Kad ti je prijatelj špijun

• Začetnik teme Začetnik teme Lule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne mislim na internet botove nego na prave male narodne špijunčiće.

Znamo da ih ima među taksistima, a da li ste sumnjali za neku osobu koju poznajete da radi za neku službu?
Jedan moj drugar radio kao taksista i pricao mi da su taksisti najvece vunjare, samo ogovaraju sta ko radi, gde ide....ko da rade za BIA-u.
A ovako da neko radi za neku sluzbu ....pa i ne ali ima pandurskih drukara, obicno su to narkomani, propalice, pijandure....

Ja sumnjam na jednog tipa da je špijun najnižeg ranga.

Jedna od indikacija je što kad priča o politici uvek podilazi, nikad se ne raspravlja.
Priča smireno, pun je informacija ali nema svoj stav.
Iako mu kao smeta nepravda sistema, nema emocija, imaš utisak da ga sve to zabavlja.
Jako je inteligentan, kontroliše se, nema poroke.

Poslednja izmena od moderatora:

Jedna od indikacija je što kad priča o politici uvek podilazi, nikad se ne raspravlja.
Iako mu kao smeta nepravda sistema, nema emocija, imaš utisak da ga sve to zabavlja.
Moguce....cim on ima kontrolu nad emocijama a inteligentan, nije iskljuceno...vidis kako ovde kod nas ce da izginemo svi kad se uvatimo politike, manje vise .....

Ovo me podseca na jednog forumasa....

mozda on misli za tebe da si spijun, to jest mozda je paranoican generalno pa nece da se izjasnjava.
a mozda je u stranci a nece da se oda.
Ma ne. Ovaj je mator. Porodični nekadašnji "prijatelj". Mislim da je nasledio taj zanat.

Ni žena ne zna mnoge stvari njemu, krije "diplome", radnu knjižicu, menja poslove, ne zna se ne gde ide ni šta radi. Navodno majstoriše, ali često odustaje od posla, ispali ljude.
Voli da priča o društvu, crkvi, politici, istoriji, lako se sprijatelji, ljudi ga zgotive, ugošćavaju. Ali nikad ih ne dovodi kući.

Ima mnogo toga čudnog, baš čudnog.
Kad ga slušaš zvuči kao savršen muž i otac. A žena mu doživela slom.
Inače je lažov, mada ga je teško upecati jer pazi šta priča.

Ma ne. Ovaj je mator. Porodični nekadašnji "prijatelj". Mislim da je nasledio taj zanat.

Ni žena ne zna mnoge stvari njemu, krije "diplome", radnu knjižicu, menja poslove, ne zna se ne gde ide ni šta radi. Navodno majstoriše, ali često odustaje od posla, ispali ljude.
Voli da priča o društvu, crkvi, politici, istoriji, lako se sprijatelji, ljudi ga zgotive, ugošćavaju. Ali nikad ih ne dovodi kući.

Ima mnogo toga čudnog, baš čudnog.
Kad ga slušaš zvuči kao savršen muž i otac. A žena mu doživela slom.
Inače je lažov, mada ga je teško upecati jer pazi šta priča.
U mom selu se znalo za nekog lika da je spijun jos iz 90ih. Kad sam radila kod jedne advokatice, dolazio bi ponekad da kao procaskaju. Mada, ja sam dosta glupava sa prepoznavanjem ko je spijun i slicno, meni mora da se nacrta z:lol:

Moguce....cim on ima kontrolu nad emocijama a inteligentan, nije iskljuceno...vidis kako ovde kod nas ce da izginemo svi kad se uvatimo politike, manje vise .....
Pa ne mogu da te ne iznerviraju sve idiotarije koje doživljavamo, ako si iskren.

Ovaj tip kritikuje režime, veliki je patriota, ali je uvek apsolutno smiren i sve to posmatra s neke narativne visine, kao da on sam nije deo toga. Teško je to objasniti.

Dugo sam verovala (nekad, pre nego što je upecan u lažima i dok se nije desilo to sa njegovom ženom) da je on jedna od najmoralnijih i najmudrijih osoba koje poznajem, kad ono...prevarant.

I šta sad taj neki špijunčič može da uradi? Da piše izveštaj kako ste skuvali loš ručak ili ga niste skuvali i ne planirate? Koga zanimaju špijunčići, ako i sami to niste?
Neće meni ništa jer nije otkrio subverzivnu delatnost, ali tim 'odanjem po kućama i uvlačenjem domaćinima skuplja informacije ako zatreba.

Zato i kažem da je špijunčić nižeg ranga. Nema on tu neku kintu, takvih ima puno, treba pokriti celu Srbiju.

Mislim da su to Udbaške zaostalosti čija je jedina svrha drukanje bez ikakve koristi za samu državu, tj. građane, nego eventualno mogu da posluže strukturama na vlasti.

Neće meni ništa jer nije otkrio subverzivnu delatnost, ali tim 'odanjem po kućama i uvlačenjem domaćinima skuplja informacije ako zatreba.

Zato i kažem da je špijunčić nižeg ranga. Nema on tu neku kintu, takvih ima puno, treba pokriti celu Srbiju.

Mislim da su to Udbaške zaostalosti čija je jedina svrha drukanje bez ikakve koristi za samu državu, tj. građane, nego eventualno mogu da posluže strukturama na vlasti.
Tu je odgovoran karakter, zašto imamo toliko ljudi sa karakterom cinkaroša, izdaje svog naroda, osoba koje će za novac prodati najrođenije....gde je nestao duh predaka?

Back