Kada će da se vrati komunizam-socijalizam?

Bile su, kao i u nekim drugim slavenskim zemljama, ali kao što sam napisao, Marx i Engels su ih također odlučili iskoristiti za svoju društvenu doktrinu. Znači da ne možeš suprotstavljati zadruge doktrini Marxa i Engelsa, jer su ih oni također odlučili iskoristiti kao model za stvaranje novog društva.
Zasto mislite da su zadruge simbol komunizma?
Svaka stvar moze da se uredi da bude cooperacija, na milion nacina...

Bile su, kao i u nekim drugim slavenskim zemljama, ali kao što sam napisao, Marx i Engels su ih također odlučili iskoristiti za svoju društvenu doktrinu. Znači da ne možeš suprotstavljati zadruge doktrini Marxa i Engelsa, jer su ih oni također odlučili iskoristiti kao model za stvaranje novog društva.
Једина сличност између организације Срба кроз историју и Маркса и Енгелса је у том истом називу(нама је бар тако преведено) задруга...Баш због тога што смо природна брана марксизму дотични је сматрао да Србе поред Баска и Шкота треба уништити...тај план се спроводи и дан данас...

Једина сличност између организације Срба кроз историју и Маркса и Енгелса је у том истом називу(нама је бар тако преведено) задруга...Баш због тога што смо природна брана марксизму дотични је сматрао да Србе поред Баска и Шкота треба уништити...тај план се спроводи и дан данас...
Ali zvuči kao da si ti takođe levičar, samo bi na to pridodao i 2 češnja mržnje prema LGBT i Nemcima

Grupno vlasništvo i jeste komunizam. Odatle potiče reč community-ists = communists
Komunizam bi trebalo da nosi ime po reci commune, tj komuna, sto oznacava ne grupno vlasnistvo , nego grupni interes zivljenja, sto je totalno drugacije od grupnog vlasnistva..

Npr ja mogu osmisliti sistem gde je svako vlasnik necega, tj nema grupnog vlasnistva, a da je i dalje komuna...tj da je komunizam...
Mogu takodje osmisliti gde je svako vlasnik svog necega, a da nije kapitalizam....a da je normalna novcana privreda, to svuda vazi , ne diram ja novac....

Tako da komunizam nije isto sto i grupno vlasnistvo , niti vlasnistvo akcija niti u procentu niti rad a ne vlasnistvo po ugovoru...

Komunizam bi trebalo da nosi ime po reci commune, tj komuna, sto oznacava ne grupno vlasnistvo , nego grupni interes zivljenja, sto je totalno drugacije od grupnog vlasnistva..

Npr ja mogu osmisliti sistem gde je svako vlasnik necega, tj nema grupnog vlasnistva, a da je i dalje komuna...tj da je komunizam...
Mogu takodje osmisliti gde je svako vlasnik svog necega, a da nije kapitalizam....a da je normalna novcana privreda, to svuda vazi , ne diram ja novac....

Tako da komunizam nije isto sto i grupno vlasnistvo , niti vlasnistvo akcija niti u procentu niti rad a ne vlasnistvo po ugovoru...
Pa ne znam kako si to zamislio. Ja recimo odlučim "Ne dam svoj kapital za komunu."

Ti onda kažeš: "Dobro... mi nemamo mehanizam prisile."

I na koji način je to socijalna mreža bezbednosti

Pa ne znam kako si to zamislio. Ja recimo odlučim "Ne dam svoj kapital za komunu."

Ti onda kažeš: "Dobro... mi nemamo mehanizam prisile."

I na koji način je to socijalna mreža bezbednosti
Amisi npr svako ima svoju imovinu , ali su komuna, tj kad je jedan bolestan, ostali se skupe i pomazu tom jednom, jel to zajednicka imovina, nije ni u ludilu , ima da ti grkljan prereze za oteto , ali da li je komuna, jeste...i kad odes kod njih , vidis komunski , sto ne znaci uvek dobro , nacin zivota..

To je sve slično. Ako je porez 45% nazivamo socijalizam, a 47% komunizam. Prilično arbitrarno, a isti koncept
Не, мене занима социјална правда и истинска демократија, зато сам левичар...комунисти су антихристи, лопине, преваранти и роботи...

Amisi npr svako ima svoju imovinu , ali su komuna, tj kad je jedan bolestan, ostali se skupe i pomazu tom jednom, jel to zajednicka imovina, nije ni u ludilu , ima da ti grkljan prereze za oteto , ali da li je komuna, jeste...i kad odes kod njih , vidis komunski , sto ne znaci uvek dobro , nacin zivota..
Naravno da ne znači dobro, kad znamo da je socijalizam propali sistem

Isključivo Singapur, Luksemburg i tako te zemlje imaju kintu

Morate razlikovati ekonomski , proizvodni , politicki sistem, to su tri razlicite stvari , mozete jos razlikovati i pravni sistem, sta je sustina u tom pravnom sistemu ,

To su sve razlicite stvari , tj jedan sistem moze biti ekonomski jedan a politicki drugi , a proizvodno treci....niti su samo kapitalisticki i socijalisticki i komunisticki i feudalni i sta ja znam koji jos...

To si pogrešno izučio da "svako bogatstvo potiče od krađe."

Kad bi znao da nije tako, prešao bi na stranu nas normalnih
Наравно да не потиче сво богатство од крађе ево ти пример слободних сељака...ми Срби смо народ са државничком традицијом...

Наравно да не потиче сво богатство од крађе ево ти пример слободних сељака...ми Срби смо народ са државничком традицијом...
ти си србин колико и дејвид бекам...

Naravno da ne znači dobro, kad znamo da je socijalizam propali sistem

Isključivo Singapur, Luksemburg i tako te zemlje imaju kintu
Pa sad zavisi kako kome odgovara...npr mnogi koji su mediokriteti ja mislim da bi uzivali u komuni , jer tamo nema sta da se mnogo cimaju , prosecan radnik prosecne pameti uziva prosecan zivot i sve mu je rastereceno .....nema zurbe, nema nerviranja, samo uzivanje i seksa koliko hoces....bez zavisti ,

Ono sto ambicioznim ljudima treba je prestiz, a prestiz vec ne podnosi komunu , jer tamo nema prestiza, nego mora individualni sistem, sto znaci kapitalizam kao prvo , ili neki egzibicionizam individualizam , kao drugo...
Socijalizam kao prestiz donosi Staljinizam, tj previranje po frakcijama i onda nastupa diktatura i zloupotreba sistema u smislu pokolja...
Tu je Staljin bio stvarno genije...kako je osmislio metode za to....
Titu prebacuju to ali Tito nije bio uopste u tom fazonu , neko je bio cak i protivotrov za takva zbivanja...samo sto ajd ti objasni nepismenim Srbima..

Staljin je stvarno za proucavanje prvo , za Srbe, da bi uopste mogli da shvate sta je socijalizam....i Tito to nikad nije objasnjavao , a i kome bi , ali je ziveo u toj etapi i bio u kontaktu sa Staljinom pa je bio mnogo bolje upoznat ali i bistar da prokljuvi....

Da, vrlo je retko da svo bogatstvo ne potice od kradje, npr sad u Srbiji svo bogatstvo i sve u produkciji potice od kradje, jer se Srbija nije cuvala od krvavog kapitala i novca i sve je pojeo....pokraden i krvavi novac..

Tako da sam pogled po ocima onih koji su privredni subjekti ti pokazuje nacin razmisljanja i koliko je to pokraden novac...

Back