Kad vas prijatelji, rodbina, komsije, ISPITUJU

AlexandarNS

Domaćin
Poruka
3.703
Idu mi gadno na zivce ljudi koji ispituju...

I dosadni su, dodje neko kod tebe ili negde sretnes nekoga a onda ko na informativnom razgovoru, sto pitanja.

Za sve se interusuju.. Ma mrs...

To je tako primitivno. Zanima ih kolika ti je penznija,plata, imal dece, sta rade , gde rade , dal su zaposleni, jesu ozenjeni udani.
Onda momka ispituju imal devojaka, kad ce se zenit, jel radi, devojku za momka.

Imam utisak da ispituju samo da saznaju za nesto sto nije dobro da bi se radovali.

Kako se vi nosite sa tim primitivcima, glupacima koji nemaju bontona i kulture kad vas krenu ispitivati.

Испитивање је понекад стварна брига, без лоших намера. Треба направити разлику.

Mi smo znatiželjna nacija - otvorim vrata od stana upadne mi komšinica,
maknem poklopac sa šerpe izadje komšija, vadim oči prolaznika iz kese iz Maxija

Otkacim ih. Jednoj ljubopitivoj sam cak rekla da gleda svoja posla.

a jel Regina Mills kobila, uzgajivačnica ili hrana?

Uvek se "zurim" tako da nemaju vremenada me smaraju. A drugar kada su pocele neke babe da ga smaraju. Kad ce da se zeni, kad ce da pravi decu... ispricao monolog od jedno 15 minuta. Kako je gay, voli decake a kod nas homoseksualni brakovi jos uvek nisu dozvoljeni... Posle ga zaobilazile na ulici.

E vidi ovako... imaš softisticarniji metod...

I mene tako tetke pitale na svadbama po rodbini - kad ćeš ti, kad ćeš ti...
a ja sačekao par sahrana i kako naidje koja tetka a pitam - a kad ćeš ti, a kad ćeš ti?

neću se ženim jer ovako sve pare koje zaradim ostanu za mene
nije nešto al je bar moje
MOJE

I dosadni su, dodje neko kod tebe ili negde sretnes nekoga a onda ko na informativnom razgovoru, sto pitanja.

To je tako primitivno. Zanima ih kolika ti je penznija,plata, imal dece, sta rade , gde rade , dal su zaposleni, jesu ozenjeni udani.

Imam utisak da ispituju samo da saznaju za nesto sto nije dobro da bi se radovali.

Kako se vi nosite sa tim primitivcima, glupacima koji nemaju bontona i kulture kad vas krenu ispitivati.

Kažeš im onoliko koliko smatraš da trebaju znati, okreneš temu, diplomatski ih navedeš na određen zaključak.
Radoznalost je u ljudskim genima, to se ne može izmijeniti.

U mom komsiluku ima ljudi za koje znam da su dobronamerni sa pitanjima i sa njima uvek stanem,popricam,pitam i ja njih ako me nesto zanima.
Ali...vise je onih koji pitaju samo da bi konstruisali neke svoje price koje posle sire dalje...i nasladjuju se.

MM je pre par godina drasticno izgubio na kilazi...namerno.
A zaludne babe su iskonstruisale citavu teoriju kako je nedajboze bolestan i ostala mu jos koja nedelja zivota:sad2:
Mi se samo smejali...sta drugo i da radis na ljudsku glupost :aha:

Palanacki mentalitet, nista vise. Zaludni ljudi koji zive od prica "e Milorad ima platu 300 evra, e Dragica se udala za Cedu, e Rade hebe Milevu a Danica ne zna za to". Mora o necemu da se prica kad se tracari, da se znaju nove vesti, radio Mileva radi pa rastura.

Ja retko kada pitam nekog, jedino ako mi je neko blizak, prijatelj ili clan porodice (prijatelje sam pitao o poslu i zaradi samo jednom kad su se zaposlili, a kada me ljudi pitaju "a koliko on zaradjuje" odgovaram nemam pojma, njegova stvar), ovako me ne zanima da li komsija ima 5000 eur platu, sa kim ide, gde dolazi, da li vara zenu, da li ce da se razvodi. Ni u intimni zivot ne ulazim previse, opet mislim na prijatelje o kojima znam sve skoro, potegne se nekada prica i to oni obicno krenu "e bili smo tu i tu". Nekad mozda jednom u 3-4-5 meseci se prevarim pa pitam kad mi dosadno "kako gospodja, jesi bio kod njenih skoro", obicno kada nemam sta drugo da pitam sto je iole pametnije.

