Kada će srpski narod da shvati da crkva hoće da ga potpuno orobi pravog identiteta?

I crkva ide linijom lakseg otpora.Za mene to nije u redu,ali sta mozes,takva su vremena.Najbolje je gledati sebe,bio vernik,ili ne.Svako ima svoje pravo,ali kada se neko pravi da je nesto,a vidi se da tome ne pripada,ne treba niko da mu kaze.Trebalo bi sam to da uvidi.Medjutim,kao sto sam rekao,neko cudno vreme doslo
Ok, ali popovi su to preduzeli na sebe, da PROPOVEDAJU veru
To im je zaduzenje, ne neko pevanje ili recitovanje od 5-15 min posle kog sledi * obicno se daje ...*

Narod ne može da prestane da slavi Božić, dan kada se Sunce ponovo radja, uskrs - dan kada kreće novi život (simbolizovan jajima i zečevima) i Vidovdan - slavljenje sveviduće slovenskog boga Svevida... jer mu je to genetski ugrađeno

Koliko će još vremena morati da prođe da narod progleda i shvati da sve te tradicije nemaju veze sa hrišćanstvom?
Пре ћеш ти да схватиш да си пао са Марса, него то што наш народ поштује већ 21 век Хришћанства

Ok, ali popovi su to preduzeli na sebe, da PROPOVEDAJU veru
To im je zaduzenje, ne neko pevanje ili recitovanje od 5-15 min posle kog sledi * obicno se daje ...*
Vidis,kod mene u crkvi,sluzba traje oko sat vremena.Nema na 15 minuta.I kada dodje paroh kod mene u stan da mi sveti vodicu,za Uskrs i za slvu,traje duze od te tvoje minutaze koju spominjes.To sve zavisi od paroha do paroha.Ako covek vidi da je narod nezainteresovan,pa zasto bi i on trosio reci/Vise od pola sata traje njegov obred iza oltara.

Vidis,kod mene u crkvi,sluzba traje oko sat vremena.Nema na 15 minuta.I kada dodje paroh kod mene u stan da mi sveti vodicu,za Uskrs i za slvu,traje duze od te tvoje minutaze koju spominjes.To sve zavisi od paroha do paroha.Ako covek vidi da je narod nezainteresovan,pa zasto bi i on trosio reci/Vise od pola sata traje njegov obred iza oltara.
Jel propoveda o tome zasto i kako se slavi?

Шта тебе атеисту брига како други славе верске празнике...

Имаш свој 1 јануар, 25 мај и 8 март, па се науживај
zATO STO JE SVE TO DIREKTNO POVEZANO SA STANJEM U DRUSTVU
Dobri ljudi prave dobro drustvo
Losi ljudi prave lose drustvo
Nase drustvo je LOSE, ogrezlo u lazi, kradji, nepotizmu, korupciji ...

Šta je bahato u slavlju Božića?
Bahato je pijančenje, a moraš priznati da je to sveprisutno. Veselje i proslava podrazumijeva ispijanje većih količina alkohola. Neprikladne narodne pjesme, pune dvosmislenih riječi. Pretjerivanje u hrani. Prežderavanje.
Zašto kod pravoslavaca nema Božićnih poklona?
Mora li uz pucnjavu, petarde da se slavi? U RS se čak i pokoja bomba baci!!!
Zašto popovi nemaju više kontakta sa omladinom, u smislu organizovanja sportskih takmičenja, humanitarnih akcija itd.?

Bahato je pijančenje, a moraš priznati da je to sveprisutno. Veselje i proslava podrazumijeva ispijanje većih količina alkohola.
Slažem se da je ovo pogrešno.

Neprikladne narodne pjesme, pune dvosmislenih riječi. Pretjerivanje u hrani. Prežderavanje.
Ne vidim da se baš prežderava na Badnji dan koji je posni dan. Bude svečana večera sa porodicom što je lijep običaj da se porodica okupi.

Zašto kod pravoslavaca nema Božićnih poklona?
Mora li uz pucnjavu, petarde da se slavi? U RS se čak i pokoja bomba baci!!!
Ne mora, ali može. Naravno pod uslovom da je sve sigurno, a u ogromnoj većini slučajeva jeste. Vatrometi i bakljada stvarno nisu "bahatost".

Zašto popovi nemaju više kontakta sa omladinom, u smislu organizovanja sportskih takmičenja, humanitarnih akcija itd.?
Imaju samo to ne dolazi u javnost jer je medijima isplativije da pljuju po Crkvi.

Највеселији и најважнији празник Хршчанства је ускрс а не божић.

Рођени су сви, васкрсати је успех.

Исус јесте испуњење старих паганских богова. А бог сунца јесте наш еквивалент Исусу.

Сви велики празници су највеселији и важни... Цео живот и сваки дан треба прослављати Христа Бога који је спасао човека од злобе сатанске...

и су највеселији и важни... Цео живот и сваки дан треба прослављати Христа Бога који је спасао човека од злобе сатанске...

То прићаш а православље зна за преко 200 дана туге и молитве.

Васкрс је циљ хршчанства и разлог што је Исус бог, а не божић.

Back