Kad rotvajler napada...

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.504
"Troje dece povređeno je danas u Sremskim Karlovcima kada ih je rotvajler iz susedne kuće napao i izujedao, a najteže povrede zadobio je dečak star 16 godina kome je pas otkinuo deo mesa sa tela veličine šake.

Drugo dvoje dece od 13 i 11 godina zadobilo je lakše povrede.

Reč je o psu koji je iz dvorišta porodične kuće u Balkanskoj ulici izašao na ulicu gde je napao komšijsku decu, koja su potom pobegla u kuću.

Trenutno su na terenu ekipe hitne pomoći i policije."

copy

Drzao sam razne rase pasa, medju njima i rotvajlere i mogu reci da oni nisu bas pogodni za drzanje u kuci. Nikada mi se nisu mnogo dopadali

Zlocudnog su karaktera, velike snage i nepostovanje autoriteta gazde mogu da dovedu do teskih problema i sukoba.

Ako zelte mocnog i inteligentnog psa koji ce uvek biti uz vas - odaberite nemackog ovcara....On je DIVAN pas, uvek spreman da stane u vasu zastitu, ma kakava bila sila koja napada......

Cak je i cuveni krvozedni pitbul "zgodniji" od rota, naravno ako ne trpi stalne provokacije i maltretiranja.

Ne znam sta da kazem,pas je olicenje gazde...
Nikako da ljubitelji shvate da nije isto voleti i gajiti psa.Vidjao sam pitbula koji se mazi kao macka,deca sede na njemu (ispred zgrade,ne gazdina) a vidjao sam pekinezere koji su izuzetno agresivni i podmukli.
Psa nazalost moraju uspavati,ali bih ja gazdu poslao u zatvor.
Sta bi bilo da kod nas ima vise krupnih pasa (Kavaski ovcar ili Alabaj)..Pa jeli bi nas po ulici kad bi njih takvi kreteni vaspitavali.
A poceti obaveznu obuku VLASNIKA pasa,da znaju kako da vaspitaju ljubimca.Kao i za auto-hoces da vozis,polazes vozacki.Prosto.

Nikako da ljubitelji shvate da nije isto voleti i gajiti psa.Vidjao sam pitbula koji se mazi kao macka,deca sede na njemu (ispred zgrade,ne gazdina) a vidjao sam pekinezere koji su izuzetno agresivni i podmukli.
Sta bi bilo da kod nas ima vise krupnih pasa (Kavaski ovcar ili Alabaj)..Pa jeli bi nas po ulici kad bi njih takvi kreteni vaspitavali.
A poceti obaveznu obuku VLASNIKA pasa,da znaju kako da vaspitaju ljubimca.Kao i za auto-hoces da vozis,polazes vozacki.Prosto.

Ај само објасни откуд си закључио да је пас оличење газде, откуд ти знаш какав је био газда овог пса који је напао децу, гледао си му у досије?

Мислим докле више те будаласте мантре?

А овај случај је ко зна који по реду, оно што ми је упало у очи јесте да је дете било повређено, и то тешко, полициај и хитна помоћ су биле на лицу места, али нису могле да приђу због пса.
Дакле, дете је могло да искрвари, али полицајац није смео да убије псето да би лекари дошли до детета и указали му помоћ.

ТРЕБА СЕ ЗАПИТАТИ КАКО СМО ДОШЛИ ДО ТОГА ДА ЈЕ ЖИВОТ ПСЕТА ВАЖНИЈИ ОД ЖИВОТА ДЕТЕТА.

Mnogo zavisi od vlasnika, ali i svaka vrsta psa ima svoj karakter.

Recimo, dete Boxera moze sutati, vuci sa usi, jahati, boxer ce ostati strpljiv i miran i pored patnje koju dozivljava...

Ali sutnuti rota ili pitbula - moze biti i fatalno!

Da strasno, nisam mogao da verujem kada sam citao, nekoliko sati nisu mogli da ukazu deci pomoc,
pa je policajka usla kod prozor da zaustavi krvarenje.

