Кад се повежу бројеви мобилних телефона са ЈМБГ-ом неће смети да се пише ништа нигде на интернету

Pa već su povezani, kad si dobio broj, potpisao si pristanak da tvoji
podaci, uključujući i JMBG mogu biti korišćeni u svrhu obrade podataka.
Не,нису јер то није важило за припејд кориснике и кориснице бројева мобилног.

Не,нису јер то није важило за припејд кориснике и кориснице бројева мобилног.
Ono što jes, jes, ispravno si primetio...
Samo što ti pripejd brojevi ili više ne postoje ili su prebačeni
na postpejd.
Nema vlasnika mobilnog broja u Srbiji za koga provajder nema JMBG... :mazi:

Pa isti ti je qurac.
Provajder ti dodeljuje IP adresu koja se pamti kod njih, znači automatski
se povezuje sa tvojim ličnim podacima.
Dovoljno je što potpisuješ ugovor sa provajderom. I tu ostaviš sve podatke. Jedino možda da čovjek kupi brojna kiosku i koristi javni internet. U smislu samo internet od kafića, ustanova i slično.

Ono što jes, jes,
Samo što ti pripejd brojevi ili više ne postoje ili su prebačeni
na postpejd.
Има корисника припејд бројева.
Nema vlasnika mobilnog broja u Srbiji za koga provajder nema JMBG...
Корисници припејд бројева не дају ЈМБГ надлежнима.Али са новим законом ће морати сви то да ураде.

Има корисника припејд бројева.

Корисници припејд бројева не дају ЈМБГ надлежнима.Али са новим законом ће морати сви то да ураде.
Ja kupio brioj u MTS poslovnici prije 15-ak godina. I tražili mi ličnu kartu. I svima koji su kupili pri paid broj u poslovnici bilo kog telekom operatera.

Ja kupio brioj u MTS poslovnici prije 15-ak godina. I tražili mi ličnu kartu. I svima koji su kupili pri paid broj u poslovnici bilo kog telekom operatera.
У Србији су личне карте тражили пре дадесет и више година при куповини припејд броја у пошти и то је престало у неком тренутку.
Број телефона се купује на трафици,
(плати се и купи),не знам о чему пишеш.

У Србији су личне карте тражили пре дадесет и више година при куповини припејд броја у пошти и то је престало у неком тренутку.
Број телефона се купује на трафици,
(плати се и купи),не знам о чему пишеш.
Ja kupio broj u MTS poslovnici u NS. I ljudi ml tražili ličnu.

Pa isti ti je qurac.
Provajder ti dodeljuje IP adresu koja se pamti kod njih, znači automatski
se povezuje sa tvojim ličnim podacima.
Da, pogotovo ako imaš 5 ljudi koji koriste isti komp :cepanje: Mora da su za svakog zapisali lične podatke :lol:

Ja cu da vam kupujem pripeid brojeve za nadoknadu od 100 din....moja licna ionako ima 36 brojeva registrovano na nju , i to vec 20 godina, bas sam skoro pitao u mts...rekli mi imam 36 brojeva, a ja imam 2, ostalo je ono sto sam kao student na svoju licnu uzimao u strahinjica bana zaradis dnevnicu dok cekas u redu od 4 ujutro do 8 i uzmes broj za nekoga ko to odmah preproda..

Svi ti ljudi tih 34 imaju registrovane brojeve, kad pitaju, ikazu hvala umri muski za fin fer plej odnos svih ovih godina....ne verujem da ce se preprijavljivati samo da bi bilo na njihovo ime...nisu do sad, sto bi sad...zabole ih tuki..
Doduse setio sam se da jedan od dva broja koje koristim nije na moje ime...drugar mi bio obezbedjenje u mts pa uzeo broj na svoje ime....nije neki , ali mi ostao...matematicarski je broj, raja ne moze da ga zapamti pa da se ubije..

Ovo je u celom svetu već godinama, decenijama, jedino još u Srbiji i možda na još par mesta se čeka. Još uvek je kod nas moguće kupiti pripejd karticu na prodajnim mestima bez LK osim u poslovnicama, ali će od 10. februara morati da budu registrovane uz dokument.

Napravi pauzu malo od tog tvitera, svakakvim glupostima si ispiraš mozak.

Back