Zabole me uvo kad ce komsija da se zeni, da li ceka dete, koliko zaradjuje, i nadam se da cu od svojih komsija dobiti isti tretman, tj. da ce ih boleti uvo sta ja i kako ja radim, ali slaba vajda.

Ah interesantno je da sam ja sa takvim ljudima raskrstila pre nego recimo moji roditelji koji su me zbog toga kritikovali godinama da bi na kraju i oni batalili i komsiluk i familiju i rekli mi,sine bila si pametna.Aman vise ljudi boziji:lol: Zvone na vrata,ne otvaram,zovu na mobilni ja se ne javljam cao zdravo :D Imam svoju bracu i svoje roditelje i to mi je sasvim dovoljno:) Ako treba da znaju znace sta mi se desava u zivotu i ende.

Испитивање је понекад стварна брига, без лоших намера. Треба направити разлику.

Slazem se.
Ja nesto nisam primetio da me ljudi nesto ispituju,eto,tek onako da bi culi nesto lose pa da posle abrovisu.
Sretnes rodjaka,prijatelja,poznanika i,ono,klasika "kako si?" "kako su tvoji?" "kako je na poslu?" "jesu ti matori u penziji?" "kad ce zenidba?" i tako...ne vidim ja tu nista zlobno,iskreno.A da li smara?Pa i ne smara.Pitam i ja njih.

Slazem se.
Ja nesto nisam primetio da me ljudi nesto ispituju,eto,tek onako da bi culi nesto lose pa da posle abrovisu.
Sretnes rodjaka,prijatelja,poznanika i,ono,klasika "kako si?" "kako su tvoji?" "kako je na poslu?" "jesu ti matori u penziji?" "kad ce zenidba?" i tako...ne vidim ja tu nista zlobno,iskreno.A da li smara?Pa i ne smara.Pitam i ja njih.

konačno neko ko zdravo razmišlja. u krajnjem slučaju, pa šta ako u svemu tome ima i tračka želje za ogovaranjem? to je njihova slika ne vaša... a možda su i pomalo usamljeni, ko će znati. ukoliko vam smeta odgovorite što kraće i neutralnije i to je to.

konačno neko ko zdravo razmišlja. u krajnjem slučaju, pa šta ako u svemu tome ima i tračka želje za ogovaranjem? to je njihova slika ne vaša... a možda su i pomalo usamljeni, ko će znati. ukoliko vam smeta odgovorite što kraće i neutralnije i to je to.

To je ta neka klasika.Sta drugo da ocekujes da te pita,recimo,neki rodjak kojeg nisi video neko vreme?
Pa i bakica iz komsiluka koju vidjas svaki dan.Jeste,smara to,ali osnovna kultura je da bar odgovoris makar onako kratko ali ljubazno.Verujem da bas,bas,bas retko neko to izpituje iz neke zlobne znatizelje.

Nikako :) generalno je vecina zena u seoskoj sredini starijih od 40 godina takva, one prosto nemaju svoj zivot, ni posao ni neko drustvo, kuca i djeca su sve sto one vide u toku dana ( ne racunajuci grand :) ), problem je kada takve zene a u zadnje vreme i muskarci iz sela dodju u grad pa taj mentalitet prenesu dalje.... ima ljudi koji su prosto sami sebi dovoljni i svako uplitanje u njihov zivot njima djeluje strasno,njima takve osobe strasno idu na zivce. Meni koja sam odrasla u dvoristu da babom i djedom, u seoskoj sredini gdje svako zna sta neko kuva.... meni je to tako normalno, ne znaci da me zanima sta se desava kod konsije ali ako nekog zanima ispricam koliko meni odgovara i sta meni odgovara....

Imam komsinica koje poznajem zdravo za zdravo a imam i one koje mi nepozvane upadaju u stan :D ( sada ce se neko zgroziti ali na mene to ne ostavlja neki utisak) ako imam vremena skuvam joj kafu, ako nemam kazem da imam drugog posla.... zivot je previse stresan da se jos nerviram i zbog komsilika

Napusavanje je iz raja izaslo :mrgreen:

Back