Nisu smeli da diraju psa, cak i u ovakvoj situaciji, gde je zivot deteta bio u riziku.

"Drzao sam razne rase pasa, medju njima i rotvajlere i mogu reci da oni nisu bas pogodni za drzanje u kuci. Nikada mi se nisu mnogo dopadali

Zlocudnog su karaktera, velike snage i nepostovanje autoriteta gazde mogu da dovedu do teskih problema i sukoba.

Ako zelte mocnog i inteligentnog psa koji ce uvek biti uz vas - odaberite nemackog ovcara....On je DIVAN pas, uvek spreman da stane u vasu zastitu, ma kakava bila sila koja napada......

Cak je i cuveni krvozedni pitbul "zgodniji" od rota, naravno ako ne trpi stalne provokacije i maltretiranja.

Doberrman je bolji, snazniji i ostriji, ali i odan samo jednom gospodaru. Imao sam dva i bili su velike maze kad ih mazis, ali i ostri kad treba. I nikad nisu nikoga napali.

Ај само објасни откуд си закључио да је пас оличење газде, откуд ти знаш какав је био газда овог пса који је напао децу, гледао си му у досије?

А овај случај је ко зна који по реду, оно што ми је упало у очи јесте да је дете било повређено, и то тешко, полициај и хитна помоћ су биле на лицу места, али нису могле да приђу због пса.
Дакле, дете је могло да искрвари, али полицајац није смео да убије псето да би лекари дошли до детета и указали му помоћ.

ТРЕБА СЕ ЗАПИТАТИ КАКО СМО ДОШЛИ ДО ТОГА ДА ЈЕ ЖИВОТ ПСЕТА ВАЖНИЈИ ОД ЖИВОТА ДЕТЕТА.

Ја бих га упуцала па нека робијам. Јавност би ме ионако подржала.

Pas JESTE olicenje gazde,ili tog kako je gazda radio sa njim.POkazuje da ga je ili ucio da napada ili nije video da je pas nestabilan i nastavio da ga pusta slobodno da seta.
Ја бих га упуцала па нека робијам. Јавност би ме ионако подржала.
Meni je to isto upalo u oci,prvo sta sam se zapitao,zar nema policajka pistolj kod sebe?Psa koji je napao i unakazio dete boji se da upuca...

Pas JESTE olicenje gazde,ili tog kako je gazda radio sa njim.POkazuje da ga je ili ucio da napada ili nije video da je pas nestabilan i nastavio da ga pusta slobodno da seta.

Meni je to isto upalo u oci,prvo sta sam se zapitao,zar nema policajka pistolj kod sebe?Psa koji je napao i unakazio dete boji se da upuca...

Да да, пас не би знао да гризе да му газда није показао како се то ради, пси се рађају као божји анђели али их после људи покваре.Зар не видиш да си жртва испирања мозга, пас је предатор и у генима му је да напада, да ли ће рад са псом да потисне те нагоне у довољној мери, да ли ће учинити да команда или нешто друго те нагоне потисну, то је питање, и то нико не може са сигурношћу да каже ни код једног пса, јер то није машина ни компјутерски програм него живо биће.

И није ствар у томе да ли се полицајац боји или не, него да ли има овлашћења и да ли поступа по правилу службе и у складу са овлашћењима или не.

Полиција данас нема овлашћења да убије пса, сем ако пас угрози живот полицајца што опет треба доказивати.

А они не желе да буду изложени санкцијама претпостављених, који су опет дужни да их санкционишу по закону, и нападима, тужбама и претњама невладиних организација, повлачењу по медијима њих и њиховим породица, јер ми живимо у друштву у коме владају НВО, оне доносе законе, оне судовима диктирају пресуде итд.

Нема десетак дана како су младић и девојка осуђени на 16 месеци робије јер су можеш мислити, заклали пса, суђење завршено у врло кратком року, они били у притвору све време, нису ни пуштени да се бране са слободе.

