Kada će srpski narod da shvati da crkva hoće da ga potpuno orobi pravog identiteta?

Badnjak se ranije palio u sporetima i na ognjevima,uz prisustvo dece.Tako je i crkva pocela to da bi okupila sto vise mladih.Ne vidim tu neku prepreku,hriscanstvu.
Ne znam za taj običaj. Mi smo Badnjak u porodici sekli i držali pred vrata, a posle bacali. Da se Badnjak pali sam video prvi put na televiziji tamo negde 2005/6.

Nekada su paljenje badnjaka bilo na ognjistu,posle je pocelo dzaranje i paljenje u sporetu.Danas ko ima,u kotlu.
Očigledno kod nas tog običaja nije bilo jer ne znam da neko u mojoj široj familiji pali Badnjak na bilo koji način. Prosto smo ga unosili i iznosili i kad smo imali smederevca, ne sećam se ni da su moji pradeda i prababa to radili, a oni su imali baš star šporet.

Očigledno kod nas tog običaja nije bilo jer ne znam da neko u mojoj široj familiji pali Badnjak na bilo koji način. Prosto smo ga unosili i iznosili i kad smo imali smederevca, ne sećam se ni da su moji pradeda i prababa to radili, a oni su imali baš star šporet.
Eto u mom kraju se to radilo i radi se i dan danas.

FB_IMG_1737270656775.jpg

Back