pas može da ispadne ne više opasan nego moj mačak, zar ne?

Imao je čika Iskapa susret sa jednim pitbulom i njegovim vlasnikom Retardom,i nakon što je gosn Iskapa ljubazno zamolio gosn Retarda da dzukelu drži na kratkom povodcu jer se čika Iskapa ne osjeća bezbjedno u blizini zvijeri razjarenih i zapjenušanih usta vlasnik te zvijeri gosn Retard se dobro nasmijao.Nažalost,taj divni osmeh je vrlo brzo prekinula stara metalna cjevka za vodu koju je gosn Iskapa nežno spustio na gore pomenutu dzukelu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back