Kad Sandžak dobije autonomiju Srbi neće morati da slave Bajram

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo sta rade u Demokrackoj Nemackoj sa ovakvima ko Zukorlic :think: A i u Turskoj? :think:

Koliko me secanje sluzi, u Kölnu je bio jedan Muftija slicninog ponasanja i manira kao ovaj Zurkolic. Sta mislite kako je reagovalo nemacko pravosudje? Pa naravno BAJBOKANA pa onda deportacija gde moze dalje propovedati islamski fundamentalizam ili bolje rasizam.
Ali i u Turskoj je za isto propovedanje osudjen.
(D. Stojakovic, 28. januar 2011 09:25)

Само полакоооооо - ... уопште се не узбуђујем... смешан ми је...он би турске границе да успоставља и исламску џамахирију да прави у сред Рашке...
 
Poslednja izmena:
evo sta rade u Demokrackoj Nemackoj sa ovakvima ko Zukorlic :think: A i u Turskoj? :think:

Koliko me secanje sluzi, u Kölnu je bio jedan Muftija slicninog ponasanja i manira kao ovaj Zurkolic. Sta mislite kako je reagovalo nemacko pravosudje? Pa naravno BAJBOKANA pa onda deportacija gde moze dalje propovedati islamski fundamentalizam ili bolje rasizam.
Ali i u Turskoj je za isto propovedanje osudjen.
(D. Stojakovic, 28. januar 2011 09:25)

Pa naravno. Ali Srbijica ima tu losu osobinu: dodjose divlji i isterase pitome.

Recimo, za vreme II sv. rata smo gostili slovence, koji su pobegli i izbegli ispred nemaca - nikada, ali NIKADA nikakve zahvalnosti i sl.

A da - neka Mingo i taj muftija probaju u SAD da ne ustanu kada se intonira himna... Ono, da im objasne svoja verska i sl. osecanja...
 
zukorlic-v.jpg


Glavni muftija Muamer Zukorlić poručio jeda srpska djeca neće morati da slave Bajram kada Sandžak postane autonomija. Biće im zagarantovan vjerski i nacioanlni identitet, rekao je Zukorlić.
Paralelno sa Svetosavskom akademijom u Novom Pazaru, u Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji održana je sinoć tribina o "prisilnoj asimilaciji i pokrštavanju Bošnjaka", na kojoj je glavni muftija Muamer Zukorlić poručio da srpska djeca neće morati da slave Bajram kada Sandžak postane autonomija.
"Kada bude ostvarena autonomija Sandžaka garantujem srpskoj pravoslavoj djeci da neće morati da učestvuju ni u jednoj formi obilježavanja Bajrama, niti bilo kog vjerskog čina, već će im biti zagarantovan vjerski i nacioanlni identitet u kolektivnom i individualnom smislu", poručio je Zukorlić.
On je zatražio da se prema Internacionalnom univerzitetu, čiji je on predsjednik, ispoštuju isti standardi kao prema novopazarskom Državnom univerzitetu i svim drugim univerzitetima.
Kada je akreditacija Internacionalnog univerziteta u pitanju, on je ocjenio da je tu riječ isključivo o političkom pitanju, jer se, kako je rekao, o njegovoj opstrukciji donose isključivo političke odluke i one se mogu pobjediti isključivo politikom.
"Dokle Islamska zajednica ne bude jedinstvena, dok nam ne bude vraćena vakufska imovina, dok našoj djeci ne bude priznato pravo u školama, legalnost statusa Bošnjačkog nacionalnog vijeća i, dok se ne akredituje Internacionalni unvierzitet muftija će se baviti politikom", poručio je Zukorlić, dodavši "sviđalo se to nekom ili ne".
On je rekao da nije tačno da se školska slava Sveti Sava obilježava u svim školama u Srbiji već da jedino "jadni Romi i bolesni Bošnjaci se na to tjeraju".
"Prema tome, da znate od ove godine više nikada u Sandžaku neće natjerati na ono što im ne pripada", kazao je muftija, koji je poslednjih dana intenzivno pozivao djecu, roditelje, nastavnike i direktore škola u Sandžaku na bojkot svetosavskih svečanosti, smatrajući to pokušajem pokrštavanja.
Vecernje novosti

