Naslov je dvosmislen.. može biti i da nemate zajedničku budućnost ali i da je bezperspektivan taj neko ko je predmet dopadanja..
Ne vidim da imate bilo kakav problem osim što ste i ona i ti neodlučni i nedefinisani.. a to je stanje, ne problem.
Šta bi ti sa njom?
Samo šemu reklo bi se ne. Vezu? Kako kad je udata? Ok, trenutno možeš biti samo švaler.
Starija je i ima porodicu. Da li si ti inače planirao da jednoga dana i sam imaš svoju decu i porodicu?
U idealnom slučaju poklopite se skroz. Ok ti je da budeš njima ne tata, ali neko ko zajedno sa njom prati njenu decu kroz život (odrastanje, vaspitavanje, školovanje)?
Ovo sačekati da deca krenu svojim putem pa da se onda vas dvoje posvetite jedno drugom je teška glupost. Ne lipši magarče do zelene trave..
Ona..
Kažeš izuzetno posvećena porodici.. Porodici ili karijeri? Reklo bi se karijeri.
Da je posvećena porodici koncentrisala bi se na rešavanje svog problematičnog braka. Nema tu neke filozofije. Ili da opegla odnos sa mužem ili da se uveri pošto je sve pokušala da to ipak ne funkcioniše. Pa onda ili svako na svoju stranu ili prividno da nastave zajednički život zbog dece ako ne umeju/neće da preseku. Znači ili da se razvede pa može šta hoće ili nek bude najbolja mama i falš supruga zarad mira i zadržavanja forme ok porodice da deca ne bi imala traume ili šta već.
Šta je ovo što ona radi? Brak škripi, ne rasturaju se, ne obnavljaju odnos, ona flertuje sa strane, prija joj pažnja.. oće i jare i pare.. e, to ne može.. bar kod mene ne bi moglo.
Klimavi ste oboje. Ni tamo ni 'vamo.. ali ok, može i tako ako vam odgovara..
Neprocenjivo vredno je definitivno to što ti ona odgovara i mentalno i fizički.. to je velika stvar, privilegija.. Osoba tog ranga se baaaaaaš teško nalazi..
Na raskrsnici si gde ne bi bilo pametno pogrešno skrenuti.. razlog više da i sam dobro razmisliš šta želiš i da isterate stvari na čistac..
Da, dobro kažeš, ovo je stanje.
Šta bih ja... Ne znam. Da mi je neko ranije pričao da ću skrenuti za udatom, sa decom, u ovakvoj situaciji, ne bih verovao.
Meni se život uvek vrteo praktično sa mojom generacijskom felom, i uvek uglavnom okružen i u dodiru sa onim sličnim meni, tako i devojke kad su u pitanju.
Da li želim svoju porodicu i brak... Ranije sam mislio da tome organski težim, ali ne fali mi dugih veza i iskustva, niti primera iz okruženja da vidim da se baš teško nalazi neko sa kim možeš sebi predočiti budućnost i da te to vozi kroz život, nekako sam više spao na realistu nego što sam bio optimista.
Šta ona radi? Ona je 15 godina u braku, mlada se udala, i kao što rekoh mnoge su probleme i izazove imali, najviše zbog njega. Da ne pišem detalje, bila je tu i vadila ga iz njegovih životnih tvrdoglavosti i nemara, više puta nego što bi neka druga možda ijednom trpela. Sve je to uticalo da na njenu emotivnu izmorenost i distancu od njega, pride je on taj koji konstantno izmoljeva i obećava da će se vratiti na staro kao a ona nema srca da to prekine, što zbog dece, što zbog griže savesti.
Karijera joj drži distrakciju, jer ako ništa ne zavisi od muža i zna da ona uvek ima fin zalog svoje nezavisnosti i budućnosti za sebe i decu.
Tako da taj brak sigurno vaskrsnuti neće i oni se zavoleti kao nekada, mislim ne biva.
Jedno drugom odgovaramo, a utoliko je to privlačnije jer opet od drugačijih smo generacija i životnih dinamika, i verovatno taj neki manji jaz je donekle i magnet za oboje da nas vuče drugačija energija.
Isterivanje stvari na čistac ne znam ni kako bi izgledalo... Da ja kažem e, možda da si razvedena ili kad se razvedeš, pa o tom potom, ne bih mogao tako.
Do afere bi možda i dobacili, s obzirom na distancu, bilo bi to možda donekle rasterećeno i povremeno ali opet je pitanje da li bi u tome našli ili privoleli više od seksa, kuckanja na distancu i tapkanja u mestu od jednog susreta do drugog.
A svakako je i ovo tapkanje u mestu xaxa, posebno za mene.