С друге стране, власници паса који су заклали оног Марчету код Новог Сада, заклали, убили, се бране са слободе, суђење се развлачи годинама, по свему судећи добиће некакву симболичну условну казну, јер нема ниједне НВО која би штитила људе. ЧАк ни пси кубице нису убијени, него је један ваљда још жив, а други је угинуо од неког срчаног црва или како се то већ зове.

Из тих примера је јасно да овде живот пса вреди више него људски живот, тако су уређени закони и друштво.

To sto ti pises je greska sistema.Za sve takve stvari ja bh ekspresno osudjivao,ali SISTEM je takav,a nisu ga pravili psi,nego ljudi.

Pas je pripitomljena zivotinja (zato se i zabranjuje ukrstanje sa vukovima),i svako ko zna sa njima vidi po njemau da li je opasan ili nije,to sto ti ne znas ili se bojis pasa je nesto sasvim drugo.
Moj komentar za policajku je bio na istu temu,ZASTO joj je bilo zabranjeno da odmah puca,pretpostavljam da je imala oruzje pri sebi.Ja sam za to da se dozvoli da se puca u bilo kojoj situaciji gde je ugrozen zivot,nevazno da li ce pucati na coveka ili psa,na zeca u krajnjem slucaju ako napada coveka.U tome se slazem sa vama,jedino se ne slazemo da za ovo gazda treba da ide na robiju,a vi sve pravdate navodnim predatorskim genom psa.

To sto ti pises je greska sistema.Za sve takve stvari ja bh ekspresno osudjivao,ali SISTEM je takav,a nisu ga pravili psi,nego ljudi.

Pas je pripitomljena zivotinja (zato se i zabranjuje ukrstanje sa vukovima),i svako ko zna sa njima vidi po njemau da li je opasan ili nije,to sto ti ne znas ili se bojis pasa je nesto sasvim drugo.
Moj komentar za policajku je bio na istu temu,ZASTO joj je bilo zabranjeno da odmah puca,pretpostavljam da je imala oruzje pri sebi.Ja sam za to da se dozvoli da se puca u bilo kojoj situaciji gde je ugrozen zivot,nevazno da li ce pucati na coveka ili psa,na zeca u krajnjem slucaju ako napada coveka.U tome se slazem sa vama,jedino se ne slazemo da za ovo gazda treba da ide na robiju,a vi sve pravdate navodnim predatorskim genom psa.

Чуј грешка система, добро јутро, па ја све време и причам како нам систем намеће некаква псета свуда около.

А ти познајеш псе, знаш с њима, умеш да направиш правилну процену, немаш страха, челичних си живаца, хладне главе и сигурне, руке,??? Сви смо заиста импресионирани, ти си прави мачо тип, сигуран сам да би свака жена пожелела таквог у кревету, али овде је пас изуједао децу, ти вероватно никад и ниси био мали, родио си се са умећем са псима и снажнији од било ког пса, али јбг, нисмо сви такви, има деце нећеш ми веровати али нису се родили као одрасли.

И ако је критеријум да ли је живот угрожен, онда не демантуј сам себе и не буди смешан, живот полицајке није био угрожен, а он, или она за дете није могла да зна у каквом је стању, а испоставило се да ето ни живот детета није био угрожен, тако да је ето по теби све испало добро, пас као наше највеће национално благо није убијен.

Pricam da je nenormalno zasto nije policajki dozvoljeno da puca ODMAH,ja licno mislim da je u takvoj situaciji zivot deteta bio ugrozen.To mi sad znamo da nije,ali u tom momentu-jeste.
Nema veze maco ili ne,ko voli zivotinje i ume sa njima ce razumeti.Ne plasim se pasa,i umem da procenim da li je agresivan ili ne.
Ne,nisam borac za prava zivotinja,i ne smatram ih ravnim sa covekom,ali ih volim.Zato i govorim da je taj,pomenuti pas verovatno vec napadao ljude,ili pokazivao agresivnost.Zato i treba da se vlasnici obucavaju radu sa psima...
A ti samo pokazujes koliko si iskomlpaksiran svojim strahom i mrznjom prema zivotinjama i ljudima.