САМО НЕК СЕ ОН НАДА,НЕГО НЕК ИДЕ АКО СМЕ У ТУРСКУ ДА ТРАЖИ ПРАВДУ........................,А У ОСТАЛОМ ПА И ПРАВИ ТУРЦИ СУ УВЕК ПРЕЗИРАЛИ ОНЕ ШТО ДАДОШЕ ВЕРУ ЗА ВЕЧЕРУ.
 
no meni je ipak drago sto zukorlic se oglasava i pokazuje pravo lice na zalost, vecine bosnjaka u srbiji.

Оно што је тренутно најважније - то је ДА ВЛАСТ ОВЕ ЊЕГОВЕ СРАЋКЕ ТРЕБА АПСОЛУТНО ДА ИГНОРИШЕ... да видимо докле ће да иде...ахахаха...
 
Muslimani Sndzaka se zale da Srbija krsi svoju sekularnost i da uvodi u skolski sistem Svetog Savu koji je bio Pravoslavni svecenik.Muslimani zele da se otkloni Sveti Sava iz skolskog programa i da postoji samo sekuklarnost.Ipak objasnite mi ko je bio Sveti Sava i da li je to bio prvi patrijarh Srpske Pravoslvane Crkve.



Pa šta ako je bio. U srednjem veku jedini školovani ljudi su i bili sveštenstvo.
Mogao si biti obrazovan samo kao svešteno lice. I Dositej Obradović je bio zamonašen, ime mu je Dimitrije.
Tako je i Sava odnosno Rastko Nemanjić bitan za Srbiju kao državu za početke prosvećenje, znaš npr. prvi zakonik Nomokanon(Zakonopravilo).
 
Jesmo Bogomi :mrgreen:
Ja znam i sad prvu strofu ...


Jedan od brutalnijih ispada dogodio se u Tehničkoj školi u Novome Pazaru, kada je profesor Miroslav Živković 25. 1. 2011. godine, na času muzičke kulture na provoj godini smjera Vozač motornih vozila, oko 10:00 časova, pozvao učenike da obavezno prisustvuju proslavi, a oni mu odgovorili da neće, da je to suprotno njihovim vjerskim i nacionalnim ubjeđenjima, upotrijebio silu, čupajući dvojicu učenika za uši i udarajući ih po glavi, rekavši pritom: „Nemojte slušati Muftiju. Dođite na to. Šta ima veze Muftija sa tim!?“

Profesorica srpskog jezika u osnovnoj školi Stevan Nemanja Maida Bejtović naredila je i prijetila učenicima da će im dati jedinice ukoliko ne nauče pjesme o svetom Savi. Nastavnik fizike u osnovnoj školi Rifat Burdžović Tršo, Veroljub Stašević prijetio je učenicima svog odjeljenja da će im dati neopravdane izostanke ukoliko ne budu prisustvovali proslavi. Također, slične stvari dogodile su se u osnovnoj školi Svetozar Marković u Sjenici, gdje je nastavnica srpskog jezika pozivala roditelje na saslušanje zbog toga što učenici nisu htjeli napisati domaće zadaće na temu svetosavlja. U Priboju, Prijepolju, Novoj Varoši, Brodarevu je bilo indirektnih prijetnji, pritisaka i zastraživanaj na učenike da moraju prisustvovati svetosavskim proslavama.

Znači, nema veze i da vas tuku i čupaju za uši...ma i nokte da vam čupaju , sve će mladi musliman da izdrži, al da dođe na priredbu na kojoj učestvuju njegovi drugovi, to je kulturološki i verski suicid.
Idi bre Gazija, zar ti obrazovan i razborit da veruješ u to?
 

