Kad rotvajler napada...

Jbt citas li ti sta pisem?Pa i govorim da je SISTEM los.Skoro isto kao i ti,samo bez jekih emocija...
SISTEM su zakoni i oni koji moraju da ih sprovode.

Немам ја неке емоције ту, сем резигнације.
Полиција је реп система, она само спроводи законе, као и зоохигијена и овај Грубић кога је дегутантно слушати како као ветеринар лаже и маже, изазван пас, покрети ногом, упутите коју лепу реч чопору кад налетите на исти итд итд..

Немам ја неке емоције ту, сем резигнације.
Полиција је реп система, она само спроводи законе, као и зоохигијена и овај Грубић кога је дегутантно слушати како као ветеринар лаже и маже, изазван пас, покрети ногом, упутите коју лепу реч чопору кад налетите на исти итд итд..

Mislim da smo se ovde više puta složili da se zakon mora menjati. Ja prva imam strepnju za svoju decu koja izađu na ulicu.
I šta mi tu možemo, da li nas neko sluša? Šta mi kao pojednici možemo da uradimo? Da ih trujemo? Ma da, posle da odgovaram kao za čoveka.

Ja ću ponoviti priču koju sam pre nekog vremena ovde napisala. U kući pored moje je bio staford, taj na ulicu nikad nije izašao, bio je opasan. Jedne prilke se dokopao pudlice koja je bila u kući a on na dvorištu. On je nepažnjom vlasnika uleteo u kuću i nju raskidao, morali sve de kreče.
Njega su deca redovno zadirkivala, tako što su gurali čarapu pod kapiju pa kad on ugrize oni ga lupalu od kapiju. Prvom prilikom kad se dokopao ulice ščepao je dete. Niko mu nije smeo prići, sreća pa je devojčica imala zimsku jaknu na sebi. Nije imala povreda ali trauma ostaje. Jedino mu je gazdaracica prišla tako što se bacila na njega da ga savlada.

Neću da pravdam ovog rotvajlera, ali nije isključeno da su mu neka deca to isto radila. On je opasan i tu nema dileme i ako vlasnik ne može da obezbedi prostor za njega treba ga ukloniti jer se može desiti mnogo veća tragedija.
Odgovornost je na vlasniku psa i treba ga žestoko kazniti. Ne može pas tek tako da izađe iz dvorišta.
Ja imam dva kući ali su u ograđenom prostoru i nema šanse da izađu napolje.

Шта би с оним прописом да се пас мора држати најмање метар далеко од ограде? Јел могу ја да држим медведа у дворишту, има тек мало јачи угриз од стафорда, па кад изађе на улицу нек се свети ако га је неко задиркивао, о чему ми уопште причамо?

Данас не смеш пиштољ ни у кући да држиш, а камоли да изађеш на улицу с њим, али пси који могу да убију дете се шетају около и ником ништа, ко је овде луд?

- - - - - - - - - -

Mislim da smo se ovde više puta složili da se zakon mora menjati. Ja prva imam strepnju za svoju decu koja izađu na ulici.
I šta mi tu možemo, da li nas neko sluša? Šta mi kao pojednici možemo da uradimo? Da ih trujemo? Ma da, posle da odgovaram kao za čoveka.

Ваљда можемо да се отресемо тих јадних мантри о љубави према животињама најпре, постало је смешно гледати Србадију како се правдају за то што им пси гризу децу.
Ако не могу да променим закон, ваљда смем да кажем да су ми деца преча од паса и да сви пси овог света нису вредни једне дечје сузе?

Или ћу оно, у сваком коментару најпре да истакнем како волим псе, да се не бих замерио Левијатану?

Pa sad najbolje da svi na ulici vitlamo sa pištoljima i skidamo koga stignemo.
Da je zakona, kao što nije, nadležene službe bi proveravale da li je pas na metar od ograde.

U Karlovcima ih puštaju da se šetaju ulicom sami jer vlasnici neće ili nemaju vremena za njih.
Naš gradonačelnik je imun na vapaje građana. Čopori se skupljaju, vlasnički vršljaju...