- - - - - - - - - -

Meni nije jasno kako to da baš niko nije zadužen za ovo mesto. Zoohigijena se ogradila, šintere nemamo svoje, kažem nemamo jer ja živim u ovom mestu.
To je prilicno nezgodno...Da je bio agresivniji ili grupa pasa,tragedija bi bila neizbezna.
I zato mi nije jasno zasto je policiji zabranjeno da puca u takvim momentima,osim ako je ugrozen sam policajac.

Poslednja izmena od moderatora:
Ti si glup jbt.
Pricam da je nenormalno zasto nije policajki dozvoljeno da puca ODMAH,ja licno mislim da je u takvoj situaciji zivot deteta bio ugrozen.To mi sad znamo da nije,ali u tom momentu-jeste.
Nema veze maco ili ne,ko voli zivotinje i ume sa njima ce razumeti.Ne plasim se pasa,i umem da procenim da li je agresivan ili ne.
Ne,nisam borac za prava zivotinja,i ne smatram ih ravnim sa covekom,ali ih volim.Zato i govorim da je taj,pomenuti pas verovatno vec napadao ljude,ili pokazivao agresivnost.Zato i treba da se vlasnici obucavaju radu sa psima...
A ti samo pokazujes koliko si iskomlpaksiran svojim strahom i mrznjom prema zivotinjama i ljudima.
Не, ти својим коментарима све више откриваш своју глупост и егоцентричност.
Ти лично мислиш, чуј будале, кога је брига шта ти лично мислиш?
И зашто бисмо сви морали да волимо животиње (кад се каже животиње, то кучељупци мисле само на псе наравно), откад је то постала наша обавеза?

И што бисмо сви умели да процењујемо да ли је пас опасан, да ли то што ми је намигнуо значи да ће да ме угризе у следећем тренутку, или сам му уствари симпатичан, овим будалаштинама само откриваш колико ти је испран мозак, ја као неко ко даје себи за право да слободно размишља сматрам да је понижавајуће да треба да негде или од неког учим некакву псећу мимику да бих преживео у земљи Србији и да бих избегао псеће нападе, али ти очито немаш капацитет да то схватиш.

А то, да ли је пас показивао нервозу, агресију, па смо сви ми, цела нација морали да се укључимо да схватимо зашто јадна куца тако реагује, то је усзтвари врста менталног поремећаја који ето и ти показујеш, све под маском некакве љубави према животињама, можеш мислити.

И онда ја искомплексиран који само хоћу да мирно прођем са дететом улицом без да морам да гледам и тумачим шта значи то што пас маше репом лево десно или горе доле.

To je prilicno nezgodno...Da je bio agresivniji ili grupa pasa,tragedija bi bila neizbezna.
I zato mi nije jasno zasto je policiji zabranjeno da puca u takvim momentima,osim ako je ugrozen sam policajac.

Није ти јасно да је законима живот пса у неким сегментима стављен испред живота човека у Србији?

Prvo,ovo je forum,ako nisi primetio,i svako daje svoje licno misljenje,kao i ti uostalom.
Da si malo koristio mozak dok si citao sta ja pisem na temu,video bih da se zalazem da se psi ne daju svakome u ruke,da se POSTUJE zakon da pas bez korpe i povoca ne sme na ulicu,da se psi lutalice ili istrebe ili sterilisu i SKLONE sa ulica...itd.Bas da ne bi dolazili u situacije da pas napadne coveka.
Ali ne,ti mislis da ako ti mrzis sve oko sebe,da svako to mora...pa ne mora,jbg,moram te razocarati.
Ne moras da volis zivotinje,niko te i ne tera,to je bila samo konstatacija.
I kada bi se postovao zakon,prirodu psa bi trebalo da zna samo onaj koji ga cuva,tako da bi ti i ostali bili oslobodjeni od tog mentalnog napora...

- - - - - - - - - -

Није ти јасно да је законима живот пса у неким сегментима стављен испред живота човека у Србији?

Na zalost jeste i protivim se tome!!Procitaj sta pisem!!!