Ахахахааааааааааааааа....... па што ниси поставио........:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

NOVI PAZAR 28. 01. 2011
PRESS
U Novom Pazaru niko se nije odazvao pozivu muftije na bojkot slave Sveti Sava

Pozivu na bojkot proslave Svetog Save, koji je bošnjačkoj deci, roditeljima i nastavnicima škola u Novom Pazaru uputio muftija Muarem Zukorlić, niko se nije odazvao
s
skola.jpg


Svečano...
Proslava u Miščićima, gde je prema predanju rođen Sveti Sava

Dan najvećeg srpskog prosvetitelja obeležen je juče u gotovo svim novopazarskim školama u kojima su bile priređene ili prigodne priredbe, ili su učenicima čitane istorijske činjenice o Svetom Savi.


U OŠ „Bratstvo" u Novom Pazaru deca Srba i Bošnjaka su zajedno prigodnim programom obeležila školsku slavu Svetog Savu. Međutim, učešće u programu nije bilo obavezno, već na dobrovoljnoj osnovi.

Složna deca

- Niko nije primoran da uzme učešće ne samo u obeležavanju školske slave Svetog Save, nego i uopšte u bilo kojoj manifestaciji koju organizujemo. Nikada ranije nismo imali nijednu pritužbu roditelja bošnjačke dece koja su učestvovala u programu - kaže direktor škole Dejan Kulundžić.


Ekonomsko-trgovinska škola je jedna od onih koje nisu imale program, ali u toj ustanovi godinama se ne obeležava ovaj praznik. Ministar prosvete Žarko Obradović ocenio je kao nebitne pozive muftije Zukorlića da muslimanska deca ne učestvuju u proslavi Svetog Save.
a

Političari znaju himnu Svetom Savi

Srpski političari koje je kontaktirao Press znali su napamet himnu Svetom Savi što su i dokazali recitovanjem svih pet strofa. Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović je himnu Svetom Savi recitovala pred svojim saradnicima.
- Ju, kako da ne znam himnu?! Znam je odmalena, naučila sam i sina, a i unučiće ću kada porastu - kaže Đukić-Dejanović.
Potpredsednik DS i ministar odbrane Dragan Šutanovac u dahu je izdeklamovao celu himnu, dok se ministar ekonomije Mlađan Dinkić pohvalio da himnu može i da otpeva jer zna i melodiju. I Aleksandar Vučić (SNS) zna celu himnu Svetom Savi, koju je „kao dete recitovao tri godine zaredom u crkvi".
Ministar dijaspore Srđan Srećković kaže da „celu himnu Svetom Savi može da izrecituje u pola noći", dok je Dragan Marković Palma poželeo da nam posle recitovanja himne svetitelja otpeva i himnu „Bože pravde" i očita „Oče naš„. Himnu Svetom Savi zna i predsednik NS Velimir Ilić, koga je to naučila pokojna baba.


- Slava Sveti Sava slavi se kao školska slava od 1841. godine, a Zukorlić je poslednjih desetak godina prisutan na našoj sceni i do danas nije rekao ništa slično, pa se postavlja pitanje zašto mu je danas to toliko bitno - rekao je Obradović.
S druge strane, portparol muftije Zukorlića Samir Tandir kaže za Press da su oni „ponosni na reakciju muslimana na poziv muftije da bojkotuju proslavu Svetog Save". Na naše pitanje na šta su ponosni kada Bošnjaci nisu ispoštovali Zukorlićev poziv, on odgovara:


- Prvi put je omogućeno da deca muslimanske veroispovesti mogu da kažu da neće da učestvuju ili prisustvuju priredbama u kojima se veliča ono što ne pripada njihovoj veri, a da za to ne budu kažnjena. Ovo je početak, mi ćemo nastaviti borbu protiv diskriminacije - kaže Tandir.




Dve „akademije"
Centralna Svetosavska akademija za Eparhiju raško-prizrensku održana je upravo u Novom Pazaru i Miščićima, gde je prema predanju rođen Sveti Sava. Akademiji su prisustvovali i vladika raško-prizrenski Teodosije i umirovljeni episkop Atanasije Jeftić. Na drugoj strani, u mešihatu Islamske zajednice u Srbiji održana je tribina na temu „Svetosavizacija muslimanske dece kroz srbijanske obrazovne sisteme".



(Z. M. - B. B.)
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top