Kad vam neko ošteti auto

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
44.625
Zamislite neko vam ošteti auto, npr obljubi sa levim prednjem delom stub osvetljenja (Straßenlaterne) i za vaše oko je to poprilicna šteta

Ponudi vam dotična osoba da će odveze auto kod poljaka da to sredi jer je fol malo nešto

Vi ipak odvezete auto kod majstora vašeg poverenja jer je auto prošle godine kupljeno ganc novo

Pita vas majstor kako zelite opraviti a vi kazujete potrebna mi je šteta i evrici

Kaže on ako sve sto je otišlo želiš napraviti 4000 eura ako želiš da doteramo da je uredno za voziti i da se ne vidi da je oštećeno 1500 eura minimum moraš racunati

Rekla sam ništa ne diraj sutra dolazim sa dotičnom da vidi

Šta mislite kako će se završiti ova priča ? I da li bi vi pristali da se vaše auto otera kod poljaka ili ne ?

IMG_2423.jpeg

IMG_2422.jpeg

Možda ipak kod autolimara, ovlašćenog, jeftinije je...:)

Šta će autolimar ?

Ne pristajem na spahtlovanje i lakiranje jer se to vremenom vidi

Hauba je uluputa to je rekao da će ispraviti i jedan dio lakirati

Držači za lampas će pokušati da zalepi jer su pukli

Blatobran treba nov i lakiranje plastika do točka treba nova jer je pukla

Zašto da pristanem na jeftino šminkanje novog mi auta ?

Obrazloži

Šta će autolimar ?

Obrazloži
hahahaha

pa taj poljak ti radi baš to što nećeš....ovlašćeni registrovan autolimar menja te delove novim i ne krpi....ako si u nemačkoj to košta par hiljada, ali novo....
Mnogo para ti traži taj poljak...

Šta će autolimar ?

Obrazloži
ako nisi zvala policiju i nemaš zapisnik, neće ti osiguranje pokoriti štetu. u tom slučaju budi srećna ako ti taj(ta) koji ti je oštetio auto bilo šta plati...

Šta će autolimar ?

Obrazloži
Na ništa ne pristaj..Osiguranje nek sredi
.Ne lepe se nosači od farova na novom autu to se radi u Bangladešu .. novi far novi blatobran..slikaj malo bolje pa ću ti reći sts sve trebas tražiti da ti zamene ne pristaj na nikakav šminkaj ..Svako brušenje zaštite ti može stvoriti probleme za 6 meseci do godinu zavisno koliko vlage bude .. ima tu verovatno još toga što se ne vidi ispod .. Ja obično skinem sve stavim na pod i sve što je oštećeno tražim zamenu ..To se možes dogovoriti sa nekom garažom koja radi tu vrstu popravki ..Trebalo bi da moze jer veštak mora videti oštećenja da bi mogao oceniti šta se sve treba radiit a da bi to mogao moraju rastaviti sve to gde je auto udaren..

Poslednja izmena:
Uviđaj, fotkanje, popunjavanje euro obrasca pa pravac osiguranje na procenu štete. Sagni se ti pa pogledaj mobilnim odozdo šta je sve puklo pošto znaju da ne vide dobro.

Posle dal ćeš peglaš farbaš, novi delovi i farbanje, polovni u toj boji...

Na prvom mestu je da se ne nerviraš.

Osigurana si i ti i ona, pa ako imas dokaz (uvidjaj policije ili potpisan EU zapisnik od nje) ides u zvanican servis koji je na listi osiguravajucih kuca na racun njenog osiguranja. Ako nemas dokaz da je ona kriva onda ides na svoje osiguranje.

Posto je automobil nov pretpostavljam da ga nisi uzela za kesh nego na kredit ili lizing te u tom slucaju (pogotovo lizinga) moras i da ides na zvanican servis sto zbog ugovora sa lizing kucom sto zbog vazenja garancije na automobil. OK, mozes uvek da uradis popravku na crno i da ne prijavis ni osiguravajucoj kuci ni lizing kompaniji ali uvek postoji rizik da te provale i da placas penale, plus ako ti se desi neki veci kvar ovlasceni distributer u garantnom roku uvek moze da kaze da je tvoj ilegalni a neprijavljeni rad uticao na pojavu kvara.

Zato, kad ti udare nova kola nema dogovaranja, samo po propisima. Za polovna kola mozes da se i dogovaras vec.

Poslednja izmena:
Meni je pre dva meseca Ciganin Ogrebao BMW x3 star oko 8 godina i kad sam ja stao on zbrisao Stojadinom, Nisam uspeo da mu zapisem registraciju..sad je ostala crvena ogrebotina u duzini oko 15 cm..jbg nisam ga vozio oko dva meseca uzeo sam ga od Kceri da idem bolnice i eto ti..Sacekacu jos jednu ogrebotinu pa nosim na Farbanje,,

Pa nisi ti otišla za Njemačku da bi ... Svašta...
NA SUD i što veća cifra!!!

Naime na sudu ionako smanje cifru pa bolje da tražiš nerealno da bi ti spustili na realno nego da iskaš pošteno jer tad dobiješ ono za oči čak i u Njemačkoj...

Tim se bavi osiguravajuca kuca a ne sud. Sud dodje tek ako je neko povredjen ili kasnije ako ne priznaje racun od osiguranja.

Šta će autolimar ?

Obrazloži
Pa i taj novi blatobran i lakiranje će raditi autolimar :D

Back