Kada će Srbija biti prava država?

"Систем" чине људи. Људи стварају систем. Нијесам сигуран да наше проблеме може ријешити "систем" или било шта друго у овој тачки времена.
Надам се да нијесам у праву.

Да, наши људи су добри радници, узорни итд. ђе год да оду (али има итекако и они "други"). То никад није био проблем са Србима који су увијек имали један на један страшно квалитетне појединце. Али српско друштво је одавно отишло у погрешном правцу и то предалеко. Ми имамо у своме народном тијелу један дио који је једнак раку у тијелу и мораш га хируршки одстранити. Знали су Срби вјешати за муда идијоте кад треба. Е одкад је то престало, почели су нерјешиви проблеми.
Tacno je i jedno i drugo , i ljudi stvaraju sistem i sistem stvara ljude..

Kao upravnik znam da ako ostavim neku firmu ljudi ce da vrate na isto ono sto je bilo pre iako im uopste ne odgovara, ali ne umeju drugacije da im godi, znaci odgovara im unapredjeno , ali im godi uneredjeno...

A vazi i da sistem napravi ljude, jer fax, uredna firma natera coveka da ili se promeni ili se oseca zaguseno i onda zeli revoluciju , kao sto je SFRJ bila gusenje za sve srpske seljake, osim za zemljoradnike koji su bili pravoslavci , za njih je bilo ok, sirotinja ne velika ali opusteno se zivi..

Kada će Srbija biti prava država? Kada se uspostave nezavisne institucije, naročito nezavisno sudstvo, jer je korupcija bila i ostala rak rana srpskog društva. Sve do tada Srbija će imati sve neke "gurue" i "mesije" koji će obećavati sve i svašta a iza kulisa pljačkati ovu zemlju i ovaj narod. Jer Srbija je pogodno tlo za populiste zbog burne bliže i davne prošlosti i zbog Kosova, i ko god da dođe nametaće velike nacionalne teme na uštrb tema koje život znače ljudima. Zato je jedino rešenje za taj problem nezavisno i efikasno sudstvo i policija.
a da Vucic pomiluje sve ped.ofile, ubice, monstrume, teroriste.......ko Bajden, valjda ce onda dosegnemo americku demokratiju i postati pravna drzava ?

Словенија најчистија земља на свету​

688z387_slovenija-bled-uns.jpg

Језеро Блед (Unsplash)

ТВ ПРВА, 19.00 – Словенија је, признаћете, увек била земља за себе. И вероватно када вам неко помене Словенију, помислите како је та земља чиста и како отпада нигде нема.
Нисте једини, Уједињене нације су је 2017. године прогласили за најчистију земљу на свету, а годину дана раније Љубљана је понела титулу најзеленијег града Европе. Шта су то све морали да ураде са својим шумама, рекама, отпадом, депонијама, туризмом како би данас носили епитет зелене земље, репортерка „Експлозива” Тијана Николић проверавала је у Љубљани, Бледу и на Триглаву.

Ja sam od onih kojima ime Slovenija nekako nova.
Ja sam navikao na ime Karantanija
Karantanija je složenica od dve reči
Prva reč je KARA što znači - kara
a druga je NTANIJA što znači ntanija na staroslovenačkom - ntanija

sednu oni malo na Triglavić... :kafa:

Kada će Srbija biti prava država? Kada se uspostave nezavisne institucije, naročito nezavisno sudstvo, jer je korupcija bila i ostala rak rana srpskog društva. Sve do tada Srbija će imati sve neke "gurue" i "mesije" koji će obećavati sve i svašta a iza kulisa pljačkati ovu zemlju i ovaj narod. Jer Srbija je pogodno tlo za populiste zbog burne bliže i davne prošlosti i zbog Kosova, i ko god da dođe nametaće velike nacionalne teme na uštrb tema koje život znače ljudima. Zato je jedino rešenje za taj problem nezavisno i efikasno sudstvo i policija.
Sa ovakvim narodom i političarima nikad.

Plašim se da mi nemamo potencijal za bolje, previše ljudi je trajno otislo zadnjh 30g, ti ljudi i njihova deca bi danas bili nosioci nove Srbije.

Ne pamtim kad su se u Srbiji podržavali diktatori kao danas, ubedjen sam da bi Idi Amin danas bio moćni Afrički lider u očima patriJota kao i Pol Pot.

Jednostavno nismo mi za bolje, nama ne smeta što smo prljavi i zagadjeni, ali za Ruse secemo vene, nedo Bog neko da dirne u Putina.

Plašim se da mi nemamo potencijal za bolje, previše ljudi je trajno otislo zadnjh 30g, ti ljudi i njihova deca bi danas bili nosioci nove Srbije.

Ne pamtim kad su se u Srbiji podržavali diktatori kao danas, ubedjen sam da bi Idi Amin danas bio moćni Afrički lider u očima patriJota kao i Pol Pot.

Jednostavno nismo mi za bolje, nama ne smeta što smo prljavi i zagadjeni, ali za Ruse secemo vene, nedo Bog neko da dirne u Putina.

Сви лажу и подкратају и сналазе се јер је СИСТЕМ ТАКАВ.

Ти исти људи кад оду у Немачку, Аустрију или Словенију, чим пређу границу (осим ретких нечасних изузетака), постају узорни грађани у тим системима и чисте псећа гомна за собом.

Баш ти исти људи.

Дакле, није до људи. До система је.
Do sistema je, naravno.

Back