Ja cenim maksimum jedna generacija, što bi reklo za dvadesetak godina.
nije da nismo razmsiljali o idealnom sistemu, mada ti lozis ovu izgubljenu generaciju, gubitnike tranzicije i ine, jer na staro nema vracanja, istorija tece u napred
znaci po mom shvatanju taj idealni sistem, koji vec sada moze i vestacka inteligencija da odredi, da ga definise, ne moze da nastupi nego tek za vekove
Zato što još nije došlo vreme. Postoji stigma oko komunizma koja je još uvek živa jer još ima preživelih aktera. Zato kažem, već sledeća generacija će biti oslobođena te prošlosti i moći će da gleda na to drugim očima.
nece jer se vrtimo u krug, a na staro nema vracanja, ali da ti objasnim:
drustveni, socijalni ugovr,. tzv, da se napravi drugacija preraspodela, ne ukljucije otimanje od bogatih da bi se dalo siromasnima, svaka revolucija pojede svoju decu pre ili kasnije, vec uspostavljanja mehanizama limita, i nivoa, npr.:
ne mozes da budes politicar ako nisi zaradio milion,a kada ga zaradis, onda moras da budes politicar, a da pravis drugi milion vise nemas pravo, tj oporezujes se progresivno maksimalno, sta znam 10-20X npr. a ne tek 20-30-40%
sa takvim ZAKONOM, em eliminises korupciju, em obezbedjejes visak vrednosti koje bi alavi bizMismeni sebi trepali u dzepove, ili gomilali luksuz
sistem bi bio kao igrica djaci/ucenici bi ga odmah prihvatili, i vrlo lako bi mogao da se implementiora, ali svest matorih kesovana ne dozvoljava nista ni priblizno, zajasali narod, i ne silaze, ne daju se, tako da smo mi tek u fazi da eliminisemo korpucpiju ppostvljajuci najbogatije, trampa/maska, koji nece da kradu, ali nece nesto nid a se brinu za siromasne da pravimo taj novi socijalni ugovor
potrebno je da prodje generacija dok ne raskinemo stare ugovore, vojne, zdravstvene, tzv, globalisticke, tako da sada mi ameri izlazimo iz mnogih svetskih organizacija prvo, raskidamo sa starim, imajuci na pameti samo amerika first, a ostale ko hebe, cak rusimo vlade, starmera, trudao itd... srusicemo i av-a, anu