- - - - - - - - - -

Шта би с оним прописом да се пас мора држати најмање метар далеко од ограде? Јел могу ја да држим медведа у дворишту, има тек мало јачи угриз од стафорда, па кад изађе на улицу нек се свети ако га је неко задиркивао, о чему ми уопште причамо?

Данас не смеш пиштољ ни у кући да држиш, а камоли да изађеш на улицу с њим, али пси који могу да убију дете се шетају около и ником ништа, ко је овде луд?

- - - - - - - - - -

Ваљда можемо да се отресемо тих јадних мантри о љубави према животињама најпре, постало је смешно гледати Србадију како се правдају за то што им пси гризу децу.
Ако не могу да променим закон, ваљда смем да кажем да су ми деца преча од паса и да сви пси овог света нису вредни једне дечје сузе?

Или ћу оно, у сваком коментару најпре да истакнем како волим псе, да се не бих замерио Левијатану?

Smeš da kažeš, nisam ti ni jedan post obrisala. Deca su najvažnija.

Pa sad najbolje da svi na ulici vitlamo sa pištoljima i skidamo koga stignemo.
Da je zakona, kao što nije, nadležene službe bi proveravale da li je pas na metar od ograde.

U Karlovcima ih puštaju da se šetaju ulicom sami jer vlasnici neće ili nemaju vremena za njih.
Naš gradonačelnik je imun na vapaje građana. Čopori se skupljaju, vlasnički vršljaju...

Витлање пиштољем ке строго кажњиво, идеш обавезно у затвор и ако ти нађу испод појаса, иако никог ниси угрозио ни на који начин. Зато витлање псима није кажњиво ни на који начин, иако свако мало неко настрада због тога.

Задатак полиције је да обезведи сугурност грађана, а у оваквим екстремним ситуацијама и употребом оружја.Око тога нема никакве дилеме, нити треба да је буде.
Уређење ове области је такође ствар система који је дужан да је уреди и има начина ии обучене људе који ће то да спроводе.
Лажни алиби који даје крилца мрзитељима животиња , а нарочито паса где се окривљује закон о добтобити животиња уместо оних који треба да га спроводе.
Држање оасних и агресивних пасмина и контрола и кажњавање ,ја сам чак за драконско кажњавање власника, који се не придржавају прописа о чувању таквих паса.
У нашој ситуацији је увођење полиције за животиње и оправдано и и неопходно, јер се број напуштених паса повећава небригом, али и оних власничких паса који могу да представљају општу опасност..
Такво системско решење може и треба буде и у интересу грађана , као и у интересу живптиња и најбољи је начин да се запуше уста мрзитељима животиња који у оваквим ситуацијама ликују.

Витлање пиштољем ке строго кажњиво, идеш обавезно у затвор и ако ти нађу испод појаса, иако никог ниси угрозио ни на који начин. Зато витлање псима није кажњиво ни на који начин, иако свако мало неко настрада због тога.

Da li si ti spreman da robijaš ukoliko smakneš nekog psa?
Ja nisam i prinuđena sam da poštujem zakon. Mogu da neke svari predupredim i svoju decu zaštitim ali ne svaki put.

Puno toga se mora menjati a da bude dobro za ljude a i za napuštene životinje. Nisam ja Hitler, ja volim pse ali se mora znati neki red.
Najpre kazniti žestoko onoga koji svog psa ostavi na ulici. Kakav to mora biti čovek da nedužno biće ostavi da se samo hrani. Gladan, žedan... spreman je na sve jer ima takav instikt.

Da li si ti spreman da robijaš ukoliko smakneš nekog psa?
Ja nisam i prinuđena sam da poštujem zakon. Mogu da neke svari predupredim i svoju decu zaštitim ali ne svaki put.

Puno toga se mora menjati a da bude dobro za ljude a i za napuštene životinje. Nisam ja Hitler, ja volim pse ali se mora znati neki red.
Najpre kazniti žestoko onoga koji svog psa ostavi na ulici. Kakav to mora biti čovek da nedužno biće ostavi da se samo hrani. Gladan, žedan... spreman je na sve jer ima takav instikt.

