Tuzni_patak
Elita
- Poruka
- 18.247
Ljutis se zato sto ti ozlojadjena sujeta. Da nemas sujetu mnogo bi srecnije zivela.
Moza i bi, jer bez sujete i ega ne bi znala da je zgazena, tj. ne bi joj bilo bitno.
Da ih ljudi nemaju, bilo bi ih lakse kontrolisati.
Naprotiv , mnogo je teze kontrolisati osobu koja "nema" sujetu i ego....
Ovde ste tumacili ego i sujetu kao hijararhijske reprezente u coveku.
Ukidanjem hijararhije kao potrebe te osobe, dobijate osobu koja je oslobodjena mnogih stvari, mnogih normi "vrednovanja",mnogih "tumacenja"....
Osoba ne bi znala da je zgazena, to stoji....jer kriterijume za gazenje odredjuje sama.
Tada mnoge stvari prestaju da budu gazenje, dok se jacanjem hijararhijskog i rasclanjivanjem trendova povecava broj stvari koje su gazenje pojedinca,jer mnoge stvari postaju fiktivno vredne, licno vredne, a licnost se odvaja od persone privata i priklanja personi publica...
Mene ne moze zgaziti kad mi neko opsuje majku.Ne znaci da je dajem kao opstinsku k.... svakome na posudjivanje....
Niti bilo sta receno za mene...iako to spusta moje mogucnosti za delovanje...
Ali tako cu i da tretiram aktivnost....ne kao atak na moju sujetu, vec na moj drustveni ispoljavajuci prostor...
To ste par puta videli ovde na forumu....Naravno tumacili kao odgovor moje sujete...
Medjutim iako ovo postoji i ja ga gledam svaki dan prakticno efektno , ne verujem da ljudi razumeju ili cak i veruju da ovo postoji...
Tolika razdvojenost i ta novina shvatanja polja ispoljavanja je dovoljno van religije da bi neko ko je religijski depersonalizovan (jedna od metoda da se smanji hijararhijsko) mogao da bude i druga polovina ovoga sto opisujem...
Vise nalikuje na filozofa,oni mogu da budu na polju licnog ispoljenja,kao i naucnici, a da ne prihvataju sve kao sujetu i personalni vrednosni imidz...
Vetrovi sa zapada ce to promeniti..
----------------------------------------------------
Gresku koju je zlozi prikazao, potice iz drugih odnosa, moralna depersonalizacija, socijalna depersonalizacija, samo je izvukao depersonalizaciju kao osobinu i izvukao laksu upravljivost kad ona potice iz socio delovanja i socio kreativa (moral, norme, okolina)....