Kad ste kupili prvi mobilni i koliko vam znači danas ?

PRODPIC-647-1.jpg

не сећам се које године и жао ми што га нисам сачувао

Prvi mobilni u porodici je bila Nokia 6110 kupljena davne 1998. Bio je neverovatno dobar telefon u to vreme ali nazalost ukrali su starom nakon 2 godine.
Moj prvi telefon je Nokia 3510i iz 2003. koju i dan danas koristim jer je jednostavno prezivela sve ono sto ostali mladji nisu, samo su po jedna maska i baterija zamenjeni i radi ko svajcarski sat :worth:

Sto se tice danasnjih sa Android platformom smatram da su oni nesto najgore sto se moglo pojaviti u svetu mobilnih telefona jer je to sve samo ne telefon, :thumbdown:

Neki Simensi-odmah pet komada za nas u firmi.Dotle imali rusku radiostanicu i po
kolima one skalamerije...Odahnuli,ali je bila problem loša pokrivenost!
Znači vitalno za komunikaciju i za pozicioniranje...Karte mesta sve bolje,tako da je i tu nezamenljiv!
A inače ne ćeretam telefonom-volim kratke i jezgrovite razgovore i s familijom i s prijateljima...
Razglabanje samo uz pivkana...:hahaha::mrgreen:

Ja se samo pitam koliko veze ima prvi mobilni sa psihologijom, ali ajde da vidimo.
Prvi, pa mislim da je bilo tamo 2004 ili 2005, Nokia 3310 koja me je sluzila odlicno sve do prosle ili pretprosle godine. Bukvalno je pocela da se raspada, jer ispadne iz dzepa, i onda se uvek razbije u milion delova i dotrajalo mi je da je sklapam, pa sam uzeo isto tako obican fon, bez nekih naprednih mogucnosti tipa touchscreen i sl.

A sa prvim telefonom sam prosao sito i reseto, i dalje ga cuvam, i dalje radi.

Valjda 2000 godine

140px-Nokia_3210_3.jpg

Tada sam bio prezadovoljan njime. Inače život delim na onaj pre mobinih i ovaj posle . I imam neku nostalgiju na vreme pre mobilnih , em uvek nedostupan , em niko ti ne dosađuje, em se sa njim ništa bolje ne živi.
to mi je bio drugi mob,cini mi se 300dm da sam ga platio,dao kevi,izdzeparili je u busu,posle njega 8210 500dma,odvaljivanje,prodao ga za 15e,budala,posle 6100 ne secam se kolko para,sad ga keva koristi,onda n80 330e,menjo ga za delove za bajs,pa n95 8gb 120e,njega sam do skoro nosio sad je drugi broj u njemu koji retko koristim,uzeo xperiu l sad cu uzeti z1 i dosta od mene

2000-te god.

za ovo je tad trebala dozvola za oružije...mogo si čoveka da ubiješ sa tim

...

Da znaš da je i bilo oružje !
Mene je jednom odbranilo od džeparoša u autobusu.

Ja sam ih opomenuo da se skinu jednoj bakici s' vrata
i bilo bi tu svašta ( dobio bih po pičci )
al' se ja mašim za mobilni
i kao nekog zovem ...
Pobegoše !!!

Back