Kad ti smeta što si zdrav i prav...

Sensei

Master
Moderator
Poruka
69.486
Muškarac iz Kvebeka koji pati od poremećaja identiteta telesnog integriteta (BIID) zatražio je od doktora da mu ukloni četvrti i peti prst na levoj ruci jer je smatrao da ne pripadaju njegovom telu.

1713030726285.png


Disforija telesnog integriteta (BID), koja se takođe naziva poremećaj identiteta telesnog integriteta (BIID), poremećaj identiteta amputiranog lica ili ksenomelija, a ranije nazvan apotemnofilija, je redak mentalni poremećaj koji karakteriše želja za senzornim ili fizičkim invaliditetom ili osećanjem nelagodnosti sa radno sposobnim telom.

Počinje u ranoj adolescenciji i rezultira štetnim posledicama. Čini se da je BID povezan sa somatoparafrenijom. Ljudi sa ovim stanjem mogu sebe nazivati transsposobnim
 
Meni je najjača ona što joj je bilo mrsko da se pozdravlja sa komšijama i kolegama na poslu i izmisli priču da je slijepa. Penzionišu je i onda je slučajno provali muž, nakon 20 godina, dok je gledao film-da i ona vidi!
Na sud i sve je pare vratiti morala što je od države 20 godina primala.
Mora joj se čestitati na umetnosti da istraje 20 godina. Ko je uopšte nju proglasio slepom? To se lako utvrdi kod oftalmologa..
 
Prati malo pa ćeš vidjeti da ih 80% ne meće l, metnu samo oftamolog :)
Ne obraćam pažnju jer brzo prelećem preko reči. Bitna mi je suština, pošto brzo čitam. Mada je moguće. Imaš i ljude koji mešaju "jer i je li ", i one koji kažu blomba umesto plomba. A najčešće je kada čujem infrakt umesto infarkt. :D
 

Back
Top