Kada će Srbija biti prava država?

Сви лажу и подкратају и сналазе се јер је СИСТЕМ ТАКАВ.

Ти исти људи кад оду у Немачку, Аустрију или Словенију, чим пређу границу (осим ретких нечасних изузетака), постају узорни грађани у тим системима и чисте псећа гомна за собом.

Баш ти исти људи.

Дакле, није до људи. До система је.
ti si u pravu, ali pokusaj da se izmestis, ovako:

sta je odrzalo srpsku drzavnost kroz vekove? CRKVA.
sta je uticalo onda da nam sistem bude ovakav? isto crkva, tj, izvitoperenje vere, negiranje vere sa komunizmom itd.

dakle, kolega kaze narod ne valja, a ti pravilno kazes narod je isti, sistem ne valja; da li je sistem iznad naroda? ocigledno jeste; pa o cemu se radi? o idolopoklonstvu, nekada je svestenik, ucitelj bio autoritet, ali na bazi nekog znanja, teologije, kod komunista idelogije, jel tako?
gde je to znanje danas, teologija i idelogija na bazi kojih su gradjeni autoriteti? izgubilo se, pa nam je ostalo idolopoklonstvo, ili neutemeljeni autoriteti, kao kada av kaze ja pa ja, i niko drugi osim mene ne radi 24 casa, i sve zna i u sve se razume, pa da je genije, a nije, opet ne bi postigao bas sve

znaci, rusimo lazne autoritete, koji nemaju cime da potkrepe svoj autoritet, tj, da ga nametnu prirodno narodu, pa se onda narod buni, rusio bi i prozivao cak i patrijarha, prosvetari samo sto se ne ispljuju, kao sta oni imaju pravo...

znaci ne mozes da se postavis, ja sam predsednik, ja sam patrijarh ajde odbijte svi koji necete da mi se poklonite, nego moras sa necim da potkrepljujes svaki dan svoj autoritet, a ne da se glupiras iskaces iz frizidera i lazes narod, ili ides u ambasadu zemlje koja ti je upravo lup[ila sankcije da gledas ambasadorku
Надам се да нијесам у праву.
nisi sigurno u pravu, ne mozes osudjivati narod koji ima bolesnog diktatora, pa mnogima na zemaljskoj kugli se to desava, eto podje im za rukom da se nametnu, prevare mnoge, to sto umobolni av nas nije pobio milione, ne znaci da je dobar

on padne za cas, a sistem se gradi decenijama, kod nas je gardjen anti-sistem, tj, sistem korupcije, mita, ugradjivanja

Poslednja izmena:
Како учинити да Срби почну сматрати корупцију апсолутно неприхватљивим понашањем?
prevesti rec na srpski - pokvarenost, kada kazes nekome da je pokvarenjak mora da zaboli, a za korupciju te gledaju belo, ali je poenta da se riba cisti od glave, i onda se ne ide do dna, sama se ocisti kada se zavrsi sa glavom, ali zato aljek pokvarenjak stalno najavljuje iznova borbu protiv korupcije i uvel slaze, jer je on stozer korupcije, pokvarenjastva u srbiji

Plašim se da mi nemamo potencijal za bolje, previše ljudi je trajno otislo zadnjh 30g, ti ljudi i njihova deca bi danas bili nosioci nove Srbije.

Ne pamtim kad su se u Srbiji podržavali diktatori kao danas, ubedjen sam da bi Idi Amin danas bio moćni Afrički lider u očima patriJota kao i Pol Pot.

Jednostavno nismo mi za bolje, nama ne smeta što smo prljavi i zagadjeni, ali za Ruse secemo vene, nedo Bog neko da dirne u Putina.

Istina nazalos…

GhE24OWXoAAZPlX

Back