Кад се неко "зеза", а то не можеш да провалиш

bernardo

Veoma poznat
Poruka
11.480
Јако ме је нервирао целог живота овај тип људи, који се зезају а нико не провали да се зезају. Остављам вам слободно да протумачите тему и да описујете случајеве које сте ви доживели налик овоме о чему ја сад пишем

Дакле имамо лика који нешто каже, тебе то изнервира, а онај ко га боље познаје ти каже "ма шали се он тако стално, спрда се, блабла"

Mislim da su takvi skloni manipulisanju, manipulišu humorom da prikriju nekada i uvredu . Kao, šalim se , a u stvari...veoma često je prisutan i cinizam kod takvih,opravdano ili ne, ali nekima je to čak i odbrambeni mehanizam u nekim prilikama, ako se i samo osete ugroženo, tako reaguju.

Poslednja izmena:
Дакле имамо лика који нешто каже, тебе то изнервира, а онај ко га боље познаје ти каже "ма шали се он тако стално, спрда се, блабла"
To su seljačke fore, ono se kao zezaju, a ustvari pokušavaju da spuste nekom, onako potuljeno.
Pitaš ga da ti objasni lepo na srpskom šta je ustvari pokušao da kaže.

Јако ме је нервирао целог живота овај тип људи, који се зезају а нико не провали да се зезају. Остављам вам слободно да протумачите тему и да описујете случајеве које сте ви доживели налик овоме о чему ја сад пишем

da, poznajem veliki broj ljudi koji vole da bacaju male opaske i onda kao ma salim se, a ja planem.
i oni koji nabace sale pa nastane ona neprijatna tisina...

Po meni su takve vrste šala zadrzane samo za one koji su dobro poznaju i koji znaju da nista nije receno da bi nekog uvredilo ili povredilo. Tj. ljudi su dovoljno prisni, pa nema nesporazuma.

Mila mi za dobro jutro samo napise „Kozetino“, ja njoj „Glupa kokosko“ i to je odraz ljubavi. Sve bez emotikona. Nema potrebe. Znamo da je to tepanje. :)

Da Lagerti uletim na pp, a simpaticna mi je i napisem:“Glupa kokosko“ pitala bi se zena da li sam normalna. :D

Ni vic nije zanimljiv ako se onaj koji ga priča iskrivi od smeha.

Po meni su takve vrste šala zadrzane samo za one koji su dobro poznaju i koji znaju da nista nije receno da bi nekog uvredilo ili povredilo. Tj. ljudi su dovoljno prisni, pa nema nesporazuma.

Mila mi za dobro jutro samo napise „Kozetino“, ja njoj „Glupa kokosko“ i to je odraz ljubavi. Sve bez emotikona. Nema potrebe. Znamo da je to tepanje. :)

Da Lagerti uletim na pp, a simpaticna mi je i napisem:“Glupa kokosko“ pitala bi se zena da li sam normalna. :D
Ne bih, pala bih sa stolice od smeha :rotf:. Imam i ja te interne šale, ali to i jeste rezervisano za osobe sa kojima imaš takvu komunikaciju, sa kojom se razumete što se tiče humora .

To su seljačke fore, ono se kao zezaju, a ustvari pokušavaju da spuste nekom, onako potuljeno.
Slično i ja razmišljam.
U šali se najbolje privali.

Imam rođaka koji je duhovit, ume da se šali ali često pretera jer se šali na teme koje su drugima bolne.
Šali se na tuđ račun, na svoj samo kada mu odgovara, šala na njegov račun upućena od drugog odmah ga uzozbilji.

Ne volim grube šale i šale po svaku cenu.
Samo neka je spontano..

Meni su još gori oni koji se cinično smejulje ...
Pa sad, razlika je da li te neko zeza ili se neko šali. Ja sam imala strica koji je
večito imao Monaliza osmeh i stvarno ne znam kako nije dobijao batine bar
tri puta dnevno. Izluđivao je sve oko sebe.
A posle kada sam dobro razmislila, videla sam da su mu poente uvek korisne
bile. I bolje je postizao cilj tako, nego da je suvoparno objašnjavao.

Imam rođaka koji je duhovit, ume da se šali ali često pretera jer se šali na teme koje su drugima bolne.
Šali se na tuđ račun, na svoj samo kada mu odgovara, šala na njegov račun upućena od drugog odmah ga uzozbilji.
Za mene šala na tuđ račun nije šala uopšte.

Za mene šala na tuđ račun nije šala uopšte.
Zavisi.
Da li nekoga poznaješ dovoljno dobro da to možeš da radiš.
Da li i drugima ne uzimaš za zlo ako se šale na tvoj račun.
Uglavnom je to među ortacima uobičajeno, to je zezanje, nije zlonamerno.
Ali ono pakosno, potuljeno - e, to može da me razbesni...

jesu, seljačke fore - kao ma šalim se, šta ti je?
I ti još ispadneš preosetljiv na šalu.
Ma daj.
Pa , umem i ja da se šalim nego nisam siguran(A) da će ti se svideti-

e, tako bi otprilike trebalo s takvim šaljivdžijama.

jesu, seljačke fore - kao ma šalim se, šta ti je?
I ti još ispadneš preosetljiv na šalu.
Ma daj.
Pa , umem i ja da se šalim nego nisam siguran(A) da će ti se svideti-

e, tako bi otprilike trebalo s takvim šaljivdžijama.
Ja obično odgovrim još grđom seljačkom forom.
Nikad mi se više ne obrate na taj način.
Možda nije preporućljivo, ali deluje.

mene užasno nervira kada netko kaže neku glupost ili nešto jako zločesto u ozbiljnom stilu i onda kad kažem da to nije u redu (ili još gore kažem da je to grrrrozno) onda krene da se izmotava u fazonu ah šalio sam se
pasivna agresija samo malo zapakovana i to najčešće loše pa viri ispod papira

Back