Шта је с тобом, где ћеш да нађеш те који оставе пса, ко ће и на који начин да се бави тиме, зна се како се то ради, одстрел свих паса периодично, како се некад радило.

Дакле, пас у нападу на човека може и мора бити упуцан на лицу места.

- - - - - - - - - -

Овако изгледају повреде детета које је пас (такође ротвајлер) изуједао:

attachment.php

Prilozi

• WhatsAppImage2019_02517_tn-1.jpg
    WhatsAppImage2019_02517_tn-1.jpg
    134 KB · Pregleda: 38
  • WhatsAppImage2019_05229_tn.jpg
    WhatsAppImage2019_05229_tn.jpg
    170,6 KB · Pregleda: 11
Poslednja izmena od moderatora:
A ti opet ne čitaš šta ja pišem. Lepo sam gore napisala da se red mora uvesti.
U ovom trenutku možda ne može ali u budućnosti može samo ako se ima dobra volja.

Свашта се може звати редом, поготово данас у времену кад је све изокренуто. Неко ће ти рећи да је ово ред, пси имају људска права, некад неки нападне неког, то се санкционише, као и код људи, и то је то.

Људи не схватају да смо ми усред процеса наметања паса људима, после сваког напада појави се чланак о неком псу који не знам преслатко се игра с дететом, и слично, између редова се провлачи како сви пси нису исти као ни сви људи и сличне баљезгарије.
Они који коментаришу ово углавном истичу како и они имају псе, али и бла бла.

С билборда и реклама нам се клибере џукци, чланци у новинама подразумевају да имаш пса који одражава твој персоналити, дакле на делу је оно што је Вучић назвао промена свести, а ја бих рекао испирање мозгова.

Тако да очекујем да ће бити све горе, пси су изједначени с људима.

Ништа није " изокренуто" Катерпилару, сем у посматрању мрзитеља.
Жпвотиња која напане и повреди некога се еутаназира, Тако било , а тако је и сада.То се не односи , наравно , само на псе.
обезбеђење услова са сигурносног аспекта је обавеза власника као и обележавање таквих објеката, али нема ко да то контролише и кажњава .
То јесте било и данас је обавеза државмог система и то треба да спроводе службениси који су за ту обучени и опремљени.
Када би се власницима који не испуњавају или не поштују обезбеђивање прописаних услова одузимале животиње , а они били кажњавани ситуација би била сасвим другачија. Али то значи да се те животиње убијају као ти то видиш, јер оне нису кривци, као што напуштене животиње нису криве што су напуштене. Аутоматским убијањем напуштених живориња за чега се ти залажеш, проблем се не решава . Чување животиња у урбаној средини подрзумева одговорност онога ко се на то одлучи и обавезу, без обзира да ли се ради о хрчку или доги.

Ништа није " изокренуто" Катерпилару, сем у посматрању мрзитеља.
Жпвотиња која напане и повреди некога се еутаназира, Тако било , а тако је и сада.То се не односи , наравно , само на псе.
обезбеђење услова са сигурносног аспекта је обавеза власника као и обележавање таквих објеката, али нема ко да то контролише и кажњава .
То јесте било и данас је обавеза државмог система и то треба да спроводе службениси који су за ту обучени и опремљени.
Када би се власницима који не испуњавају или не поштују обезбеђивање прописаних услова одузимале животиње , а они били кажњавани ситуација би била сасвим другачија. Али то значи да се те животиње убијају као ти то видиш, јер оне нису кривци, као што напуштене животиње нису криве што су напуштене. Аутоматским убијањем напуштених живориња за чега се ти залажеш, проблем се не решава . Чување животиња у урбаној средини подрзумева одговорност онога ко се на то одлучи и обавезу, без обзира да ли се ради о хрчку или доги.

Значи чекамо да псето унакази дете, па онда нешто радимо, баш супер. То је као да сви вукљају ватрено оружје по улицама, па ако неко рани или убије неког, одговара..