Poslednja izmena od moderatora:
Došli bi i pokupili psa. Takvih situacija je bilo.
Poslednji slučaj za koji znam je da je pas na smrt izujedao majku od vlasnika psa. Odneli su ga i uradili eutanazaciju.

Не смеју да улазе у двориште без сагласности власника:

Direktor Veterine Beograd Budimir Grubić kaže da je ekipa veterine ubrzo posle napada na devojčicu došla na lice mesta, ali da je pas bio u dvorištu i da nisu mogli da dođu do njega.

https://www.b92.net/zivot/ljubimac.php?yyyy=2019&mm=02&dd=16&nav_id=1506339

Иначе је корисно прочитати чланка, и послушати овог вајног директора, биће јасно да су пси овде апсолут, јер како рече:

On pojašnjava da psa može da isprovocira pokret nogom kad strah od šutiranja.

Дакле, не ходати, не покретати ноге, било би добро да градско зеленило посади што више дрвећа како бисмо се могли кретати с дрвета на дрво, нема разлога покрети ногама иритирају јадне животиње.

- - - - - - - - - -

Prvo,ovo je forum,ako nisi primetio,i svako daje svoje licno misljenje,kao i ti uostalom.
Da si malo koristio mozak dok si citao sta ja pisem na temu,video bih da se zalazem da se psi ne daju svakome u ruke,da se POSTUJE zakon da pas bez korpe i povoca ne sme na ulicu,da se psi lutalice ili istrebe ili sterilisu i SKLONE sa ulica...itd.Bas da ne bi dolazili u situacije da pas napadne coveka.
Ali ne,ti mislis da ako ti mrzis sve oko sebe,da svako to mora...pa ne mora,jbg,moram te razocarati.
Ne moras da volis zivotinje,niko te i ne tera,to je bila samo konstatacija.
I kada bi se postovao zakon,prirodu psa bi trebalo da zna samo onaj koji ga cuva,tako da bi ti i ostali bili oslobodjeni od tog mentalnog napora...
Не, ти си изнео лично мишљење о томе да је полицајац морао да употреби оружје.

А ја све време покушавам да кажем да су закони накарадни, лично мишљење о томе да ли закон постоји или не је небитно, закон постоји ма шта ти лично мислио, и он је полицију у оваквим случајевима потпуно разоружао.

Не, ти си изнео лично мишљење о томе да је полицајац морао да употреби оружје.

А ја све време покушавам да кажем да су закони накарадни, лично мишљење о томе да ли закон постоји или не је небитно, закон постоји ма шта ти лично мислио, и он је полицију у оваквим случајевима потпуно разоружао.
Jbt citas li ti sta pisem?Pa i govorim da je SISTEM los.Skoro isto kao i ti,samo bez jekih emocija...
SISTEM su zakoni i oni koji moraju da ih sprovode.

Ja ću ponoviti priču koju sam pre nekog vremena ovde napisala. U kući pored moje je bio staford, taj na ulicu nikad nije izašao, bio je opasan. Jedne prilke se dokopao pudlice koja je bila u kući a on na dvorištu. On je nepažnjom vlasnika uleteo u kuću i nju raskidao, morali sve de kreče.
Njega su deca redovno zadirkivala, tako što su gurali čarapu pod kapiju pa kad on ugrize oni ga lupalu od kapiju. Prvom prilikom kad se dokopao ulice ščepao je dete. Niko mu nije smeo prići, sreća pa je devojčica imala zimsku jaknu na sebi. Nije imala povreda ali trauma ostaje. Jedino mu je gazdaracica prišla tako što se bacila na njega da ga savlada.

Neću da pravdam ovog rotvajlera, ali nije isključeno da su mu neka deca to isto radila. On je opasan i tu nema dileme i ako vlasnik ne može da obezbedi prostor za njega treba ga ukloniti jer se može desiti mnogo veća tragedija.
Odgovornost je na vlasniku psa i treba ga žestoko kazniti. Ne može pas tek tako da izađe iz dvorišta.
Ja imam dva kući ali su u ograđenom prostoru i nema šanse da izađu napolje.

Back