KADA CE SRBIJA DA POSTANE KAPITALISTICKA ZEMLJA???

Po meni Srbija ce postati kapitalisticka drzava kada Srbi budu imali kapital da budu kapitalisti. Posto se to nece desiti nikada, bicemo kolonija.

Da pojasnim, kada su ti svi kapitalisti/investitori stranci, ti si onda kolonija. A to je mantra koja nam se stalno potura - jedino resenje su strani investitori.

Ne, jedino resenje je da MI gradjani Srbije budemo investitori, ali mi nemamo novca, plus drzava i ono sto bi nesto uspelo ubije u korenu, i tu smo gde smo. Nesto se batrga IT sektor jer je prakticno nedostupan drzavi, nit' znaju nesto o tome niti mogu da se petljaju niti da uticu, i tu se vrti neka lova, ali nedovoljno.

Na to dodaj korumpiranu lopovsku i izdajnicku vlast i autistican narod koji zivi kao stoka a ne sme da pisne - ne znam samo zasto i koga se plasi - i imamo Srbiju DANAS.

I jos da dodam da se slazem sa konstatacijom jednog od nasih najmudrijih forumasa buu-a, koja se u dobrom delu poklapa i sa ovim sto sam ja napisao:

@tema

Kad u odlučivanju budu učestvovali samo oni ljudi koji pune državnu kasu.

Dokle god u odlučivanju budu učestvovali oni koji prazne državnu kasu, biće socijal-šibicarizam na vlasti.

Po meni Srbija ce postati kapitalisticka drzava kada Srbi budu imali kapital da budu kapitalisti. Posto se to nece desiti nikada, bicemo kolonija.

Da pojasnim, kada su ti svi kapitalisti/investitori stranci, ti si onda kolonija. A to je mantra koja nam se stalno potura - jedino resenje su strani investitori.

Ne, jedino resenje je da MI gradjani Srbije budemo investitori, ali mi nemamo novca, plus drzava i ono sto bi nesto uspelo ubije u korenu, i tu smo gde smo. Nesto se batrga IT sektor jer je prakticno nedostupan drzavi, nit' znaju nesto o tome niti mogu da se petljaju niti da uticu, i tu se vrti neka lova, ali nedovoljno.

Na to dodaj korumpiranu lopovsku i izdajnicku vlast i autistican narod koji zivi kao stoka a ne sme da pisne - ne znam samo zasto i koga se plasi - i imamo Srbiju DANAS.

I jos da dodam da se slazem sa konstatacijom jednog od nasih najmudrijih forumasa buu-a, koja se u dobrom delu poklapa i sa ovim sto sam ja napisao:

Kapital nije samo novac i sredstva za prizvodnju .. Najveci kapital danas je znanje..

Citam neku vest od pre koji dan o nekom privatniku koji je imao fabriku za proizvodnju obuce sa oko 90 radnika.
Ide prica kako nije placao porez drzavi i doprinose radnicima.
Sad bi neko rekao, pu hebo ***** privatnicko.
Dok u dnu teksta ne procitas sledece podatke
Zaradio - 120 miliona
PDV duzan - 26 miliona
Doprinose duzan - 100 miliona
Ukupno = -6 miliona
Kada ce u Serbiji da se odvoji drzava i biznis?
Profitabilan mozes biti samo ako iste poreze ne placas, i doprinose od 60%:think:

Па зар ти не видиш да се човек потпуно одвојио од државе? Из овог што наводиш он њој ништа није плаћао. Не ферма је је ни 2%. А тако се и постаје капиталиста. У свим таквим државама порезе плаће многобројна ситна раја, а систем је и направљена за тајкуне да њих штити. Када се боље погледа, што је компанија већа то плаћа мање. То је прави капитализам. Тако се и постаје капиталиста, неплаћањем, а не плаћањем обавеза.

Cela drzava socijalni slucaj - mladi se izdrzavaju od penzija

Studentski protesti prosle godine su bili u fazonu - da ode Vucic i da imamo mnogo vise para da se zezamo i ne radimo nista

Ispred zadruge pljuju redom:

-Pu gov*na studentska

-Pu gov*na privatnicka

-Pu gov*na malinarska

na kraju kazu gde je slobodarski duh, otkud takva vlast....

......................................................................................................

Ovakva dogadjanja me uvek ponovo podsete da je Serbija izgubljen slucaj na koji ne treba gubiti vreme.

Back