Кажеш одузимале би се животиње, али наравно не убијале се, можеш мислити, а ко да их држи и храни, цела нација због твојих и идеја теби сличних? Тако је кад мале Ђокице нешто трипују.
Чуј ти то, животиња није крива, па ајмо је сви на нашу грбачу.

Убијањем се проблем итекако решава, и ту нема шта да се прича, то је као да расправљамо да ли су 2 и 2 4 или да ли мртав пас може да угризе.

Забране су исто решење, и то ефикасно и превентивно, рецимо колико људи је страдало од медведа у урбаним срединама, нема или готово нема случајева јер нема ни медведа, дакле само елиминација, физичка, и превентива у виду забрана држања.

Због чега ми се постови бришу и касапе? Због чега је линк који спаја слику са извором избрисан? Због чега је слика у спојлеру? Није лепа?

Наравно да није, зато сам је и окачила. Да се џукелама залуђени доведу свести.

Значи чекамо да псето унакази дете, па онда нешто радимо, баш супер. То је као да сви вукљају ватрено оружје по улицама, па ако неко рани или убије неког, одговара..

Кажеш одузимале би се животиње, али наравно не убијале се, можеш мислити, а ко да их држи и храни, цела нација због твојих и идеја теби сличних? Тако је кад мале Ђокице нешто трипују.

Убијањем се проблем итекако решава, и ту нема шта да се прича, то је као да расправљамо да ли су 2 и 2 4 или да ли мртав пас може да угризе.

Забране су исто решење, и то ефикасно и превентивно, рецимо колико људи је страдало од медведа у урбаним срединама, нема или готово нема случајева јер нема ни медведа, дакле само елиминација, физичка, и превентива у виду забрана држања.

Upoređivati psa i vatreno oružje je blago rečeno neumesno. Prvo zato što se vatreno oružje može u potpunosti kontrolisati jer nije živo biće, a drugo zbog toga što je oružje proizvod čoveka i njegove želje za ubijanjem. Nijedna životinja nije u stanju da konstruiše takvo pomagalo. Zato su što se ubijanja tiče ljudi najgore zveri.

Upoređivati psa i vatreno oružje je blago rečeno neumesno. Prvo zato što se vatreno oružje može u potpunosti kontrolisati jer nije živo biće, a drugo zbog toga što je oružje proizvod čoveka i njegove želje za ubijanjem. Nijedna životinja nije u stanju da konstruiše takvo pomagalo. Zato su što se ubijanja tiče ljudi najgore zveri.
Samo covek moze da ubija iz zadovoljstva...

Ти или ниси читао оно што сам постовао или ситолико опседнут мржњом да ништа од тога ниси разумео:(

Одлично, пас се, за разлику од оружја, не може контролисати јер има своје нагоне. И откуд онда толико паса слободно шећка улицама, а оружје не смеш ни у џепу да кријеш? Који су то идиотлуци и ко то намеће?

- - - - - - - - - -

Ти или ниси читао оно што сам постовао или ситолико опседнут мржњом да ништа од тога ниси разумео:(

Ти дечко хоћеш своје настраности да наметнеш свима осталима, то што ти храниш псе и живиш окружен псима не значи да сви треба да их хранимо и да живимо окружени њима.

Ja mislim da je jedno 80% karakter psece vrste i jedno 20 % dresura vlasnika.

Али ето, ови мамлази, како из власти, тако и ови залуђеници то изокрећу, јер ако би се јавно признало ово што си рекао, било би јасно да је свако мимоилажење са псом коцкање, и да држава то дозвољава и толерише јер су је притисле разне бабе Бардо и остали дегенерици.
А онда би следеће питање било какве је то држава којој некаква бабетина Бардо може да диктира да џукеле угрожавају њене грађане, и онда би било јасно да је све отишло у красни.

И зато се измишљају беспримерне лажи типа пси се рађају добри (можеш мислити), људи су кривци, пси нису криви (као да ће нек ода их кривично гони), и сличне небулозе које су више за ниво животиње него човека.

Back